Jump to content
Dogomania

Myszeczka 1.03.11 [*][*][*] Tarunia 4.12.09 [*][*][*] - Na zawsze w naszych sercach

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cantadorra']Justa, reklamuje watek wszedzie gdzie sie da. Powysylalam PW, mysle, ze poszukamy cos dla suni. Trzeba jej pomoc.
A czemu kojarzy ci sie z Tarunia?[/QUOTE]
Wielkie dzięki :):):)
bo Tarunia tez na początku gryzła i to aż 5 razy , ale jak tylko mi zaufała była wspaniałym psem , gryzła ze strachu i wiem ze trzeba dać jej szanse ... no i jest tak troszke podobna do niej ... no i bardzo i to bardzo lubie psy w typie Onka ale ze mój tymczas Pedro nie akceptuje innych psów ( nowych ) to nie mogę jej pomoc a tak bardzo bym chciała ....

Posted

Gdyby nie Pedro pewnie już inna psina, np. ta sunia owczarkowa pomogłaby Ci pogodzić się z tym:sad:

Dziś moim rodzice przygarnęli sunię porzuconą na wsi, jest podobna do naszej zmarłej dawno temu Funi. Ich proces "żałoby" trwał bardzo długo, sześć lat. W międzyczasie kupili też owczarka, ale to nie jest domowy, kanapowy psiak, to nie to samo. Sauron jest podwórkowy, choć nieraz chciałby jak szczeniaczek wleźć na paluszkach do domu i władowac się na łóżko :p.
Rodzice dopiero teraz (i właściwie przypadkiem) zdecydowali się przygarnąć bidę, oczywiście mój tata twierdzi, ze jest tylko bezpłatnym DT dopóki nie znajdę jej domu ale ja swoje wiem, oni jej już nie oddadzą :D

Posted

Nie mam czasu nawet do Myszuni na watek wejść , od kilku dni mam kota po wypadku z wieloma złamaniami i nawet sam nie potrafi robić siku i codziennie po 2 razy dziennie z nim do weta ale wiem ze się uda i walczymy o życie Eustachego .....

A Myszunia coraz czyściej nie ma ochoty na spacerki bo zimno a i leki to prawdziwa przeprawa ......

Posted

Eustachy dziś był jak zwykle dwa razy u weta Dostaje nadal 2 razy dziennie Polstigmine .

Zuzu jest chory , ma ropne zapalenie skory , może to być grzybica , może tez alergie a może stres i jest na zastrzykach ...

Pies Fibi tez chory , ma zapalenie gardła i oskrzeli i jest na zastrzykach ...

Czort będzie miał insol , szczegóły na jego wątku :):)

Psotka i Szila były dziś sterylizowane a ja padam na twarz ze zmęczenia , już nie daje rady , nikt nie przychodzi pomoc :(.

Posted

Pomóc można na wiele sposobów , np przez ogłaszania kotów do adopcji , poprzez pomoc finansową lub np zakup np RC convalescence support ( są to saszetki w proszku do rozpuszczenia w wodzie ) dla chorego Ozziego bo ma zmiany nowotworowe w buzince i nie może już nic innego jeść

Jest też bardzo potrzebna pomoc przy nich , przy ich głaskaniu , one sa nie do głaskane :(

A Myszunia jak to Myszunia buntuje sie przy lekach a na spcerki chodzimy króciutkie :)

Eustachy wyciśnięty zastrzyk podany ... i wieczorem znów :roll:

Prima wraca w sobote a ja nawet nie mam czasu pomóc jej łapać ( 2 razy dziennie jeżdżę z ciężko chorym kotem do weta ) i będzie u mnie 20 kotów ( w tym 3 chore ) , jestem załamana bo ona teraz jadła royala a u mnie będzie tylko purina whiskas kite kat i mięso .... Szkoda ze inny kot nie będzie miał szansy zająć jej miejsca :( Prima już nigdy nie pójdzie do adopcji :(

Zuzu nadal się wygryza :(

Ozzi bardzo słabo je i muszę za nim dosłownie chodzić z jedzeniem to inne mu to zaraz zjadają a te saszetki RC conva są bardzo drogie

Fibi nadal kaszle :(