Jump to content
Dogomania

JUZ W DS!!! Masza, Maszeńka poczciwa kilkuletnia sunia co najmniej dwukrotnie porzucona znalazła w końcu prawdziwy dom.

Recommended Posts

Posted

Nie sądziłam, że jeszcze w tym roku będę zaczynać kolejny wątek, bo choć serce rwie się do pomocy wszystkim psiakom, to możliwości niestety są ograniczone. 

O pomoc dla tej suni poprosiła Alaskan wolontariuszka ze schroniska. Ponieważ od jakiegoś czasu wspieramy się we trzy (Alaskan, Ellig i ja) tym razem również miałyśmy długą dyskusję co zrobić, jak pomóc. Sunia wg schroniska ma 6 lat, ale może mieć więcej. Ma kompletnie starte dolne przednie zęby. Wiemy, że dwukrotnie wracała do schroniska. Ostatnim razem 2 miesiące po adopcji została znaleziona na ulicy. Czym zawiniła ta poczciwa, spokojna i bardzo ugodowa sunieczka, nie mamy pojęcia. Może miała być psem pilnującym, a nie była? Nie dowiemy się tego pewnie nigdy.

Starałyśmy się zachować resztki zdrowego rozsądku i po zabraniu rudej suni poszukać ratunku dla Maszy gdzie indziej. No i zdarzył się cud ❤️ Wysyłałam wcześniej zdjęcie Maszy do mojego Dyrektora Rafała i jego żony, którzy bardzo wspierają nasze bezdomniaki. Niestety kilka dni później napisałam, że nie możemy wziąć kolejnej podopiecznej, że ta ruda sunia jest w większej potrzebie i w tej chwili i szukamy dla Maszy innej  pomocy. Wczoraj dostałam smsa, a potem telefon, że nie chcieliby, żebyśmy musiały wybierać i wesprą utrzymanie Maszki w hotelu ❤️ Jak zadzwoniłam do Asi i Ellig, obie prawie płakały ze szczęścia. Alaskan od razu zadzwoniła do wolontariuszki i ona też się popłakała. Ruszyła machina załatwiania miejsca i transportu...

Na dziś sytuacja wygląda tak, że Masza może pojechać do Anecik 30.12. A transport? Chcecie kolejnego cudu świątecznego? Transport ogarnie niezastąpiona, kochana i dzielna Aska7 ❤️

Chciałybyśmy zrobić suni badania, wysłać do groomerki, żeby popracowała nad jej dredami i wielomiesięcznym brudem. Z pomocą Rafała i Małgosi całe przedsięwzięcie wydaje się realne, ale będziemy wdzięczne za najmniejsze wsparcie, bo to nie będzie szybka adopcja. Sunia ma swoje lata, nie jest mała, a jak wiadomo najszybciej znajdują dom małe i młode. Wierzymy jednak, że tak dobry pies znajdzie swoją rodzinę.

Zapraszamy serdecznie do zarezerwowanej dla nas i czekającej w boksie wolontariackim Maszki 🙂

Masza01.jpg

Masza02.jpg

• Upvote 1
Posted

Post rozliczeniowy:

WPŁATY:

19.12 - 20,00 zł - Nesiowata
19.12 - 50,00 zł - Dulska
22.12 - 75,00 zł - od adoptowanej Isi
31.12 - 200,00 zł - Małgosia D.
09.01 - 100,00 zł - Ellig - zwrot od Łatki
25.01 - 600,00 zł - Małgosia i Rafał
26.01 - 42,00 zł - z podziału funduszy Runo

BAZARKI :

ROK 2023:
05.01 - 73,00 zł - bazarek Nadziejki

W sumie zebrane: 1.160,00 zł

WYDATKI:

23.12 - 70,00 zł - zwrot za szczepienie przeciw wirusówkom
ROK 2023:
03.01 - 40,00 zł - Pobyt 30-31.12
12.01 - 215,00 zł - groomer plus dwa razy transport
23.01 - 175,00 zł - Badanie krwi, oczu i transport do weta
01.02 - 660,00 zł - Pobyt 01.01 - 02.02

W sumie wydane: 1.160,00 

Na koncie pozostało: 0,00 zł

Posted

"I czego ty znowu płaczesz?"  zapytał mnie mąż...

Ze szczęścia!!! Masza, Maszeńka, Maszunia opuści schronisko!!!!nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0091 

O suni dowiedziałam się rozmawiając z wolontariuszką Lidką w sprawie innego psa. 

Opowiedziała smutną historię porzucenia i dwukrotnej nieudanej adopcji....Wiedziałam, że MUSZĘ jej pomóc. 

Są takie psy, które w szczególny i wyjątkowy sposób chwytają za serce...Taka wlaśnie jest Masza...

Tak jak napisała Ewunia, iskrzyło na synapsach od wielu dni.....

Dzisiejszy dzień, to dzień DOBRYCH informacji. I tylko takie niech już zostaną. 

Sunieczko nasza kochana, wytrzymaj do 30.12.

319395135_3239988216331022_4497820024346217417_n.jpg

Posted
Dnia 18.12.2022 o 18:08, Poker napisał:

Fajna sunia.

Ludziom, którzy ją adoptowali, a potem porzucili, ujdzie na sucho?

Tego nie wiemy, ale jeśli do tej pory żadne kroki nie zostały podjęte, to pewnie tak 😞

Posted
Dnia 18.12.2022 o 18:08, Poker napisał:

Fajna sunia.

Ludziom, którzy ją adoptowali, a potem porzucili, ujdzie na sucho?

Poker, ta sunia poniżej też już dwukrotnie wróciła do schroniska...Pierwszy raz ludzie odwieźli, bo ponoć pogryzła małą sunię sąsiada. Chcieli wziąć w zamian małego pieska. Nie dostali.

Drugi raz Azja nawiała...zgłosiło inne schronisko, że taka sunia jest....

Teraz siedzi w kojcu i przeraźliwie wyje...To sunia w typie husky. Szukam dla niej pomocy, ale fundacje zapchane po kokardy....😭

317081575_524247119748356_7444512200347987228_n.jpg

Posted
Dnia 18.12.2022 o 19:54, Dulska napisał:

dam jednorazowo 50 zl, poproszę o konto

Bardzo dziękujemy ♥️ Konto to samo co dla Fidusia, tylko z dopiskiem, ze dla Maszy i nickiem. Wyslalam na wszelki wypadek pw.

Posted

Na koncie zameldowała się pierwsza wpłata 20 zł dla Maszy od niezawodnej, najszybszej Nesiowatej ❤️ Nie ma chyba żadnego naszego psiaka, któremu byś nie pomogła. Dziękujemy!!!

Posted
Dnia 19.12.2022 o 17:37, Tyśka) napisał:

Kojarzę Maszeńkę... jest w moim typie. 

I w moim.... a raczej tak bardzo przypomina mi mojego ukochanego Łatusia [*], ze się poryczałam, jak bóbr...

gdybym nie miała dwunastki, już dzisiaj bym po nią pojechała ❤️ 

Posted
Dnia 21.12.2022 o 08:29, mari23 napisał:

I w moim.... a raczej tak bardzo przypomina mi mojego ukochanego Łatusia [*], ze się poryczałam, jak bóbr...

gdybym nie miała dwunastki, już dzisiaj bym po nią pojechała ❤️ 

No i wlaśnie taka jest Maszeńka. Rozczula do łez.

Może uda mi się podjechać fo schroniska zaraz po świętach.

Na pewno będę przy wyjeździe suni, 30.12.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 11:08, Alaskan malamutte napisał:

Tak bardzo chcialybyśmy znależć Maszuni dom. Taki przez duże D. 

Zrobimy wszystko aby tak było❤️

Nie mam wątpliwości, że taki znajdziecie, jak zwykle.

Będę zaglądać i kibicować Maszuni

• Like 1
Posted
Dnia 21.12.2022 o 11:01, Gabi79 napisał:

Jaka śliczna, kochana poczciwinka. Dziewczyny jesteście cudowne!!!

Ja bym raczej powiedziała nienormalne, szalone, bo razem z Maszką do hotelu przyjadą takie dwa maluszki: