Jump to content
Dogomania

Inka i jej szczeniak Usia – niechciane, porzucone na podzamojsiej wsi, czy w niedalekiej przyszłości staną się dla kogoś całym światem? Inka zamieszkała we Wrocławiu, a Usia w Dobrzykowicach pod Wrocławiem:):):):)

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.11.2022 o 20:26, Tola napisał:

Bardzo się cieszę szczęściem suczek, jak znajdę chwilę uaktualnię 1 stronę:).

A tutaj Inka na na psim placu zbaw:)

I ja dołączam do grona "ucieszonych" podwójnie ❤️❤️ 

• Tola changed the title to Inka i jej szczeniak Usia – niechciane, porzucone na podzamojsiej wsi, czy w niedalekiej przyszłości staną się dla kogoś całym światem? Inka zamieszkała we Wrocławiu, a Usia w Dobrzykowicach pod Wrocławiem:):):):)
Posted

Faktura min. za pobyt Inki i Usi u szafirków 731 zł : Inka - hotel 250zł + czipowanie40zł, razem 290 zł; Usia - hotel 340 zł + szczepienie i czipowanie 90zł razem 430zł;  Karma dla Usi i Bąbka -  208zł i Inka + Piksel 193zł, razem 401 zł. Plus z  konta Alaskan poszło 390zł. 

received_520584363254294.jpeg

Posted

Sunie mają swoje super domy, bez pomocy dogomaniaków nic by się nie zadziało. 🥰🥰🥰 Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy od początku kibicowali dziewczynkom z Roztocza,  dziękujemy za bazarek transportowy, za wsparcie finansowe, za pomoc w ogłaszaniu i za odwiedzanie suniek tutaj na tym wątku.  Szafirkom  dziękujemy za opiekę 🥰🌹🥰

• Like 1
Posted

Inka zaklimatyzowała się, daje p. Ani mnóstwo radości i czułości, świetnie dogaduje się z rezydentką Tosią,  natomiast przeżywa chyba  stres separacyjny. I informacje od p. Ani o tych lękach : Przez pierwszy tydzień nic nie niszczyła, była bardzo spokojna, w drugim tygodniu zaczęła niszczyć, pogryzła mi buty, ładowarkę i parę drobnych rzeczy, zastanawiam się czy to nie stres separacyjny, bo jak jestem w domu to jest bardzo grzeczna, nic nie niszczy i wszędzie za mną chodzi. Zostawiam jej psie zabawki do gryzienia, ale ona woli moje rzeczy😆.  😊 Kule ze smaczkami juz obie dostaly, żeby sobie nie podbierały to jej zajmuje chwilę.  Musi się wzmocnić psychicznie i zrozumieć, że ma już dom i nie musi się bać ze go straci. Zaczynam powoli szkolenie, to bardzo psy wzmacnia psychicznie i buduje więź z właścicielem, będzie dobrze jestem dobrej myśli. Sunia jest urocza 😊

• Like 1
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 12.01.2023 o 19:55, Alaskan malamutte napisał:

Pani napisałala mi też, że sunia bywa niegrzeczna..atakuje mlodszą córkę i dwa razy ugryzła pana...

Co znaczy "atakuje"?

Rzuca się z warkotem i złością? Gryzie dotkliwie?

Pytam, bo mam sukę, która porozumiewa się za pomocą pyska, radośnie podgryza, czasem mocno, bez złej woli. Moja wetka ma podobnego w zachowaniach psa (sznaucer olbrzym). Mnie to nie przeszkadza, wetce też, słowo korekty wystarcza. Może ta mała też taka jest.

Posted

Perełka Rozi podgryza zabawowo. Tak zaczepia z uśmiechem na twarzy. Mój Tobi ( szanucer) też bawi się ze mną w podgryzanie. Poprzedni pies -Dyzio ( też sznupek) szczypał mnie ale to było z sympatii.

Mnie się ta zabawa bardzo podoba 🙂 A Perełka to dowcipkuje przy tym 🙂 Ma poczucie humoru 🙂

• 1 month later...
Posted

Bardzo się cieszę, że są takie dobre informacje z domu Usi.

Dziewczynka słodka,lubię takie zwyczajne czarnulki💜.

Ja też dzisiaj dzozmawialam z panią Anią; Inka jest kochana, bardzo pojętna, wszystkie problemy zostały pokonane oprócz wykradania jedzenia.

Inka jest wielkim łakomczuchem, na spacerach pani już sobie  z tym radzi, natomiast w domu jeszcze nie zawsze. 

Sunia jest bardzo skoczna i potrafi podkraść smakołyki z najwyższych półek.

Jak będą zdjęcia,  to podrzucę tutaj. 

Posted

I jeszcze taka wiadomość: Dzień dobry, przesyłam fotki z dzisiejszego wiosennego spaceru. Inka ma się dobrze, chodzi już bez smyczy, oczywiste w bezpiecznych miejscach, bardzo ładnie wraca na komendę. Sunie bardzo się polubiły , to uroczy widok jak razem się bawią w domu i na dworze . Pozdrawiamy wszystkich 🙂

• Like 1