Jump to content
Dogomania

28.06.2022 (*) Rudy już na wolności u Jaagi . Brakuje 105,- deklaracji. RATUJEMY RUDEGO !!! Kto nam pomoże ??? POTRZEBA 500,- DEKLARACJI.

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam do schroniska, rozmawiałam z pracownikiem, który wczoraj wydawał psa. Na podstawie nr chip, który podała mi Jagna znalazł prawidłową książeczkę -  Rudy ma ok. 14 lat,  trafił do schroniska jako ok.2 letni pies, czyli to są takie informacje, jakie podawał mi wcześniej p. Wiesław.  W następnym tyg. TZ podjedzie do schroniska i odbierze książeczkę.  Serce pęka😢😢😢

Posted

Śliczny pies..., psychicznie zmaltretowany 😞

Nie wygląda na 14 lat..., sierść do wyczesania...., nabierze kilogramów, podleczy się i będzie całkiem nowym sierściuchem

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 18.06.2022 o 12:32, Moli@ napisał:

Śliczny pies..., psychicznie zmaltretowany 😞

Nie wygląda na 14 lat..., sierść do wyczesania...., nabierze kilogramów, podleczy się i będzie całkiem nowym sierściuchem

Tak, nie wygląda na tyle lat, zobaczymy co powie wetka Jagny. Jest długo w schronisku, to pewne, bo jego chip zaczyna się od 9, a to były początki takiej ewidencji w schronisku....

Posted
Dnia 18.06.2022 o 15:20, Ellig napisał:

Rudy stąpajacy po trawie, serce rosnie ❤️

Też to zauważyłam. Po latach na betonie one tę trawę chłoną z niedowierzaniem i atencją.

• Like 3
Posted

Pyszczek wyglada młodo, ale ma taki dojmujący smutek w oczach i taka w nim rezygnacja,  sprawia wrażenie psa przekonanego, że nic go już w życiu nie czeka ....

Mam nadzieję, że to minie ....

• Upvote 1
Posted
Dnia 18.06.2022 o 15:52, Aska7 napisał:

Też to zauważyłam. Po latach na betonie one tę trawę chłoną z niedowierzaniem i atencją.

Nasz kundelek Ninek, był "tylko" 6 lat w schronisku, a jak go nam wyprowadzili na mini trawniczek w celu "okazania", to był jak zaczarowany marniutką trawką pod łapami i tylko na nią zwracał uwagę. To była jedna z przyczyn, że pomimo, że był ciut większy i grubszy, niż na zdjęciach, nie moglibyśmy go zawieść i nie adoptować.... 

Po adopcji, przez dłuższy czas, skubał ją w każdym miejscu, gdzie spotkał i co chwila, rzucał się na nią na grzbiet i tarzał.....

• Like 4
Posted
Dnia 18.06.2022 o 16:55, limonka80 napisał:

Pyszczek wyglada młodo, ale ma taki dojmujący smutek w oczach i taka w nim rezygnacja,  sprawia wrażenie psa przekonanego, że nic go już w życiu nie czeka ....

Mam nadzieję, że to minie ....

Biedny pies... ale jak nie jest chory to w miarę szybko dojdzie do siebie...

Na ostatnich zdjęciach (z domu) mam wrażenie że Rudy w skupieniu obserwuje

Posted

To jest bardzo mądry pies. Ale mądrością bolesną, zbudowaną na złych doświadczeniach. Mimo to wierzę, że ta mądrość pomoże mu szybko się odnaleźć w nowych warunkach. Jak on do ludzi i innych psów teraz się odnosi?

Posted
Dnia 18.06.2022 o 23:47, agat21 napisał:

To jest bardzo mądry pies. Ale mądrością bolesną, zbudowaną na złych doświadczeniach.

Myślę, że niestety masz rację ... A tak bym chciała wszystkim psom oszczędzić tego rodzaju mądrości 😞 

Posted
Dnia 19.06.2022 o 12:18, limonka80 napisał:

Jesteście gotowi na zdjęcie roku ? No to patrzcie - tadam !!! 😁😃

1655633710074.jpg

Jest uśmiech, delikatny, nieśmiały,  ale jest! 

Posted
Dnia 19.06.2022 o 12:34, Tola napisał:

Jest uśmiech, delikatny, nieśmiały,  ale jest! 

Jest nadzieja w psich oczach. Jeszcze niepewna, nieśmiała, niedowierzająca, ale jest!! ❤️

• Like 1