Alaskan malamutte Posted March 6, 2022 Author Posted March 6, 2022 Postaram się dzisiaj pouzupełniać wszystko. Quote
Alaskan malamutte Posted March 6, 2022 Author Posted March 6, 2022 Jeszcze tylko Wam napiszę, że dzisiaj dla rodziny z Charkowa znalazłam cuuudne miejsce tutaj u nas w Zamościu. Mama, z dwiema córkami, jamnisiem i kocurkiem zamieszkały u mojej znajomej farmaceutki. Pani Lena jest technikiem farmacji i już ma prace u mojej znajomej!! One nie mają dokąd wracać...Dom zrównany z ziemią. Chcą tutaj zostać, popracować, wynająć a potem kupić mieszkanie. Opiekę psychologiczną mają już zapewnioną!! Zwierzaczki tez mają już zapewnioną pomoc wet, dzięki fundacji ZEA❤️ Jamniś Maksio i kocurek 😍 10 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 6, 2022 Author Posted March 6, 2022 Mam info od p. Anety, że Cudna jest bardzo fajna. w książeczce ma wpisany wiek 2 lata. Jak tylko sunia będzie po SPA, to robimy zdjęcia i ogłaszamy!! 2 1 Quote
agat21 Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 20:24, Alaskan malamutte napisał: Jeszcze tylko Wam napiszę, że dzisiaj dla rodziny z Charkowa znalazłam cuuudne miejsce tutaj u nas w Zamościu. Mama, z dwiema córkami, jamnisiem i kocurkiem zamieszkały u mojej znajomej farmaceutki. Pani Lena jest technikiem farmacji i już ma prace u mojej znajomej!! One nie mają dokąd wracać...Dom zrównany z ziemią. Chcą tutaj zostać, popracować, wynająć a potem kupić mieszkanie. Opiekę psychologiczną mają już zapewnioną!! Zwierzaczki tez mają już zapewnioną pomoc wet, dzięki fundacji ZEA❤️ Jamniś Maksio i kocurek 😍 Niesamowicie to się czasem układa. Ile szczęścia miały w tym całym nieszczęściu, że trafiły na tak dobrych ludzi, czyli na Ciebie i Twoją znajomą. Mam nadzieję, że po tym całym koszmarze ich życie tutaj dobrze się ułoży i że będą jeszcze szczęśliwe. Quote
Poker Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dobrze, że są zaopiekowane. A ile nie jest? Tragedia, ile ludzkiego nieszczęścia, i zwierzęcego. Tego jamnisia widziałam na jakimś filmie w TV. Quote
Alaskan malamutte Posted March 6, 2022 Author Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 21:00, Poker napisał: Dobrze, że są zaopiekowane. A ile nie jest? Tragedia, ile ludzkiego nieszczęścia, i zwierzęcego. Tego jamnisia widziałam na jakimś filmie w TV. Był program z punktu recepcyjnego z Zamościa?? Ta rodzina tutaj dwie doby przebywała. One nie chciały jechać dalej. Większość np dzisiaj to do Czech, Niemiec , Finlandii chciala się dostać Quote
Poker Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Nie wiem czy to nie był filmik jeszcze z Charkowa , z kryjówki w metrze. Wtedy zwróciłam uwagę na jamnisia w tym charakterystycznym ubranku. I czarnego kotka w kontenerku też pokazywali. Quote
Alaskan malamutte Posted March 6, 2022 Author Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 21:19, Poker napisał: Nie wiem czy to nie był filmik jeszcze z Charkowa , z kryjówki w metrze. Wtedy zwróciłam uwagę na jamnisia w tym charakterystycznym ubranku. I czarnego kotka w kontenerku też pokazywali. Niesamowite!! Tak, Lena z dwiema córkami siedziała w metrze, potem w schronie... Quote
Poker Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 22:28, Tola napisał: Aśka już w domu. UFF Dzielna kobieta. Quote
Nesiowata Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Dnia 6.03.2022 o 22:30, Poker napisał: UFF Dzielna kobieta. Dzielna - fakt. Ale powtórzę się - NIESAMOWITA! Quote
Tyśka) Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Dnia 5.03.2022 o 17:11, Tyśka) napisał: Pani Magdalena Ł.H. z FB, ktora wspierała Brego daje 30zł/msc do końca roku. Poproszę numer konta. Edit. 40zł/msc do końca roku. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 7, 2022 Author Posted March 7, 2022 Dnia 7.03.2022 o 09:23, Tyśka) napisał: Edit. 40zł/msc do końca roku. Podziękuj ślicznie p. Magdalenie. ❤️ Quote
Alaskan malamutte Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Wracałam z poradni, wstąpiłam do punktu, bo koleżanka mi napisała, że sporo zwierząt...Ogarnęłam wszystkie.. Sunia husky przywiązana do słupa...nikt nic nie wie. Dałam jeść, pić, koc pościeliłam...Ogarnę dom, swój zwierzyniec i podjadę... 1 Quote
Aska7 Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Kurcze, ja mogę jeździć, jeśli będzie gdzie umieścić. 2 Quote
Ewa Marta Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Najgorsze, że nie wiadomo, czy ktoś po nią wróci, czy nie 😞 Quote
Alaskan malamutte Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Dnia 8.03.2022 o 13:40, Ewa Marta napisał: Najgorsze, że nie wiadomo, czy ktoś po nią wróci, czy nie 😞 Rozmawiałam z żołnierzem, ma dyżur do 20. Będzie ją pilnował. Powiedział, ze jeśli właściciel się nie zgłosi, to zabierze do domu.. Postaram się to sprawdzić 3 Quote
Alaskan malamutte Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Dwa kontenerki przekazałam do punktu gdzie jest Tola. Tam dzisiaj będzie full, jest bardzo dużo uchodźców.... Punkt recepcyjny rozsyła gdzie tylko są jakieś miejsca... W bagażniku mam tylko jeden..... Quote
Alaskan malamutte Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJĘ ZA WPŁATY DLA ZWIERZĄT Z UKRAINY!!! Szczegółowe rozliczenie na pierwszej stronie wątku!! Quote
Alaskan malamutte Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Na konto Cudnej wpłynęło: Livka -50zł ❤️ P. Irenka -20zł ❤️ P. Magda Ł-H - 40zł ❤️ Ellig -100zł ❤️ Bogusik -100zł ❤️ MikAga -100zł ❤️ Z całego serca dziękujemy!!!! Quote
Tianku Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Dnia 8.03.2022 o 14:47, Alaskan malamutte napisał: Dwa kontenerki przekazałam do punktu gdzie jest Tola. Tam dzisiaj będzie full, jest bardzo dużo uchodźców.... Punkt recepcyjny rozsyła gdzie tylko są jakieś miejsca... W bagażniku mam tylko jeden..... Chcemy z kuzynka dorzucic się do 4 kontenerkow czy na Twoje konto wplacic i zamowisz czy zamowic a adres podasz jak Ci wygodniej daj prosze znac Quote
Tianku Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 A rany 😥 trzeba też na gryzonie sie przygotować 😞 w Przemyslu dziewczynka przywiozla chomiczki w sloiku Quote
Recommended Posts