Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dlaczego tak Was dotknęła uwaga o długości tekstu? Absolutnie nie pisałam tego złośliwie, uszczypliwie ani ze złymi intencjami zwłaszcza, że dodałam, iż tekst mi się podoba. Po prostu opisałam swoje doświadczenia bo wystawiałam aukcje dwojakiego rodzaju.

Co do edycji, bo ktoś pytał, to całość aukcji można zmienić w każdej chwili.

Posted

Marcik- nawet nie pomyslalam,ze piszesz to złosliwie.:diabloti: ;).

To w takim razie czy ktoś mógłby wystawić aukcje juz teraz a jak beda nowe zdjecia to ja zmienic?

Posted

Dwa tygodnie temu pochowałam swojego huskyego, który zmarł na raka. Postanowiłam, że teraz będę pomagać psom, które nie mają szans na domek. Rozmawiałam dziś z moim TZ o zaadoptowaniu Gapci. Jestem z Łodzi, mam w domu 6-7 letnią koteczkę, grubaska z przytuliska. Jak Gapcia reaguje na koty? Moja kotka z huskym sypiała na jednym posłaniu, a po jego śmierci szukała go przez kilka dni. Na pewno nie zje Gapci. Pytanie tylko jak babcia Gapcia zareaguje na kotkę.

Posted

Witaj starlet1, dziekujemy że zaglądnęłaś na ten wątek, wiecej informacji na Twoje pytania pewnie powie ci dogomanka_ ( ona tu dowodzi) napisałam już do niej , ale jest późno i prawie poniedziałek .Nie gwarantuje, że jeszcze tu dzisiaj wejdzie. Proszę o cierpliwość :p:p
Wspaniała decyzja odnośnie tych psiesków :loveu::loveu:

Posted

Nie napisałam jeszcze o warunkach domowych. Mieszkam, niestety, w centrum miasta, mamy problemy z wyprowadzaniem psiaków, bo coraz częściej na trawnikach widzimy napisy "proszę nie wprowadzać psów". Ale specjalnych trawników dla psów nie ma. Sądzę, że z Gapcią nie byłoby problemu, bo ona nie wymaga takich długich spacerów na qpe jak mój husky, który najpierw obszedł i obsikał pół miasta, a pozostałe potrzeby załatwiał na trawniczku najbliżej domu. Zawsze zreszta po nim sprzątałam. Myślę, że spokojnie byśmy sobie poradzili. Mamy też ogrodzona działkę przy lesie gdzie jeździmy w weekendy, więc malutka miałaby swój teren.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
To w takim razie czy ktoś mógłby wystawić aukcje juz teraz a jak beda nowe zdjecia to ja zmienic?

Wystawię jutro jak tylko wrócę z uczelni :)

Posted

starlet, witaj :)

Mam już namiary właścicielki Gapci od Dogomanki i (tak jak się umówiłyśmy) odwiedzę sunię i tę panią na dniach - najpóźniej w środę - po to, by porozmawiać, sprawdzić stan suni, zostawić karmę.

Postaram dowiedzieć się jak najwięcej i zrobić więcej zdjęć.

Ogromnie bardzo się cieszę, że jesteś gotowa jej pomóc:loveu:

Posted

starlet1 napisał(a):
Moja mama słusznie zauważyła, że przecież tam to ją zaraz uśpią.

kolejny raz na kolejnym watku piszę, ze w krakowie nie usypia się zwierząt z takich powodów.... usypia sie zwierzęta BARDZO BARDZO BARDZO agresywne nie rokujące socjalizacji, lub zwierzęta umierające .... albo bardzo bardzo chore (tez nie rokujące poprawy)
psów ze starości się u nas nie usypia.......

Posted

Super. Czekam na wiadomości. Nie wyobrażam sobie tej kruszyny w schronie. Moja mama słusznie zauważyła, że przecież tam to ją zaraz uśpią. Moja mama w ubiegłym roku straciła swojego ukochanego małego sznaucerka. Miał 15 i pół roku i zmarł na drugi wylew. Mam strasznie to przeżyła. A w tym roku umarł mój najukochańszy husky:-( A ja nawet nie umiem wkleić tu jego zdjęcia. Piszcie na priva, dostaję powiadomienie na pocztę, to najszybciej przeczytam. Jak wchodzę tutaj to siedzę do czwartej rano, a potem nie ma kto za mnie wstać do pracy.

Posted

starlet1 napisał(a):
Dwa tygodnie temu pochowałam swojego huskyego, który zmarł na raka. Postanowiłam, że teraz będę pomagać psom, które nie mają szans na domek. Rozmawiałam dziś z moim TZ o zaadoptowaniu Gapci. Jestem z Łodzi, mam w domu 6-7 letnią koteczkę, grubaska z przytuliska. Jak Gapcia reaguje na koty? Moja kotka z huskym sypiała na jednym posłaniu, a po jego śmierci szukała go przez kilka dni. Na pewno nie zje Gapci. Pytanie tylko jak babcia Gapcia zareaguje na kotkę.

Tu chyba jest deklaracja kochanej Starlet..

Posted

starlet, jeśli adopcja u Ciebie dojdzie do skutku (można szukać osoby z Łodzi do wizyty przedadopcyjnej u Ciebie) to ja Ci osobiście Gapcię przywiozę z Krakowa.

Rozmawiałam z tą panią wstępnie przez telefon - jesteśmy umówione na środę wieczór na wizytę u Niej. Z rozmowy widzę już, że tu nie o szpital chodzi... Całą sprawę podsumuję jedak po wizycie.

Posted

Salibinko, zapraszam do Łodzi. Rozmawiałam dziś z dogomaniaczką. Mówiłam jej, że za dwa,trzy tygodnie będę miała transport z Krakowa. Umówiłyśmy się, że jeśli Gapcia nie znajdzie domku w Krakowie to przyjedzie do mnie. Co do wizyty to najlepiej jak spytasz o mnie "ciapuś" z tego wątku
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-sprawa-zycia-smierci-pomocy-szczeniak-po-wypadku-135923/index39.html#post12238220
albo poczytasz na naszej klasie na profilu PSYKOTA. Bo Psykota to ja. Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Tak,tak. Rozmawiałam przez telefon ze Starlet i bardzo się ucieszyłam z wieści,że chciałaby ona dać suni domek stały.:loveu: Mam nadzieje,że dojdzie to do skutku i Gapcia zamieszka we wspaniałym domku.:loveu:

Starlet-zaraz poprosze pewną dogomaniaczkę z Łodzi o wizytę u Ciebie.;)

Salibinko kochana! :loveu: Naprawde mogłabyś zawieźć Gapcie do Starlet w razie czego? Jeśli tak i jeśli byłoby to w weekend to ja moge Ci towarzyszyć! Ogólnie b. bym chciała poznać Starlet,no i Ciebie Salibinko też oczywiście.;)

Jeny dziewczyny,jestem cała w skowronkach,ale póki co musze się troche opanować żeby niczego nie zapeszyc.;)

Posted

Salibinko- ja napisałam do Majqi z Łodzi z prośbą o wizyte przedadopcyjną. Mam nadzieje,że nikt nie ma o to do mnie pretensji ale zawsze sprawdzam potencjalne domki niezależnie od tego czy zainteresowany jest na dogo czy nie.:oops:;)

W takim razie czekamy na wizyte Ani u właścicielki Gapci.

Posted

Ja narazie napiszę tylko tyle, że odezwała się do mnie Ciapuś i... jest ok., że się tak wyrażę;)

starlet:loveu:, cieszę się, że jesteś i... wyrazy szacunku dla Ciebie.

Pola, tak jak pisałam, w razie potrzeby, zawiozę Gapcię.

Myślę, że pojutrze sytuacja będzie klarowniejsza.