majka50 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Gazzy czy Ty się orientujesz co Albert jadł w schronisku??????? Czy było to gotowane jedzenie czy sucha karma. Pytam bo rozmawiałam z wetem,który mi powiedział,że Albert nie chce jeść suchej karmy. A ja myślałam ,że kupię mu specjalną karmę dla psów chorych na stawy. Quote
taks Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 może go po prostu bolą zęby i karmę trzeba namoczyć;) Quote
majka50 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Jak będzie miał robione prześwietlenie, a będzie potrzebna do tego narkoza to przy okazji zdejmie mu kamień. Quote
gazzy Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 W sschronisku jadł i gotowane jedzenie i suchą karmę. Jadł kości i były wszystko ok. A suchą karmę uwielbiał w schronie. Quote
bubek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Drogie Panie Albert poruszył także moje serce. Sam mam w domu naście psiaków i taka psia niedola wzrusza do łez. Napiszcie proszę adres (pv), gdzie wysłać mam preparat na stawy Arthrix Plus. Jest on bardzo skuteczny, zawiera również w sobie CetylM. Dodatkowo dorzucę homeopatyczny lek przeciw zapalny Aspitol. Dopilnujcie tylko, aby Albert to otrzymał. Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się udało. czekam na wiadomość. Pozdrawiam ps opis preperatu znajdziecie na sklepie zdrowypupil.pl Quote
Lu_Gosiak Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 jutro Albercik ma mieć robione rtg, wiec prawdopodobione bedzie wiadomo dokładne czy potwierdzi sie zespoł konskiego ogona Quote
ewa36 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Majeczko, ze zmęczenia zapomniałam o rzeczy podstawowej. W okresach pogorszenia (tylko!) można podawać Albertowi Rimadyl albo Scanodyl ale : nie wolno leków tych (tj. niesterydowych przeciwzapalnych) łączyć z e sterydami pod żadnym pozorem nawet jeśli w/w są w tabletkach a sterydy przeważnie w zastrzyku. Jeśli dostawał sterydy to z podaniem niesterydowych leków przeciwbolowych i przeciwzapalnych (jak w/w) należy odczekać co najmniej 2 doby (steryd jeszcze działa) i dopiero zacząć podawać. Nie stosowanie się do tego kończy sie krwawieniem z lelita grubego a w skrajnych wypadkach perforacją jelita i śmiercią. Jeśli jednak się o tym pamięta, to wszystko jest ok. W/w leki działają przeciwbólowo i przeciwzapalnie i o to chodzi w postępowaniu ze staruszkiem. Są jednak drogie. Tańsz eodpowiedniki, tak samo działające i warte polecenia to Movalis albo Metacam. Buziaki Ciocia Ewa Quote
majka50 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Ciociu Ewo bardzo, bardzo dziękujemy.:loveu:Wszystko przekażę wetowi. dzisiaj może będą już wyniki. Dziekuję,,bubek,, mamy szczęście z Albertem,że zawsze trafimy na dobrych i zapsionych ludzi. Będziemy Ci bardzo wdzięczni za te leki. Adres przesyłam na pw. :loveu: Quote
Lionees Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Dziewczyny i chłopaki-To była super akcja!!! BRAWO!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Majeczko ile brakuje na hotelik i jakie koszty będą rtg i innych badań. Może uda mi się coś wykołować,roześlę jeszcze wici tu i tam;) Quote
dzidda Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Dziatkowska to jeszcze nie byłam ale mogę być jak mnie już tak wpisaliście:lol: Quote
mariamc Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Cieszę się ,że Albert już bezpieczny:multi: Ma to być mój pierwszy gość hotelowy, więc śledzę wątek. Miejsce już czeka , zostały dwa tygodnie do zakończenia budowy a potem to już tylko odbiory. Na wybiegu Alberta już rośnie trawa z rolki:diabloti: We wtorek będę robić zdjęcia, wyjezdżam, dlatego dopiero we wtorek. Jak podacie mi na PW normalnego maila , to wyślę zdjęcia. Quote
majka50 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Kurcze dalej nic nie wiem. dzwoniłam do weta. Badania nie sa jeszcze zrobione:shake: Wet zarzekał się,że będą dzisiaj wieczorem. A prześwietlenie dopiero w następnym tygodniu jak wróci wet-starszy.Kurde nic się nie posuwamy.Wieczorem znowu zadzwonię:diabloti: Quote
Lionees Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 majka50 napisał(a):...Badania nie sa jeszcze zrobione:shake: Kurde nic się nie posuwamy. To niedobrze,mogliby sie sprężyć:cool1: Wieczorem znowu zadzwonię:diabloti: Niedługo to będzie podchodzić pod molestowanie:diabloti: Quote
Lionees Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 majka50 napisał(a):No kurcze Reniu może być nawet molestowanie:diabloti: byle zrobili badania i zaczęli porządne leczenie.A tak swoją drogą to jak pojadę do Alberta w odwiedziny to muszę zawiesić oko na wecie:diabloti: to chyba naturalne:evil_lol: Jak najbardziej naturalne Majeczko,jak najbardziej...:diabloti: A na którym wecie będziesz sie wieszać,na młodym,czy starym?:razz: Quote
majka50 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 No kurcze Reniu może być nawet molestowanie:diabloti: byle zrobili badania i zaczęli porządne leczenie.A tak swoją drogą to jak pojadę do Alberta w odwiedziny to muszę zawiesić oko na wecie:diabloti: to chyba naturalne:evil_lol: Quote
majka50 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Wiesz co zawieszę na jednym i na drugim i zobaczę co z tego wyniknie:diabloti: Dla Alberta wszystko:lol: Quote
majka50 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Dziewczyny czy macie jakiś kontakt z Inez de Villaro.Potrzebujemy dla Alberta lek który sprowadza się z Czech o nazwie BONHAREN Quote
sonikowa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Majka, ja mam znajomego w Czeskim Cieszynie. Ten lek to bez recepty można kupić? Quote
majka50 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Kurcze nie wiem. Myślę,że tak .Ale zapytam Ewa36 bo te informacje o lekach dla Alberta mam od niej.Będę Ci bardzo wdzięczna cioteczko. dzięki,że pamiętasz o Albercie:loveu: Quote
majka50 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Zadzwoniłam do ,,Inez de Villaro,,Poprosiłam o pomoc w zdobyciu leku. Lek bedzie w następnym tygodniu ale cena jest powalająca.Jedna ampułka kosztuje 160 złotych. Wystarczy na trzykrotne podanie.A wszystkich funduszy mamy 350 złotych.Na hotelik ,badania i leki. Cioteczki czy któraś z Was umie robić te bazarki cegiełkowe?????? Może widzicie jakiśinny sposób na zdobycie funduszy??????? Quote
Lu_Gosiak Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 majka50 napisał(a): Cioteczki czy któraś z Was umie robić te bazarki cegiełkowe?????? Może widzicie jakiśinny sposób na zdobycie funduszy??????? allegro cegiełkowe można zrobić, Lara robi szybko i fajnie;);) a na bazarki to trzeba mieć jakies rzeczy do sprzedania.... Quote
Leyla Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Lu Gosiak, to ja porobię zdjęcia swoich rzeczy na bazarek i wyślę Ci na mail, ok? bo ja nie umiem:shake::oops: Quote
Lu_Gosiak Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Leyla napisał(a):Lu Gosiak, to ja porobię zdjęcia swoich rzeczy na bazarek i wyślę Ci na mail, ok? bo ja nie umiem:shake::oops: nie ma sprawy moge wystawić bazarek;);) Quote
majka50 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Leyla dzięki.Lu_Gosiaku kochany będę Ci bardzo wdzięczna za bazarek.:loveu: Ja nie umiem robic takich rzeczy.:shake: Nie umiem też robić alegro cegiełkowego:shake: A co będziecie wystawiać na bazarku ??????Może ja coś podeślę?????? Quote
Recommended Posts