phase Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 `. Nie było mnie w czasie majówki w Olsztynie i nie byłam na dogo. A tu takie wieści. :multi: Tylko teraz widzę mały kłopot z transportem. Hmm napiszcie co i jak dokładnie, ja dalej pytać mogę o transport osób z dogo. I z mapy. Jeżeli potrzebna będzie jakaś pomoc to piszcie! Żeby nie było ciągle zaglądam na wątek Albercika. I jak na razie wszystko się na szczęście dobzre układa:multi: Nareszcie!. Miejmy nadzieję (jak to już pisała już któraś cioteczka) , że teraz wszystko będzie już z górki. ;) Quote
taks Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='irenaka']Ja nie wiem, czy jasno to napisałam, ale ten post który cytujesz, to stanowisko schroniska. Majka dzisiaj rozmawiała z UM. Oznacza to, że UM nie podziela zdanie schroniska w tej sprawie. I całe szczęście. Skoro jest taka rozbieznośc to bezpieczniej planować całą akcję w godzinach urzędowania ( dostępności) tej osoby z UM która nie widzi przeciwwskazań w wydaniu Alberta - inaczej może być problem i nerwówka w momencie odbioru na oficjalnej stronie schroniska jest taka inf dotycząca kontaktu w sprawie adopcji.: Schronisko dla zwierząt w Szczytnie jest czynne dla odwiedzających siedem dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz. 7.00-15.00 sobota i niedziele w godz. 7.00 -14.00 ins. Krystyna Lis Urząd Miejski w Szczytnie: (0 89) 624 72 33 kom (preferowana): 0 694 497 374po 16stej: 0 694 497 378 więc zrozumiałam, że cały czas mówimy o stanowisku tej samej osoby czyli Pani Krystyny Lis teraz juz przyznam znowu nic nie rozumiem( to znaczy z kim Irenaka rozmawiała, kto konkretnie był przeciwny adpcji i jak się sytuuje służbowo wobec PaniK.Lis) - ale to drobiazg, gorzej jak nie będzie rozumiał ktoś odbierający psa:oops: gdy spotka go odmowa. To trzeba wyjaśnić przed podstawieniem transportu bo szkoda czasu kierowcy na wyjasnianie ew. sporów kompetencyjnych.Stanowisko UM powinno być wcześniej znane schronisku- tak mi się wydaje byłoby bezpieczniej:roll: Quote
gazzy Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 taks napisał(a):Swietne wiadomości :multi:no i wreszcie coś konkretnego;) Majeczko , tak sobie myślę (ja wiem, czasem przesadzam z ostrożnością:oops:) czy nie byłoby dobrze aby przy tym wydawaniu psa do transportu był ktoś kto zna Alberta -żeby "przypadkiem" pieski się nie pomyliły skoro Albert juz "przygotowywany do zabiegu"...( może założycielka watku by mogła :roll: podejść do schronu jak pies będzie wydawany albo choć osoba odbierająca psa nich ma przy sobie jego dobre zdjecie z dogo do porównania). Ja jak najbardziej mogę iść do schroniska jak będzie taka potrzeba. Irenaka rozmawiała z panią Marylą , panią , która rządzi schroniskiem na miejscu. Pani Krystyna Lis jest z UM i zarządza schroniskiem z "góry". Co do transportu to rozmawiałam z rybcią , jej tata miał zrobić wstępny kosztorys. Z rybcią mam kontakt tylko przez gg , ale coś nie mogę jej złapać. To mój nr telefonu : 667693239. Jeżeli będzie wiadomo kiedy Albert będzie jechał dajcie znać sms-em , bo nie zawsze zaglądam na forum. Wtedy na pewno będę w schronisku , przy odbiorze psiaka. Przecież muszę się z nim porzegnać ! ! Ale się cieszę!! Hurraaaaaaa :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: :multi: Quote
agata51 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 agata51 napisał(a):Podnoszę swoją deklarację do 50 zł przez 2 miesiące. Potem wracam do 30 zł. Ok? Pewnie umknęło w ferworze starań o transport. Jutro przeleję 50 zł. Quote
majka50 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Cioteczki dalej jesteśmy w szczerym polu. Nie mamy transportu.A czas nagli. Quote
MyrkurDagur Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Ja jutro przeleję obiecane 40 zł na transport Albercika. Ale widzę, że są problemy :-( Quote
anett Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Dziewczyny dzwoniłam w sprawie transportu do Pati-c (Patrycja jest z Wa-wy i przewoziła również "mojego" Amika), niestety nie ma jej chwilowo, wraca dopiero 10.05; więc jeżeli nie znalazłoby się nic szybciej to transport za koszty paliwa byłby po 10 Quote
gonia66 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 NA niedzielę mamy zapewniony transport Beluli- oblioczyła, że to będzie ok 700-800km, więc policzyła koszty i wyszlo Jej 300 zł...(to chyba nie jest dużo)..więc umówilam się z Nia najdalej na pokutrze, że dam znać- co i jak. To jest pewna cioteczka, wieć tak, czy siak uważma, że powinnismy zbierac czym prędzej na transport kaskę i prosiłabym cioteczki, aby deklarowaly konkterne kwoty na transport(bo na hotlik już deklaracje mamy w większości)... Jeśli ktoś do środy znajdzie tańszy transport albo szybciej niż w niedzielę- byloby super- ale wtedy i tak kasa będzie potrzebna na "już", więc wpłacajmy cooteczki i wujaszkowie:lol::lol: Quote
Lu_Gosiak Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Gonia to superowo:multi::multi: myślalam, że wiecej bedzie;) wpłace 30zł na transport nr konta na pw poprosze czyli ja jutro dzwonie do Radomska potwierdzić przyjazd Alberta:multi::multi: Quote
gonia66 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):Gonia to superowo:multi::multi: myślalam, że wiecej bedzie;) wpłace 30zł na transport nr konta na pw poprosze czyli ja jutro dzwonie do Radomska potwierdzić przyjazd Alberta:multi::multi: Też uważam, że ta kwota nie jest absolutnie wygórowana- to będzie cena tylko za paliwo na pewno- mam auto 2 litry pojemnosci i wiem ile pali...To, którym miałby ewentualnie jechać Albert- ma 2,3 l pojemności:roll:..ale za to Słodziak będzie jechał jak Król- wygodnie- a musi tak mieć ze swoją dolegliwościa:cool3:taK TAK Gosiak-do Radomska to pojedzie Albert na pewno- tylko kwestia tego, kiedy- najpóźniej chyba w niedzielę, ale może się uda wcześniej z kimś innym. Ale miejsce zaklep na 100%..no, chyba, że nie daj Boże cos sie zmieni i nie będą chcieli wydać psa..ale chyba to nie wchodzi w grę- Majeczka myślę zadzwoni jeszcze raz do Pani, jak już będzie wiadomo, co i jak tu się poukładało konkretnie- aby sie tez konkretnie z Nia umowić po odbiór Alberta:lol::lol: Quote
gonia66 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):Gonia to superowo:multi::multi: myślalam, że wiecej bedzie;) wpłace 30zł na transport nr konta na pw poprosze czyli ja jutro dzwonie do Radomska potwierdzić przyjazd Alberta:multi::multi: Gosiak- ja Ci prześlę na PW ten numer ktory dostalam od Majki- bo Ona będzie za wszystko płaciła- więc wysyłamy an Jej konto. A teraz Jej już chyba nie ma na dogo... Quote
Lu_Gosiak Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 anett napisał(a):Dziewczyny dzwoniłam w sprawie transportu do Pati-c (Patrycja jest z Wa-wy i przewoziła również "mojego" Amika), niestety nie ma jej chwilowo, wraca dopiero 10.05; więc jeżeli nie znalazłoby się nic szybciej to transport za koszty paliwa byłby po 10 dzieki anett:loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
majka50 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Cieszę się bardzo,że transport jest.Gonia dziękuję Ci bardzo.Jeżeli nikt nie znajdzie się do czwartku to poczekamy do niedzieli. Quote
Lu_Gosiak Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 dzwoniałam hotellik zarezerwowany, tylko prośba w dniu w którym Albercik bedzie jechac zeby zadzwonić tam Quote
MyrkurDagur Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Przelałam właśnie 40 zł na transport Albercika. Quote
gonia66 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 JA też przelałam dyszkę. Zgłosiła się do mnie fizia- że gdyby transport doszedł do skutku, maja do przewiezienia od Morii do DS Korę(w okolice Sochaczewa) -czyli z tamtych okolic, w te okolice, w które miałby jechać Albert. Teraz musze wiedziec na pewno- zę się decydujemy na transprt Beluli, aby zadzwonić do nije jeszcze raz i zapytać o taką mo zliwość(myślę, że nie byłoby problemu, bo auto jest podobno z tych "dużych", ale to trzebaby obgadać)..gdyby to wyszło- to by się nam koszt zmniejszył i byłoby superaśno:loveu::loveu: Czy ktoś ma jeszcze jakieś wieści odnośnie transportu- tanszego lub chociaż wcześniejszego??Na mije maile wczoraj posłane- dostalam tylko jedną odp- niestety odmowną...reszta osób ni odp. Tam, gdzie byly numery- dzwoniłam i tez tylko Belula się zgodziła...to jest jednak daleka odległosć...cały dzień "z głowy"..nie ma co ukrywac... Teraz jednak myślę, czy do dwóch psów, to nie przydalaby sie jakaś dodatkowa osoba, gdyby to "wypaliło"..??No ale zobaczymy co powie Belula, jeśli sie na nią zdecydujemy.. Co z kasą za transport???MAjeczko??Masz już jakieś wpływy???Trzeba chyba jeszcze rozesłać błagania i pożebrać o troszkę kaski- co???Ma ktoś rozeznanie w tej kwestii?? Quote
majka50 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ja jestem za ale to wszystko teraz zalezy od osoby ktora pojedzie-czyli Beluni .Jeżeli ona sie zgodzi to dla nas lepiej bo podzielimy sie kosztami.Gonia potwierdz na 100 nie bedziemy wiecej czekać. Do mnie odezwał sie Krzyś ale powiedział,że nie na 100% więc nie ma sie co dłużej zastanawiać. Zaklepujemy Belunie i kropka. Co do wpłat to marnie. Jutro zobacze na konto to powiem. Jakieś 100 zlotych jest. Gonia zadzwoń do mnie wieczorem oczywiście jeżeli możesz.:loveu: Quote
Lu_Gosiak Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 jeszcze odnośnie transportu jest opcja anett czyli PAti C tez wozi psiaki po całej Polsce, ale niestety po niedzieli dopiero Quote
gonia66 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):jeszcze odnośnie transportu jest opcja anett czyli PAti C tez wozi psiaki po całej Polsce, ale niestety po niedzieli dopiero Po niedzieli to za poźno..Majka boi sie, żeby nie zoperowali psa szybciej..poza tym umawiala sie na ten tydzień... MAjeczko- zadzwonię wieczorkiem oczywiście:loveu::loveu: Quote
Gosia/Krzys Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ponieważ sprawa z naszym psiakiem wyjaśniła się więc mogę jechać w sobotę tylko jak wcześniej pisałem potrzebuję kogoś od pomocy bo droga jest daleka. Koszty transportu są po mojej stronie. Quote
gonia66 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Gosia/Krzys napisał(a):Ponieważ sprawa z naszym psiakiem wyjaśniła się więc mogę jechać w sobotę tylko jak wcześniej pisałem potrzebuję kogoś od pomocy bo droga jest daleka. Koszty transportu są po mojej stronie. NAprawdę?????:multi::multi::multi::multi:Szukałam Cię na dogo i nie mogłam znaleźć...a Ty sama się cioteczko znalazłaś???? A napisz..czy mogłabyś też zabrać tego drugiego psiaka po drodze??Jest w Elblągu i ma jechać w okolice Sochaczewa...Oczywiście, będziemy szukac do soboty kogoś dla towarzystwa:lol::lol::lol: Quote
gonia66 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):o matko, co wchodze na ten wątek to coraz lepsze wiadomośći super:multi::multi::multi: AA...no bo tu super pies, super ciotki i dlatego super wątek:lol::lol::multi: Quote
Lu_Gosiak Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Gosia/Krzys napisał(a):Ponieważ sprawa z naszym psiakiem wyjaśniła się więc mogę jechać w sobotę tylko jak wcześniej pisałem potrzebuję kogoś od pomocy bo droga jest daleka. Koszty transportu są po mojej stronie. o matko, co wchodze na ten wątek to coraz lepsze wiadomośći super:multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts