bumel Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 pidzej napisał(a):Warto było tyle czekać. Zdecydowanie tak! Oby więcej takich fajnych i zdecydowanych domków dla naszych psiaków jak ten u Ani, nowej Pani Benza :p Quote
bumel Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Wyślę zaraz prośbę do moda o zmianę tytułu wątku, bo jak patrzę na ten, to aż mi ciary po plecach przechodzą... Quote
siekowa Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Super wieści z domku :) Tylko w tego jeża mi ciężko uwierzyć no co za łobuziak się robi z tego Benza. :lol: No właśnie a nie wiesz czy będą mu zmieniać imię? Fajnie by bylo zaprosic pania Benzika na watek. Dzieki za zmiane tematu bo ja oczywiscie znowu nie moglam tego zrobic sama. :mad: Quote
mru Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 oh Benzik w domu :):):) tak, zwabmy tu jego ludzi :cool1: Quote
AnnaRoza Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Witam, Tutaj nowa właścicielka ;) Więc tak żeby odpowiedzieć na pytania - Zdecydowaliśmy na niewielką zmianę imienia czyli skróciliśmy do Ben, ja okazjonalnie wołam Benek, zaś w sumie najbardziej zareagował jak sąsiad dla żartu zawołał "Boniek" :cool3: Próbowaliśmy wszystkich klasycznych psich imion ale jakoś nie wywołały żadnej reakcji... Co do reakcji ludzi - drugi sąsiad zaśmiał się że gdzie przez ostatni rok ukrywaliśmy naszego psa, i na informacje że to nowy stwierdził że nie widać że nowy :roll: I rzeczywiście wszyscy się mylą bo nasz poprzedni owczarek był do niego bardzo a to bardzo podobny. Oto zdjęcie mojego Rockusia - zmarłego w wieku 16 lat :placz: Co pies umie? Na pewno umie "Siad" ale tylko jeśli ma w zasięgu wzroku smakołyk. "Zostań" działa na 99% tylko czasem po jakimś czasie się rusza ;) "Do domu" nie działa... podobnie jak "Noga", "Na miejsce" czy "Leżeć". Na słowo "Przepraszam" zareagował jak na komendę i poleciał na posłanie :o Co pies lubi? Sucha karma tylko od biedy ;) muszę nową kupić bo standardowa ma za duże koraliki, i jako że ząbki są starte to niechętnie je je.Więc obecnie podstawa żywienia to rozkruszone koraliki + puszki. Uwielbia nabiały, czyli jogurty i serki, a także jajka na twardo, i wątróbkę drobiową smażoną. Na razie rodzice się śmieją że mam "Ogon" i cały czas mam wrażenie że ktoś mnie śledzi i podsłuchuje :diabloti: ( nawet jak idę do łazienki leży pod drzwiami) Czyli innymi słowy, pies zawsze musi wiedzieć gdzie jestem i co robię i nawet teraz leży koło komputera... Co mogę jeszcze dodać? Tamci ludzie którzy go wtedy wzięli mówili same bzdury - pies nic nie niszczy, nie drapie, nawet na dobrą sprawę nie szczeka, wyje, piszczy. Owszem sen ma dosyć niespokojny, ale mój poprzedni też mruczał i biegał przez sen, więc jak dla mnie Benz jest całkowicie normalny. Niesamowicie kochany psiak, i bardzo bardzo grzeczny i spokojny. Nie żałuje swojej decyzji, już zdążyłam go pokochać, bo jest przesłodki. Zdjęcia i dalsze wynurzenia wrzucę w weekend :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i jak macie jakieś pytania to proszę śmiało pytać ;) Quote
izzie1983 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Witamy na forum, mam nadzieję, że będzie Pani tu często zaglądać ;) Quote
siekowa Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 No nie a ja znowu ryczę. Nasz Benzik lepszego domku znaleźć nie mógł, jesteście wspaniałymi ludźmi. :loveu: Życzymy Wam długich i szczęśliwych lat razem spędzonych. :) Fajnie, że pojawiłaś się na forum. Rockuś rzeczywiście był bardzo podobny do Bena. Quote
bumel Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Witaj Aniu na forum:multi: ale masz piękny avatarek:lol: Na zdjęciach w telefonie nie było tak dobrze tego widać, ale faktycznie Benz, a raczej Ben;) bardzo przypomina Twojego Rockusia. Benowi pewnie nawet w najśmielszych snach się nie śniło, że trafi do takiego domu, zresztą mi też nie... Dziękuję Ci Aniu raz jeszcze:loveu: Quote
madcat1981 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 A to nie Ben(z) na zdjęciu?:-o Dzięĸi AnnaRoza za zapisanie się i wiadomości. Nic więcej nie napiszę przez te oczy spocone...:oops: Quote
AnnaRoza Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Oto zdjęcia :) To jest upolowany jeż - na szczęście przeżył, został przewieziony na działkę do rodziców więc jest już bezpieczny... Oto Ben w wersji Szarik - czyli kuleczka :evil_lol: Nie wolno zakładać butów trzeba głaskać psa ale to już :eviltong: Pilnujemy wejścia - tak by nikt nie uciekł psu ;) Czyż nie jestem piękny? Pies i człowiek na równi - czyli podłoga :) Pozdrawiam serdecznie :) Quote
bumel Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 No i znowu mam oczy mokre, a koledzy z pracy patrzą na mnie dziwnym wzrokiem... Wspaniale zobaczyć Bena, dzięki Aniu:loveu: Ale mu dobrze, tyle rąk do głaskania:multi: Quote
mru Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 AnnaRoza napisał(a):Tamci ludzie którzy go wtedy wzięli mówili same bzdury - pies nic nie niszczy, nie drapie, nawet na dobrą sprawę nie szczeka, wyje, piszczy. Owszem sen ma dosyć niespokojny, ale mój poprzedni też mruczał i biegał przez sen, więc jak dla mnie Benz jest całkowicie normalny. i to się nazywa dom... :D tak się cieszę :multi: jeży się trochę zmierzwił :diabloti:;) Quote
AnnaRoza Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Wczoraj na spacerze po parku pies raptem pierwszy raz szarpnął,i odruchowo go mocno przytrzymałam... I zaczęłam się przyglądać co go tak poruszyło - patrze i co? Kolejny jeż.... :diabloti: Ben pogromca jeży :shake: zostawiłam biedaczynę małego na trawniku na szczęście przytrzymałam Bena na tyle mocno że go nie złapał w zęby :cool1: Quote
mru Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Anna, mój terrier to taki sam wykrywacz jezy jak Benz dlatego właśnie po zmroku latem muszę bardzo uważać bo ciągnie jak głupi :roll: a jeż nie ucieknie, tylko się kula ;) hihi generalnie ja zauważę jeża ostatnia :) hehe a bez psów w ogóle bym pewnie nie zauważyła... ostatnio widziałam takie małe oseski na osiedlu, że pomyślałam, że trzeba je obserwować, bo nie wiem czy zimę przeżyją... :razz: jeż chyba musi ważyć 700g żeby przeżyć, czy ileś minimalnie. Benz naprawdę podobny do waszego poprzedniego psiaka :crazyeye: oh, gdyby były takie wieści na żywo też od Jordanka :roll: albo zdjęcia... Quote
Lolek Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Witam serdecznie:lol: Co prawda po cichu, ale kibicowałam Benzikowi. Teraz jestem strasznie szczęśliwa:multi:, że znalazł tak kochający dom! Co prawda łezka mi się w oku kręci...ale aby takich więcej!!! Pozdrawiam wszystkich, to dzieki Wam wiem, że jeszcze są na tym świecie dobrzy ludzie :cool2: Quote
bumel Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Witaj Lolek, może po cichu ale za to całym sercem i bardzo Ci za to dziękuję:lol: Myślę, że obok jeży Ben może chcieć też polować na gryzonie... jego zachowania na wieczornych spacerach w azylu, kiedy szczury zaczynały wyłazić z ukrycia - te uszka postawione, skupiony wzrok, przyczajony chód układają się w logiczną całość- on poprostu robił stójkę:razz: Quote
Lolek Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Hej Bumel:)) Widzę, że z Benia niezły spryciarz:razz:, no i na dodatek szczęściarz!:multi: Oby więcej takich ludzi jak jego nowa właścicielka... Pozdrówka:lol: Quote
siekowa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Ben zostaw te jeże w spokoju. :evil_lol: Mi też po obejrzeniu tych fotek zmoczyły się oczyska. Mam jeszcze jego zdjęcia z Powsina (ostatni dzień jego bezdomności). Musze bumelkowi je wreszcie poprzesyłać bo mnie zje. :diabloti: Quote
koosiek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Proszę, zajrzyjcie na wątek Bambaryłka - kolejny starusieńki ONek, do tego niewidomy :shake: A wątek świeci pustkami... http://www.dogomania.pl/forum/f28/czy-slepota-musi-oznaczac-dozywocie-w-schronisku-143076/ Quote
AnnaRoza Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Jakie śliczne zdjęcia :) Dziękuje Siekowa :) U Bena wszystko ok :) już się całkowicie zadomowił :) W tym tygodniu nastąpił przełom bo wreszcie zaczął szczekać - najpierw na dzwonek u furtki - szczeka i biegnie zobaczyć o co chodzi :) a potem tak się rozochocił z zabawą że się płożył biegał w koło mnie i szczekał :) Quote
bumel Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Wczoraj wpadliśmy z odwiedzinami do Ani i Bena:loveu:. Wspaniale było zobaczyć Bena tak szczęśliwego i w tak dobrej formie:lol: Sierść znowu nabrała blasku, boczki już się troszkę zaokrągliły, pysio wesoły i tak jakby ubyło mu lat... Troszkę się zafiksował na piłeczkę-jeża (mam nadzieję, że od tej pory da żywym jeżom trochę wytchnienia:cool1:) ale generalnie nie odstępuje swojej Pani na krok. Kochana Morda:loveu: Aniu:loveu: Quote
Lolek Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Piękny jest Benio i rzeczywiście wygląda na szęśliwego:multi: Pozdrawiam nową właścicielkę Benia i życzę jej dużo, dużo słońca!!! Quote
koosiek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Proszę, zajrzyjcie tutaj: pomoc potrzebna na cito!!! Ozi ma szansę jutro wyrwać się z szydłowskiego piekła, na cito potrzebne deklaracje! Quote
Recommended Posts