Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted
Dnia 8.12.2021 o 19:35, Alaskan malamutte napisał:

Wizyta w sobotę. 

No zobaczymy...

Trzymam kciuki 🙂
Na moje ogłoszenie na FB odpowiedziała pani Weronika z Poznania, jest też chętna dać domek Dropsowi. Jutro ma zadzwonić do Ciebie, Alaskan.

Posted
Dnia 8.12.2021 o 19:39, Tyśka) napisał:

Trzymam kciuki 🙂
Na moje ogłoszenie na FB odpowiedziała pani Weronika z Poznania, jest też chętna dać domek Dropsowi. Jutro ma zadzwonić do Ciebie, Alaskan.

To jest trzecia w kolejce. Jeszcze domek we Wroclawiu czeka na info..

Posted
Dnia 8.12.2021 o 19:40, Alaskan malamutte napisał:

To jest trzecia w kolejce. Jeszcze domek we Wroclawiu czeka na info..

O jacie 🙂 Trzymam kciuki... aby coś z tego wyszło.

Posted
Dnia 8.12.2021 o 19:48, Jo37 napisał:

Wizyta faktycznie jest w sobotę ale o 8 rano.

Tym bardziej Ci dziękuję, że się zgodzilaś. Państwo to skowronki, wstają raniutko, dla nich to nie problem. Wiem też, że synek na weekend wyjeżdża. Pani Ewa do mnie dzwoniła...

Posted

W Warszawie wizyta, w kolejce czeka rodzina z Wrocławia i Poznania, a tymczasem dzisiaj Pani Marzenka otrzymała 3 smsy w sprawie Dropsa (w jej ogłoszeniu podany jest jej numer). Odesłała do Alaskan Malamutte. Tak mi się marzy, że na domek nie tylko Drops się załapie, ale i jego mama, i jakiś jeszcze psiak...

• Like 1
Posted

Rozmawiałam z Panią Marzenką o Diance. Nie widzę jej w domu z dziećmi jednak 😞 Radość po zdjęciu obroży była chwilowa, zmieniło się tylko to, że opiekunka częściej przyłapuje sunię na zabawach z Dropsem, nawet o 2 w nocy... Ale to jedyny moment, kiedy Dianka cieszy się życiem. Jak np. Pani Marzenka chciała przyszykować na kanapie trochę ozdób świątecznych, aby zrobić Diance zdjęcia to sunia uciekła do budy. Nie lubi zamieszania wokół siebie... jak ktoś obcy przychodzi, np siostrzeniec Pani Marzenki to Dianka ucieka do budy... jak wczoraj Pani chciała podać jej tabletkę (bo przed sterylizacją wet kazał podać), to znowu: zawołana... zwiała do budy. Trzeba brać ją na smycz i wtedy potulnie idzie. 😞 Nie wejdzie do domu na parter, od strony ogrodu, nawet za Dropsem. Boi się. Do tego bardzo nienawidzi się z suczkami Pani Marzenki, jak widzą się przez ogrodzenie to Dianka dostaje piany na pysku tak, jak i Czarnulka (to labradorka, odpad po pseudo, uratowana przez p. Marzenkę w zaawansowanej ciąży, z odpadającą listwą mleczną, urazem na głowie po biciu i kilkunastoma latami życia na karku). No i nie chce jeść. Po mokrej wymiotuje, suchą zje bardzo niewiele. Gryzaki zanosi Dropsowi. Jest smutna, nie umie cieszyć się życiem, od ludzi spodziewa się najgorszego 😞

Posted

A nie jest przypadkiem chora? Tak duży brak apetytu nie jest dobrym objawem.

Też mi się marzy, że jakiś psiaczek zalapie się zamiast Dropsa.

Posted
Dnia 9.12.2021 o 12:34, Aska7 napisał:

Ciężka sprawa : /

Tak... odkąd smoki się rozjechały, Dianka woli budę od kanapy 😞 kiedy się dzieje za dużo to właśnie tam czmycha.

Posted
Dnia 9.12.2021 o 12:18, Tyśka) napisał:

W Warszawie wizyta, w kolejce czeka rodzina z Wrocławia i Poznania, a tymczasem dzisiaj Pani Marzenka otrzymała 3 smsy w sprawie Dropsa (w jej ogłoszeniu podany jest jej numer). Odesłała do Alaskan Malamutte. Tak mi się marzy, że na domek nie tylko Drops się załapie, ale i jego mama, i jakiś jeszcze psiak...

Jak na razie nikt nie dzwonił....

Będę proponować Diankę, o ile warunki odpowiednie dla niej...

Posted
Dnia 9.12.2021 o 13:09, Alaskan malamutte napisał:

Jak na razie nikt nie dzwonił....

Będę proponować Diankę, o ile warunki odpowiednie dla niej...

To szkoda, że nikt nie dzwonil, ale mam ogromną nadzieję na rodzinę w Warszawie. 🙂

Posted

Mam kolejne zapytanie o Dropsa, tym razem z fb... Państwo pożegnali niedawno swojego psiaka, też właśnie Dropsa. Poinformowałam, że jest już rodzina zainteresowana Dropsem, ale mają i tak zadzwonić do Alaskan.

Posted
Dnia 9.12.2021 o 19:40, Poker napisał:

A może budę jej zabrać?

To wtedy będzie jej zimno 😞 drzwi z gospodarczego są stale otwarte na ogród. Drops z Dianką śpią w budzie, chyba że akurat mają rozpalone w kominku to idą na kanapę, ale w tym pomieszczeniu szybko się wyziębia i wygasza się ogień, więc też szybko psiaki uciekają do budy.