Jump to content
Dogomania

Mam na imię Fuks:) Okazało się, że jestem starszym niewidomym pieskiem, a nie suczką i teraz zaczynam nowe życie u dogomaniaczki:)

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.12.2021 o 16:15, Nesiowata napisał:

I dzisiejszy Fuks

DSCF3787_wynik.jpg

DSCF3785_wynik.jpg

DSCF3783_wynik.jpg

DSCF3777_wynik.jpg

DSCF3774_wynik.jpg

DSCF3773_wynik.jpg

DSCF3765_wynik.jpg

DSCF3762_wynik.jpg

DSCF3758_wynik.jpg

DSCF3756_wynik.jpg

DSCF3755_wynik.jpg

DSCF3754_wynik.jpg

DSCF3778_wynik.jpg

Dnia 24.12.2021 o 06:03, Nesiowata napisał:

Fuks, jak przystało na psiego dżentelmena (?) życzy spokoju i zdrowia na całe Święta Bożego Narodzenia (dalej też!) I spełnienia marzeń w zbliżającym się wielkimi krokami Nowym 2022 Roku.

Kliknij poniżej w galerię:...

58 Best gif tatty teddy ideas | vianoce, nový rok, vianočné dekorácie

Spokojnosci W Zdrowiu Zdrowenku Stokroc Zasylam 
Nadeszly ogromne mroziska ..musimy przetrwac 
Posted
Dnia 26.12.2021 o 19:27, Nadziejka napisał:

58 Best gif tatty teddy ideas | vianoce, nový rok, vianočné dekorácie

Spokojnosci W Zdrowiu Zdrowenku Stokroc Zasylam 
Nadeszly ogromne mroziska ..musimy przetrwac 

Co to za mróz? Odzwyczailiśmy się już na dobre od zimy. A już zapowiadają ocieplenie. Przynajmniej w tym roku święta są białe.

Posted
Dnia 28.12.2021 o 07:41, Nesiowata napisał:

Fuks zawiedziony - niewiele osób zauważyło jego świąteczny pokaz.

To fakt, ja przeoczyłam przez fale życzeń na wątkach.

A szkoda, bo Fuksik pięknie sie prezentuje na śniegu. I jeszcze ten jego uśmiech 🥰

Posted
Dnia 28.12.2021 o 07:41, Nesiowata napisał:

Fuks zawiedziony - niewiele osób zauważyło jego świąteczny pokaz.

Zauważyłam, Fuksika, ale na wątku Arusia  🙂 

Posted

Fuksowi wracają miłosne zapędy! Tyle, że tym razem obiektem jego westchnień nie jest Ares ale Lala. A ona nie daje sobie dmuchać w kaszę. Od razu sprowadza go do parteru. A biedak nie wie co się dzieje. Wczoraj ze złości obsikał kuchnię. Na szczęście - Lala w domu urzęduje na wysokościach i ma to w nosie. Jeszcze trochę musimy poczekać na decyzję gminy w sprawie kastracji. Nie mam zamiaru odpuścić im tych pieniędzy. Tyle czekamy to jeszcze trochę i będzie spokój. Choć różnie z tym bywa.  Minęły już lata a Lala kiedy tylko dopadnie rękę brata - od razu ją ujeżdża. Co dziwne - ze mną nie  próbuje.   "Swoją" kocicę też próbuje gwałcić. Ale ona traktuje to jako zachętę  do zabawy.             

Posted

Kopulacja rzadko oznacza zapędy prokreacyjne (i w tym celu kopulują osobniki tego samego gatunku). Kopulowanie oznaczać może stres, frustrację, nadmiar nagromadzonych emocji (i nieumiejętność poradzenia sobie z nimi), nudę itp. To kwestia behawioralna, sposób radzenia sobie z trudnościami i rolą opiekuna jest wybadać co to takiego, i dać psiakowi wsparcie w tej trudnej dla niego sytuacji. W przypadku kopulowania innego psa może to być jeszcze próba sił, próba dominacji. 

Trzymam kciuki za decyzję gminy, najwyższy czas... 🙂

Posted
Dnia 6.01.2022 o 10:49, Aldrumka napisał:

Czy mamy te zapędy traktować jako zapowiedź wiosny ?

Chyba jednak za wcześnie. Skłaniałabym się w stronę teorii Tysi.

Posted
Dnia 6.01.2022 o 10:56, Tyśka) napisał:

Kopulacja rzadko oznacza zapędy prokreacyjne (i w tym celu kopulują osobniki tego samego gatunku). Kopulowanie oznaczać może stres, frustrację, nadmiar nagromadzonych emocji (i nieumiejętność poradzenia sobie z nimi), nudę itp. To kwestia behawioralna, sposób radzenia sobie z trudnościami i rolą opiekuna jest wybadać co to takiego, i dać psiakowi wsparcie w tej trudnej dla niego sytuacji. W przypadku kopulowania innego psa może to być jeszcze próba sił, próba dominacji. 

Trzymam kciuki za decyzję gminy, najwyższy czas... 🙂

A tego nie wiedziałam  - o tym stresie. Myślałam, że bo prokreacja albo dominacja. Muszę przyjrzeć die Fidze, bo ona czasami skacze na Lukę. 

Posted
Dnia 6.01.2022 o 11:28, Nesiowata napisał:

Myślę, że  Fuks próbuje być "ważniejszy" od Lali. Ale ona sobie nie pozwoli.

Cmokam w brzusie tulinkam calunie stadeczko

Galeria miłosnych obrazków (zakochani, romantyczne przytulanie) - Słit Fotka

Posted
Dnia 7.01.2022 o 21:05, Nesiowata napisał:

Fuks od wczoraj spokorniał - powoli odpuszcza Lali. Widać szczek i pokazane ząbki zrobiły wrażenie.

Dżentelmen 🙂

Posted
Dnia 7.01.2022 o 23:08, Tola napisał:

Dołączam do tych oczekujących wiosny i decyzji gminy o kastracji.

Tym razem nie powinno być żadnych problemów., nowe pieniądze od początku roku. Tylko pewnie jeszcze trzeba poczekać do marca. No, ale czas leci szybko. A Fuks dłużej cieszy się pełnym "męskim ego". Z drugiej strony to oznacza, że coraz więcej osób sterylizuje zwierzęta. Zawsze to jakieś pocieszenie. A chłopak nie ma żadnych możliwości zostania ojcem. Jeszcze trochę i będzie spokój.

• Like 1