Tyśka) Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Finka.... - niby młodziutka i śliczna, a wygląda tak, jakby niosła na swoim karku wszystkie nieszczęścia świata. Smutna, zrezygnowana i przerażona tym, że nagle trafiła na łańcuch gminny. Całkiem prawdopodobne, że miała dobry dom, człowieka który obiecywał jej wieczną miłość i nagle cały ten swój świat straciła. Takim raz pokochanym i zdradzonym psim sercom ciężko jest w takim miejscu jak to, ciężko jest też im na nowo otworzyć się na człowieka. W końcu wrażliwe psie serca nie są w stanie znieść zdrady. Finka to delikatna, młoda suczka - która ma całe życie przed sobą i miejmy nadzieję, że tym razem znajdzie kogoś, kto ją pokocha prawdziwie. Jest młoda, ma około roku-dwóch, jest średniej wielkości, waży do 15kg. Tu gdzie przebywa ciężko o dokładniejsze dane, nie ma tutaj weterynarza, a świat bezdomnego, zbitego losem psa polega na egzystencji na łańcuchu... i samotnym czekaniu. Oby się doczekała tego spokojnego, cierpliwego i naprawdę kochającego domu, z kojącym dotykiem ludzkiej ręki. Finka przebywa w przechowalni gminnej w woj. lubelskim. Tej samej, w której był Dino i Krecik. Pokazuję ją, bo może i do niej uśmiechnie się szczęście? Cudem byłby dom tymczasowy, ale jak nie to może uda się uzbierać deklarację na hotelik (koszt 450zł/msc)? Bardzo proszę, bądźcie z nią. EDIT: Finka, teraz Nutka pojechała znalazła swoją Rodzinę w Biłgoraju i 11.09. pojechała na Swoje ❤️ Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 *** DEKLARACJE *** JEDNORAZOWE: Bgra - coś guccio - coś + bazarek mari23 - coś STAŁE: wiolhelm170 - 100 zł Karen116- 100 zł Figunia - 50 zł Nesiowata - 10 zł Finka ma szansę trafić do Pani Kasi do domowego hoteliku (w październiku), ale brakuje jeszcze około 40zł stałych deklaracji, aby tam trafiła. INNA FORMA POMOCY: Ellig - wyróżnienie ogłoszeń na Lublin i na Warszawę, dziękuję <3 Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 Finka na spacerze zaczęła nieśmiało się uśmiechać... Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 Może uda się jej pomóc i opuści ten nieszczęsny łańcuch? Zapraszam na wątek... chociaż wiem, że według niektórych nie powinnam zakładać nowego... Trudno. Nie umiem inaczej. Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 OGŁOSZENIA FINKI 1) Warszawa: https://www.olx.pl/d/oferta/finka-niesmiale-porzucone-psie-serce-potrzebny-dom-tymczasowy-CID103-IDKVA7p.html 2) Lublin: https://www.olx.pl/d/oferta/wrazliwa-suczka-na-lancuchu-mloda-sredniej-wielkosci-CID103-IDKXp7m.html 3) Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/cudowna-suczka-poszukiwany-dom-tymczasowy-lub-staly-CID103-IDKCTVE.html?reason=observed_ad Quote
Jaaga Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Ona wyglada całkiem jak Sali, tylko brwiami się różnią. Oby też mogła dostała szansę. Sa ładnymi suniami i jest już rodzina zainteresowana Sali, wiec gdyby Finka opuściła przechowalnię, to też pewnie szybko ktoś ją wypatrzyłby. Czy w tej przechowalni psy są na łańcuchach, bo Dino był na zdjęciu? Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Ona wyglada całkiem jak Sali, tylko brwiami się różnią. Oby też mogła dostała szansę. Sa ładnymi suniami i jest już rodzina zainteresowana Sali, wiec gdyby Finka opuściła przechowalnię, to też pewnie szybko ktoś ją wypatrzyłby. Czy w tej przechowalni psy są na łańcuchach, bo Dino był na zdjęciu? Też mi się skojarzyła z Sali, ale wydaje mi się, że Finka jest od niej drobniejsza w budowie (ale mogę się mylić, oceniam po zdjęciach). Oby szybko obie panny znalazły swoje domy. Tak, w tej przechowalni wszystkie psy (stare, szczeniaki itd.) są na łańcucach (aktualnie jest tam 7 psów... edit: 6 psów). Podobno za jakiś czas mają być kojce, zobaczymy... Quote
guccio Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Jestem u sunieczki.Kibicuje już a o pomocy bazarkowej pomyślę jak skonczy się"martwy sezon". Tylko tyle mogę zadeklarować. Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 6 minut temu, guccio napisał: Jestem u sunieczki.Kibicuje już a o pomocy bazarkowej pomyślę jak skonczy się"martwy sezon". Tylko tyle mogę zadeklarować. Dziękuję :) To spora pomoc. 2 minuty temu, guccio napisał: Wstaw wątek Finki na POMAGAMY. Dziękuję :) Już lecę. Quote
Nadziejka Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 matunku ziemio nasza... Tysiu oby sie udao dla przecudnej nowe zycie i wszystkim wszystkim braciszkom Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 6 minut temu, Nadziejka napisał: matunku ziemio nasza... Tysiu oby sie udao dla przecudnej nowe zycie i wszystkim wszystkim braciszkom Dziękuję, że się pojawiłaś na wątku i kibicujesz suczce. Finka jest taka "moja" mocno. Zresztą imię odziedziczyła po mojej ukochanej tymczasowiczce, która szczęśliwie mieszka od 7 lat w DS w Warszawie, a pomimo upływu lat jestem w stałym kontakcie z Panią :) Marzy mi się taki sam Dom dla Finki 2. Quote
Jaaga Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 51 minut temu, Tyśka) napisał: Też mi się skojarzyła z Sali, ale wydaje mi się, że Finka jest od niej drobniejsza w budowie (ale mogę się mylić, oceniam po zdjęciach). Oby szybko obie panny znalazły swoje domy. Tak, w tej przechowalni wszystkie psy (stare, szczeniaki itd.) są na łańcucach (aktualnie jest tam 7 psów). Podobno za jakiś czas mają być kojce, zobaczymy... Sa gdzieś pokazane te psiaki? Pooglaszalabym je moze na grupach Fb chociaż? Nie wyobrażam sobie szczeniat na łańcuchu. Quote
guccio Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Zaproszę Cię Tysiu na FB.Poudostepniam. A.H. Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 Dnia 16.08.2021 o 13:48, Jaaga napisał: Sa gdzieś pokazane te psiaki? Pooglaszalabym je moze na grupach Fb chociaż? Nie wyobrażam sobie szczeniat na łańcuchu. Na Biłgorajskim Azylu (strona hobbystycznie prowadzona przez Martę biłgorajską) jest część + każdy ma po kilka olxów. Zdjęcia prosto z przytuliska na FB wzbudza z reguły mnóstwo emocji i ludzie skupiają się na wylewaniu pomyj, a nie realnej pomocy... dlatego większość postów pojawia się już po tym, jak Marta zdoła wyprowadzić psy i zrobić im spacerowe zdjęcia. Rufus: FB, OLX (olx wstawiam przykładowe, psiaki mają ich po 3-6) Gabi (teraz przeniesiona na łańcuch, jedyny kojec zajęty przez dziką sukę): FB, OLX Enzo: FB, OLX Frodo: FB - edit. Frodo pojechał do ds w dn. 29.08. + Finka + dzika sunia (nie ma żadnych zdjęć ani filmików) Niedawno też Marta wyciągnęła stamtąd starego Bruna, do którego mam podlinkowaną zrzutkę. W sumie to teraz jest "tylko" 6 psiaków. Szczenięta ostatnie udało się rozlokować po znajomych, którzy zaoferowali awaryjne DT i na razie szczeniąt nie ma. Ale pamiętam jak rok temu ogłaszałam prosto z przytuliska takie malce, bo nie było chętnych na dt dla nich... straszne, maluchy i łańcuchy jak dla krowy :( Quote
dwbem Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Śliczna sunia, szkoda że jestem za stara na trzeciego psa bo chętnie bym ja wzięła. Może znajdzie się dla niej szybko dobry kochaający dom, zasługuje na lepsze życie niż łańcuch. 1 Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 8 minut temu, dwbem napisał: Śliczna sunia, szkoda że jestem za stara na trzeciego psa bo chętnie bym ja wzięła. Może znajdzie się dla niej szybko dobry kochaający dom, zasługuje na lepsze życie niż łańcuch. Najbardziej sie boję, że Finka może być w ciąży:( Albo będzie mieć lada moment cieczkę, a w przechowalni praktycznie same samce, oczywiście niekastrowane. :( Dziękuję, że zajrzałaś. To też jest ważne. Quote
dwbem Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Zaglądam bo zwierzaki a szczególnie psy kocham od dziecka i właściwie od dziecka żyję wśrod nich a od chwili usamodzielnienia mam zawsze od dwóch do czterech psow własnych a trwa to już 34 lata. 1 Quote
Poker Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Może zrobić jej ogłoszenie na Wrocław? Mam 50 % zniżki na wyróżnienie. Quote
Tyśka) Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 3 minuty temu, Poker napisał: Może zrobić jej ogłoszenie na Wrocław? Mam 50 % zniżki na wyróżnienie. Ogłoszeń nigdy dość :) Quote
Poker Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Może zaproponować ją drugiemu domkowi chętnemu na Edurka? 1 Quote
Tyśka) Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 Właśnie dowiedziałam się o wczorajszej śmierci suni, która 3 lata temu została bezpośrednio zabrana z przytuliska Finki przez Fundację ZŁap Dom. Od razu po nią przyjechali, ostatecznie - została na stałe u pani Prezes. Tak wyglądała długimi tygodniami w przytulisku Finki: Świeżo po zabraniu z łańcucha gminnego: Tak w DS: 3 lata życia wygrała. :( Mam nadzieję, że jej następcy doczekają się też swojego szczęścia. 2 Quote
Recommended Posts