Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, mari23 napisał:

To tak, jak i u mnie, ale takie zdjęcia i wiadomości są jak przebijające się przez chmury promyki słońca rozjaśniające ponure niebo.... Trzymaj się, przytulam <3

Nawzajem...

Posted
13 minut temu, Ellig napisał:

FAKTURA - Bonus 04.21-page-001.jpg

Dzięki Eluś:)

Opłaciłam dzisiaj pobyt Bonusika w hotelu w kwietniu. Dodatkowo na prośbę Kasi zamówiłam 12 kg karmy brit care senior (150,15 zł). Dodatkowo od siebie kupiłam dla psiaków smaczki. Im się też należy coś dobrego. Z tego rachunku konto Bonusika obciąża tylko karma po odjęciu mojej zniżki.. 

rodukt Cena Ilość Kwota
Brit Care Senior All Breed 154,80 zł 1 154,80 zł
Rocco Chings Originals mięsne paski do żucia 14,80 zł 1 14,80 zł
Rocco płuca wołowe 32,80 zł 1 32,80 zł

suma

202,40 zł

Zniżka z Planem Oszczędnościowym

-6,08 zł

Cena razemWszystkie ceny zawierają podatek VAT
196,32 zł

Bardzo serdecznie dziękujemy Annie G-R za wpłatę stałej deklaracji 50 zł za kwiecień:)

Wpłaciłam też swoją stałą deklarację majową 30 zł.

• Like 1
Posted
Dnia 30.04.2021 o 21:11, Ewa Marta napisał:

Jak dobrze!!! Zastanawiam się, czy go profilaktycznie nie odrobaczyć. Albo tak jak Frankowi zbadać kał. Kasiu, co o tym myślisz?

Tak, odrobaczymy go profilaktycznie razem z Franiem, ma chłopak nereczki i wątrobę zdrową jak u rekruta ;) wiec odrobaczenie mu nie zaszkodzi.

• Like 1
Posted

Jeszcze kilka informacji. Bonusik ma chorobę lokomocyjną, jest bardzo grzeczny w podróży ale niestety wymiotuje juz po 2 kilometrze.

No i pisałam że nie szczeknął...

Rozszczekały sie chlopaki, Bonusik biega jak gospodarz po całym terenie, obszczekuje dziarsko wszystkie zwierzaki i ludzi co mu się kręcą za płotem. ;)

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, kikou napisał:

Jeszcze kilka informacji. Bonusik ma chorobę lokomocyjną, jest bardzo grzeczny w podróży ale niestety wymiotuje juz po 2 kilometrze.

Rozszczekały sie chlopaki, Bonusik biega jak gospodarz po całym terenie, obszczekuje dziarsko wszystkie zwierzaki i ludzi co mu się kręcą za płotem. ;)

Czyli na stróża do adopcji ;) ;) 

Bonusik może chce Ci się odwdzięczyć za serce i opiekę, więc pilnuje domu i Twojej geriatrii :) ;)

Posted

Tak, odrobaczymy go profilaktycznie razem z Franiem, ma chłopak nereczki i wątrobę zdrową jak u rekruta ;) wiec odrobaczenie mu nie zaszkodzi.

Cudownie, bardzo dziękujemy:)

Nareszcie czuje się bezpiecznie i może ganiać i szczekać:) Ta choroba najczęściej mija, jak pies jeździ regularnie. 

5 minut temu, mari23 napisał:

Czyli na stróża do adopcji ;) ;) 

Bonusik może chce Ci się odwdzięczyć za serce i opiekę, więc pilnuje domu i Twojej geriatrii :) ;)

Może tak być:) 

Posted
Dnia 27.04.2021 o 18:57, kikou napisał:

...a kiedy nikogo nie ma w kuchni trzeba koniecznie sprawdzić czy nie zapomnieli czegoś smakowitego ;-)

IMG_20210427_183636.jpg

IMG_20210427_183802.jpg

IMG_20210427_183516.jpg

Szyszka z Radys ma już domek, zamieszkała w Katowicach :) - Psy do adopcji  / znalezione - Dogomania

• Like 1
Posted

Byliśmy dzisiaj z Bonusikiem na planowanej wizycie badania oczu. W skrócie: piesio ma odklejone siatkówki od dawna, już długo jest niewidomy, nie widzi nawet światła. Ciśnienie w oczach ma niskie. Na pewno nie ma dolegliwości bólowych. Wada jest nieodwracalna.

Ma brać 10 dni kropelki przeciwzapalne by, mocno upraszczając, utrzymać w dobrej formie te struktury które utrzymują gałkę oka na miejscu aby zapobiec ew. powikłaniom.

IMG_20210507_163010.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 27.04.2021 o 18:57, kikou napisał:

...a kiedy nikogo nie ma w kuchni trzeba koniecznie sprawdzić czy nie zapomnieli czegoś smakowitego 😉

IMG_20210427_183802.jpg

Aż ciężko uwierzyć, że tak buszuje kompletnie niewidomy pies... 

• Like 1
Posted

A w ogóle to pierwszy raz widziałam usg oka, doktor napchal Bonusikowi żelu do oczka, jak to na usg, a nasz chłopczyk byl dzielny i spokojny. :)

• Like 1
Posted

A w ogóle to pierwszy raz widziałam usg oka, doktor napchal Bonusikowi żelu do oczka, jak to na usg, a nasz chłopczyk byl dzielny i spokojny. 🙂

,,Dzielny pacjent " 🙂

Posted

A w ogóle to pierwszy raz widziałam usg oka, doktor napchal Bonusikowi żelu do oczka, jak to na usg, a nasz chłopczyk byl dzielny i spokojny. :)

Ten biedak to po prostu wspaniały pies - tak długo "dzielny i spokojny" był w schronisku - kompletnie niewidomy w boksie pełnym różnych obcych psów....

To właśnie najbardziej mnie bolało i dlatego tak bardzo chciałam żeby go stamtąd zabrać. Wiedziałam, że jest niewidomy, ale taki opis okulisty i słowa "wada nieodwracalna" sprawiły, że zanim to piszę przez łzy - już się wypłakałam,aż mi słabo.

Posted
18 minut temu, mari23 napisał:

Ten biedak to po prostu wspaniały pies - tak długo "dzielny i spokojny" był w schronisku - kompletnie niewidomy w boksie pełnym różnych obcych psów....

To właśnie najbardziej mnie bolało i dlatego tak bardzo chciałam żeby go stamtąd zabrać. Wiedziałam, że jest niewidomy, ale taki opis okulisty i słowa "wada nieodwracalna" sprawiły, że zanim to piszę przez łzy - już się wypłakałam,aż mi słabo.

Mari - był bardzo dzielny i spokojny, tak bardzo, że w schronisku nie wiedziano, ze jest niewidomy:(

Posted

Bonusik jest niezwykle bystry, spokojny i zrównoważony dlatego tak świetnie sobie radzi. Nie boi się byle czego. Nie bez znaczenia jest też to, że jest bardzo silny i na pewno mial wysoka pozycję w swojej grupie w kojcu, zaczepiony przez mniejszego kolegę złapał go za czaszkę bez kompromisów. (Zdążyłam doskoczyć, zaczepiacz ma tylko powierzchowną rankę na czole)

Ale ostatnio Bonusik nawiązał bliższą przyjaźń z innym większym i najmłodszym pieskiem u nas - "dzikim andaluzyjskim" (to kundelek tylko tak go żartobliwie nazywam bo to bardzo lękliwy i wycofany piesek do ludzi jest ale psy uwielbia), panowie dokazują jak młodzieńcy, w sumie już we dwójkę połamali kilka desek w płocie, a wczoraj tak szaleli,że we dwóch pogryźli   posłanka, buty, jakieś ściereczki, co tam dalo się dosięgnąć. 

Ale mnie to bardzo  cieszy ponieważ dzikusek dotychczas nie miał za bardzo towarzystwa u nas i trochę się nudził (nie ma możliwości wziąć go na spacer)  staruszki nie mogly mu dotrzymac kroku bo jest w sile wieku i byl trochę samotny, a od kiedy jest Bonusik nareszcie ma kompana do zabawy.

IMG_20210507_211434.jpg

• Like 2