Jaaga Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Witam wszystkich serdecznie na wątku trzech szczeniaczków ze schroniska na Ukrainie, które dziś dojadą do Katowic. Bardzo ciesze się, ze dzięki "psom w potrzebie" na dogo w sumie uda się pomóc co najmniej 8 maluchom opuścić schroniskowe klatki i kojce oraz rozpocząć prawdziwe nowe życie. Wszystkim zaangażowanym w pomoc i opiekunom pozostałych szczeniąt dziękuję. Dziś do Polski zawitają dwie sunie i piesek. Mam nadzieję, że nadal bedziecie z nami i wspólnie uda się nam znaleźć dzieciakom szybciutko kochające rodziny. Na razie nie mają imion, bo zazwyczaj zostawiam takie, z jakimi przyjeżdżają. Dziś rozpoczną nowy etap w życiu dwie suczki, prawdopodobnie siostry Armanda i piesek z innego miotu. Laima/Gugu - w DS Margo Matti ROZLICZENIE TRANSPORTU POZOSTAŁYCH 5 SZCZENIĄT, KTÓRE MAJĄ PRZYJECHAĆ W PONIEDZIAŁEK, CZYLI 28.04.21 ( NIE DOTYCZY MOICH MALUCHÓW ZE ZDJĘĆ POWYŻEJ) Jo37 - 100 zł WPŁACONE Mruczka na swoja nową sunię 200 euro (100 euro już WPŁACONE) Poker ok 150 euro WPŁACONE Helli 300 euro WPŁACONE Kiyoshi 300 zł WPŁACONE Onaa - 50 zł WPŁACONE Mazowszanka13 - 50 zł WPŁACONE Limonka80 - 250 zł WPŁACONE P. Irena z Katowic - 100 zł WPŁACONE Elf i mango - 50 zł WPŁACONE Nesiowata - 30 zł WPŁACONE Onaa po raz drugi 50 zł WPŁACONE Limonka80 po raz drugi 100 zł WPŁACONE Tola - 50 zł Limonka80 - 100 zł Jo37 - 100 zł Kropka73 - 100 zł Razem 650 euro i 1430 zł (ok 313 euro) - 963 euro. Koszt transportu 5 psów to 1250 euro 1 Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 Rozliczenia Wpłaty na koncie fundacji ZEA: 60 zł - Adam W. Dębica 50 zł - KInga C. Lubań 100 zł - Mruczka 30 zł - Isiak 30 zł - Isiak razem 270 zł Wydatki: antybiotyki - 50 zł (paragon s. 6) Faktura wet. 250 zł ( rozliczenie s.15) leki - 65 zł ( jeszcze nierozliczone) Stan konta: minus 95 zł ------------------------------------------------ Wpłaty na moim koncie na szczeniaki: Helli - 300 zł Limonka80 - 50 zł Nesiowata - 20 zł limonka 80 - 50 zł (04.05) razem: 420 zł Wydatki z mojego konta: 2 ogłoszenia wyróznione OLX - 25,44 zł testy na lamblie - 90 zł Gatro Intestinal Puppy sucha 10 kg+ 5 puszek - 257,34 zł ogłoszenie na OLX dla Mattiego - 12.72 zł Ogłoszenie Margo - 17,81 zł 16, 69 zł odjete od rozliczenia leków ( metronidazol, Sumamed) na ZEA razem 420zł Stan konta u mnie na szczeniaki: 0 zł. ---------------------------------------- Wpłaty na moje konto z innym przeznaczeniem: Limonka80 - 100 zł (na kotkę Belsi) ----------------------------------------- Rozliczenie dwóch kolejnych czarnych suczek Mimi i Rita: wpłaty: 160 zł - zwrot faktura ZEA ( w tym są wpłaty Isiak 60 zł wpłacane na konto ZEA) 124 zł - mój bazarek na koszt transportu 104 zł - mój bazarek smaczkowo-jedzeniowy razem 388 zł wydatki: 120 zł - 2 testy na nosówkę 150 zł taksówki do weta 10 zł odrobaczenie 60 zł - testy na lamblie szczepienia + ksiażeczki - 60 zł Stan konta: minus 12 zł Quote
Nadziejka Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Calem sercem z maluszkami z calej duszy modle 1 Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 11 minut temu, Nadziejka napisał: Calem sercem z maluszkami z calej duszy modle Dziękuję nadziejko, że jesteś z nami. Ja już siedze jak na szpilkach, bo miały przyjechac do katowic ok godz 16.00, a jeszcze nie mam żadnej informacji, nie wiem, co się dzieje. Quote
limonka80 Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Ja też czekam na dzieciaki choć moja sunia jeszcze dziś nie przyjeżdza. I trochę się pogubiłam na którego zadeklarowałam - chyba na pieska roboczo nazwanego Ósmym. Ale nie ma dla mnie znaczenia który piesek skorzysta, proszę zarządzaj według potrzeb. Deklarację wpłaciłam na Twoje konto. 1 Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 Jest tez dobra wiadomość. To prawdopodobnie kicia, na którą czekam, Jest bardzo chora, ale żyje. 2 Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 1 godzinę temu, limonka80 napisał: Ja też czekam na dzieciaki choć moja sunia jeszcze dziś nie przyjeżdza. Trzeba poczekac i to niestety, dłużej niż planowaliśmy. Własnie dostałam wiadomość od Oli: ransport jest przesunięty na 17.04, bo do 13.04 jest lockdown na Ukrainie i boja sie kontroli Quote
Mruczka Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Do tego czasu kaszląc sunia pewnie wydobrzeje i przyjedzie z pozostałymi. Oby tylko nie przedłużyli tego lockdownu. Teraz ponoć bardzo długo czeka się na granicy- znajoma 10 godzin stała - biedne maluszki, taka ciężka podróż. Quote
Poker Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Ojej. Biedne maluchy . Muszą czekać na lepsze życie. Czyli moja sunia nie wiadomo kiedy przyjedzie. Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 1 godzinę temu, Mruczka napisał: Do tego czasu kaszląc sunia pewnie wydobrzeje i przyjedzie z pozostałymi. Oby tylko nie przedłużyli tego lockdownu. Teraz ponoć bardzo długo czeka się na granicy- znajoma 10 godzin stała - biedne maluszki, taka ciężka podróż. Niestety, moje własnie bedą min. dobe opóxnione, bo jest taka kolejka do granicy po świętach. 1 godzinę temu, Poker napisał: Ojej. Biedne maluchy . Muszą czekać na lepsze życie. Czyli moja sunia nie wiadomo kiedy przyjedzie. Jak napisałam, 17.04 Amelia jedzie, bo może tylko w weekend. Oby rzeczywiście nie przedłużyli. Quote
Poker Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Pierwszy transport przyjeżdża teraz czy też nie? Quote
Tola Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Wpisałam na wątku Barytona, bo nie wiedziałam, ze jest już wątek maluchów. Jest pierwsza wplata: 30 zł - Isiak Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Wpisałam na wątku Barytona, bo nie wiedziałam, ze jest już wątek maluchów. Jest pierwsza wplata: 30 zł - Isiak Dziękuję Tolu, no tak się spieszyłam, że nie podałam linku do ich wątku. Isiak, slicznie dziękuję. 1 godzinę temu, Poker napisał: Pierwszy transport przyjeżdża teraz czy też nie? Tak, jak napisałam wczesniej stoją w wielogodzinnej kolejce do granicy. Ola jest załamana, ludzie specjalnie pobrali dziś urlopy, zeby poodbierać od niej psiaki. Quote
Nadziejka Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Zagladam z wszelka modlitwa za tych ludzi w podrozy za Marine za wszystkie istoty Quote
Tola Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 7 minut temu, Jaaga napisał: Dziękuję Tolu, no tak się spieszyłam, że nie podałam linku do ich wątku. Isiak, slicznie dziękuję. Tak, jak napisałam wczesniej stoją w wielogodzinnej kolejce do granicy. Ola jest załamana, ludzie specjalnie pobrali dziś urlopy, zeby poodbierać od niej psiaki. Biedne maluchy, biedni ludzie:( Quote
agat21 Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 o rany, czyli moje sunieczki też nie przyjadą w weekend :( Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 16 minut temu, agat21 napisał: o rany, czyli moje sunieczki też nie przyjadą w weekend :( Miałam do Ciebie dzwonić w tej sprawie, bo macie przeciez miejsca hotelikowe zarezerwowane. Niestety, siła wyższa. Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 Jeszcze Wam pokażę maluszka z miotu o które pytałam. One dopiero czekają na szczepienia. Zobaczcie, jaki nakrapiany ma pysio ten rudy dziwaczek. Przeuroczy, nietypowy maluch 1 Quote
agat21 Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 25 minut temu, Jaaga napisał: Miałam do Ciebie dzwonić w tej sprawie, bo macie przeciez miejsca hotelikowe zarezerwowane. Niestety, siła wyższa. Co zrobić, czekamy... Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 8 minut temu, agat21 napisał: Co zrobić, czekamy... Też czekam i nadal nie mam żadnych wiadomości, czyli dalej stoją. Po małe mąż bedzie mógł jechać dopiero jutro popołudniu, jak pojedzie firma, która robi nam ogrodzenie. Już widze zadowolenie mojej mamy, że bedzie musiała się do tego czasu opiekować całą trójką. Armand po przyjeździe cuchnął koszmarnie, stale jadł i kupkał, a tu będzie x trzy ;) Quote
Jaaga Posted April 6, 2021 Author Posted April 6, 2021 Ma może ktoś do odsprzedania lek Famvir? jest bardzo drogi (ponad 600 zł 10 tabl.), ale opiekunka kici szuka go dla niej, bo jest nie do zdobycia na Ukrainie. Może ktoś ma niewykorzystany? Podaje się malutkie ilości, wiec nie ma potrzeby zakupu całego opakowania ( o ile jeszcze jest u nas w ogóle do kupienia) Quote
Jaaga Posted April 7, 2021 Author Posted April 7, 2021 Maluchy rano dojechały do katowic. Popołudniu je odbieramy. 1 Quote
kiyoshi Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 8 minut temu, Jaaga napisał: Maluchy rano dojechały do katowic. Popołudniu je odbieramy. Jaaga wyślij numer konta na priv TERAZ :)) Chce w ieczorem zamknąć rozliczenie spadku Jasminka Quote
Jaaga Posted April 7, 2021 Author Posted April 7, 2021 10 minut temu, kiyoshi napisał: Jaaga wyślij numer konta na priv TERAZ :)) Chce w ieczorem zamknąć rozliczenie spadku Jasminka Własnie wysłałam, przepraszam że tak późno. Mam na koncie 50 zł od Limonki80 dla chłopczyka, który dziś przyjechał. slicznie dziękuję. Quote
Recommended Posts