Jump to content
Dogomania

BARDZO proszę o pomoc dla starego schorowanego psa! Nie może chodzić, ciągnie za sobą łapy po betonie, śniegu - jest szansa na ratunek po 13 latach spędzonych w schronie!!! Pies w dt, jest w dramatycznym stanie :( ŻEGNAJ WSPANIAŁY I KOCHANY FENIKSIE (')

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

Feniks ma teraz, na tym zdjęciu przynajmniej, czyste oczy. Jest mu sto różnych rzeczy, ale nie wygląda na zjazd w dół, przeciwnie, zbiera się do życia.

Jeszcze trochę i wiosna, słonko, trawa. 

Posted

To jest piękny, mądry pies, szlachetne linie. Nie poznali się na nim, tumany, a dopuścić do takiego stanu, to się nie mieści ani w głowie, ani nigdzie.

• Like 1
Posted

Dziewczyny, jesteście wielkie, jestem pełna podziwu. Mam nadzieję, że biedny Feniks zazna wreszcie prawdziwego psiego życia i oby jak najdłużej. A oczy coraz żywsze, jest chęć do życia.

• Like 1
Posted
48 minut temu, Aska7 napisał:

Jeszcze trochę i wiosna, słonko, trawa. 

46 minut temu, rozi napisał:

Jeszcze jajeczko zniesie  :)

42 minuty temu, Aska7 napisał:

Jak się uśmiechnie to ja zniosę ...

Jak się takie teksty pojawiają na wątku, to znaczy, że ciśnienie zeszło naprawdę :D Bedzie dobrze :)

Posted
5 minut temu, rozi napisał:

:D

Muszę wyjąć soczewki, jutro zajrzę.

Dobrej nocy dla piesunia, dla Mari, dla wszystkich :)

Spróbuj po omacku

Dziwne słowo. Sprawdzę.

Posted
2 godziny temu, rozi napisał:

Urosan. Kruszewicz mówił, że jak nie wiadomo co jest, to trzeba dawać urosan.

Znam, jako dziecko musiałam pić wiele ziół na chore nerki - skrzyp,  pokrzywę, Urosan też...do dzisiaj nie lubię żadnej  herbaty...ot, taki "uraz z dzieciństwa";) ale Feniksowi zrobię :)

1 godzinę temu, Aska7 napisał:

No dobra. To co słychać u chłopaków ? Apetyt, qpy, nastrój ?

Wszystko jest : apetyt, qpy, nastrój :)

Własnie do nich zajrzałam - śpią dwa susły. Bardzo się cieszę, że Feniks śpi mocno, nie "na czuwaniu", ułożony na boczku, lekko pochrapuje ;) Kubunio nie chrapie, dzisiaj jakiś bardziej śpiący - ze spaceru sam wrócił i poszedł spać.

Pościerałam kałuże i cichutko wyszłam, żeby tu zajrzeć. Kubuś się obudził, Feniks śpi dalej. Zaraz do nich wrócę.

Feniks po południu posiedział sobie na słoneczku troszkę ( posiedzieliśmy razem na tarasie, nie męczyłam go po schodach) a jak tylko odpięłam smycz - popędził do kuchni...sikać oczywiście. Ale wielką koopę z niewielką już ilością robali zrobił na schodach...kochany piesio :) Apetyt ma wilczy, pije, jak smok, nawet sam już do mnie podchodzi i patrzy, jakby czekał na pogłaskanie :)  Jutro mam być w lecznicy z Kubusiem, Milusiem i Feniksem.... jak ja to zrobię? Całą noc mam do myślenia ;) Wciąż martwią mnie te moje schody....ale domu przebudować się nie da :( mąż szykuje "równię pochyłą" z listeweczkami - zejście dla skarbeczka słodkiego :)

Feniks i ja bardzo dziękujemy za paczki:

- Alaskan za paczuszkę z maściami, lekami, kocykami i podkładami ( to "coś słodkiego" mi odstąpił;))

- Anuli za paczkę z posłaniem, pokrowcem, mięciutkimi rzeczami i również czymś słodkim - oj, przytyję, bo znów Feniks powiedział, że to dla mnie, on nie chce stracić swojej smukłej talii ;)

- Anuli za wspaniały materacyk ortopedyczny - tego Feniks odstąpić nie chce, chociaż dzisiaj kręgosłup boli mnie wcale  nie mniej, niż jego (nosiłam go wczoraj, to nie czułam, dzisiaj nie noszę - a czuję ;))

-Agat21 za dwa wielkie pudła  z podkładami (oba jednakowe - w jednym 4 paczki, w drugim - 1 paczka i mnóstwo pogniecionego papieru ;))

Popołudnie upłynęło nam na spacerowaniu i wymianie mokrych posłanek na suche, z zastosowaniem otrzymanych prezentów.  Muszę trochę zreorganizować "teren", żeby Feniks korzystał z materacyka, bo on ciągle zmienia miejsce spania, Kubuś dostosowuje się i zajmuje to wolne :)

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Mari, w jaki sposób Twoje wetki walczą z tym upiornym świerzbowcem? Kiedyś były tylko płukanki, dziś i zastrzyki i podobno tabletki Bravecto niektórzy weci stosują. Z tym, że Bravecto tylko dla młodszych i silniejszych psów.

Sunia znajomych bała się bardzo takiej drewnianej rampy dostosowanej do bagażnika samochodu - pomogło, kiedy parę razy przeprowadzono ją po rampie położonej na ziemi - za smakołykiem jasne.

Posted

Fajnie, Feniks będzie spał na materacyku dziś, pełnym podkładów :) Jeszcze mocniej zaśnie :)

A może mari zakupimy materac? ;) Bez podkładów. :)

Posted
3 minuty temu, agat21 napisał:

A może mari zakupimy materac? ;) Bez podkładów. :)

W pobliżu chłopaków i tak się nie ulokuje bo popłynie jak Kate z ,,Titanica" ;)