Jump to content
Dogomania

Nowe sunie z W. Nie wyjadą :(( Zabierzemy sunie z GH na podlasiu- psie smutne historie i MY- po to by je odmienić :) Muszka, Kropcia, Żabka, Efi i Ivi MAJĄ DOMY <3

Recommended Posts

Posted

Transport póki co potwierdzony.

Psiaczki ma wieść znana dobrze na dogo Patrycja, która też zawsze nam Radysiaki woziła :) znająć styl pracy Pati sunie wyjadą ok. 13 ze schroniska, a że sa to okolice Radys (kilkadziesiąt km dzieli te dwa miejsca) to można się spodziewać że Pati dotrze do Kasi baaardzo późno. Google pokazuje ponad 550 km- ok 7 h jazdy. Oby przed północą dotarli, chyba Pati będzie wiozła tylko sunie do Kasi ode mnie i Marioli więc tyle dobrze że nie będzie zboczeń z trasy.

Mam nadzieje, że po załadowaniu suniek dostaniemy jakieś fotki.

Kasia zamówiła dziś dla suniek tabletki na odrobaczenie i kropelki na pchły i kleszcze.

Czekamy :)

ps. na koncie suniek 10 zł od Nesiowata :D druga wpłata Danusiu, Dziękuje ślicznie <3

Posted

Z mojego bazarku będzie trochę pieniędzy ( niestety niezbyt dużo). Czekam jeszcze na 1 wpłatę.

Podaj mi proszę na PW numer konta i tytuł przelewu.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Transport póki co potwierdzony.

Psiaczki ma wieść znana dobrze na dogo Patrycja, która też zawsze nam Radysiaki woziła :) znająć styl pracy Pati sunie wyjadą ok. 13 ze schroniska, a że sa to okolice Radys (kilkadziesiąt km dzieli te dwa miejsca) to można się spodziewać że Pati dotrze do Kasi baaardzo późno. Google pokazuje ponad 550 km- ok 7 h jazdy. Oby przed północą dotarli, chyba Pati będzie wiozła tylko sunie do Kasi ode mnie i Marioli więc tyle dobrze że nie będzie zboczeń z trasy.

Mam nadzieje, że po załadowaniu suniek dostaniemy jakieś fotki.

Kasia zamówiła dziś dla suniek tabletki na odrobaczenie i kropelki na pchły i kleszcze.

Czekamy :)

ps. na koncie suniek 10 zł od Nesiowata :D druga wpłata Danusiu, Dziękuje ślicznie <3

Będzie wiozła jeszcze psiaki do Krakowa.

Posted

Mam zdjęcia ale podesłali nam wszystkie i moje i Marioli i te na Kraków, niestety nie umiem zidentyfikowac Kropci...

To na pewno jest Żabka

283660473_abka.jpg.0ab0916b3585c613a7b6bbf4221f4e91.jpg

a to chyba Muszka i Kropka, albo tylko Muszka

edi: teraz myśle, że to jednak Żabka się wyrywa, a na drugim jest Muszka....To gdzie jest Kropcia? :(

kropcia.jpg.041350a78117d021b00b4f313d976646.jpgmuszka.jpg.4b014723ddf9c35acea65b5e595628ee.jpg

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, limonka80 napisał:

To znaczy że jest możliwe że Kropcia nie wyjechała ???

nie nie...wszystkie wyjechały zgodnie z planem poza jedna sunią Marioli która okazała się samcem i na jej miejsce wyjechała inna, z moich podobno wyjechały wszystkie zgodnie z planem, plus 4 czy 5 do Krakowa, więc naprawde spory transport

Posted
4 minuty temu, kiyoshi napisał:

nie nie...wszystkie wyjechały zgodnie z planem poza jedna sunią Marioli która okazała się samcem i na jej miejsce wyjechała inna, z moich podobno wyjechały wszystkie zgodnie z planem, plus 4 czy 5 do Krakowa, więc naprawde spory transport

Super ,że jednak udaje się wyciągać z tego schronu psiaki. Bo słyszałam o GH same złe opinie.

Posted
1 minutę temu, mdk8 napisał:

Super ,że jednak udaje się wyciągać z tego schronu psiaki. Bo słyszałam o GH same złe opinie.

no trudno mieć dobre zdanie....ale zmienia sie i tam, także trzeba być dobrej myśli. Wszystkich schronów w PL się nie zamknie, ale można je zmieniać....

Zobaczymy w jakim stanie będą te sunie, nic nie wiem na razie, wydają się bardzo przestraszone własciwie wszystkie z tego transportu....

Posted
20 minut temu, beataczl napisał:

tuptam , wszystko ok 

Już wiem że sunie dojechaly. Żabka jest bardzo wesoła i proludzka, Kropeczka to rzadzicielka i jest najmniejsza. A Muszka okazało się że jest średnia i najbardziej przestraszona. Boi się zwłaszcza smyczy. No ale to pierwsze chwilę. Wszystkie co najważniejsze--są zdrowe :) 

• Like 2
Posted
Dnia 9.03.2021 o 21:28, Jo37 napisał:

Z mojego bazarku będzie trochę pieniędzy ( niestety niezbyt dużo). Czekam jeszcze na 1 wpłatę.

Podaj mi proszę na PW numer konta i tytuł przelewu.

Przepraszam że zapomniałam o tym numerze konta :(((( ciapa ze mnie. Dziękuję jeszcze raz za uwzględnienie suniek w bazarku

Posted
58 minut temu, Olena84 napisał:

Dobrze że już bezpieczne.

4 minuty temu, Mruczka napisał:

Czekałam na tę wiadomość.  Sunie uratowane!

Wlasnie Kasia mi wysłał a filmik. Sunie są super cudne urocza prawdziwe wiejskie burki :) niezbyt uridziwe a o złotych sercach.

Wielka w nich radość z wolności! 

Wieczorkiem przerzuce filmik na wątek :) 

Posted

Wesołe burki w natarciu :) patrzcie na filmik, ta pierwsza co podchodzi po głaski to Muszka a potem prym wiedzie radosna Kropeczka. Żabcia to te rubensowkie kształty widziane w dali, pokazała tylko tył ;)

Ale mają frajde, serce rośnie patrząc na ich radość <3 żyć sie chce

• Like 6
  • Upvote 1