Nadziejka Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 Sciskamy z drzeniem za matuszeczka z calunich sil bravo bravo Izu Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 23 godziny temu, Jaaga napisał: Ewu, zaglądam do biedaka, jak wczoraj rozmawiałyśmy. Przede wszystkim to on ma totalną hipoglikemię. Sprawdzcie mu kał na pierwotniaki ( giardia i kokcydia). bardzo często takie spadki cukru są przy nich. jest specjalna glukoza w żelu dla cukrzyków, świetnie sprawdza się u psów. To tubki dostepne w aptece, jest gęsta, łatwo podać do pysia. O kroplówki w schronisku trudno, a tubkę wycisnąć jest łatwo i szybko. Trzustka chyba jednak bardzo nie funkcjonuje. Psiak jest naprawdę do zaopiekowania pod stałą kontrolą - kroplówki, leki, dieta, wizyty u weta. Gdyby nie taki stan, to mógłby do nas przyjechać, bo szykuje się adopcja Bostona, ale opieka nad psem w takim stanie jest już poza moimi możliwościami. Mam nadzieję, że uda mu się jak najszybciej znaleźć jakieś domowe schronienie. Może wolontsariuszki napiszą apel na FB? Niestey nic dla niego nie ma. Płakać się chce. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 2 godziny temu, kiyoshi napisał: Przed chwilą przelałam 351 zł spadku po naszej staruszce Buni, na konto Rafika. Wpisałam w tytule Staruszek rafi od kiyoshi. Jeśli dasz rade potwierdzić, to będe wdzięczna- tu i na wątku Buni. Boje się pytać o aktualną sytuacje pieska, żeby znowu się komuś nie narazić... więc po prostu trzymam mocno kciuki, żeby udało się wyleczyć tego ślicznego pieska, żeby udało się znaleźć dla niego miejsce... Dziękuję bardzo za pomoc. On jest ciągle w schronisku. Jak tylko przelew dotrze zaraz potwierdzę. Niestey mój komputer nie działa, usiłuje pisać z telefonu z różnym skutkiem. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 Udało się kolejny raz uruchomić komputer ale za kazdym razem po napisaniu postu blokuje się. Kikou teraz go nie przyjmie. Jak wyjdzie z zapalenia trzustki to wtedy moze jechac do Kasi. Teraz Kikou nie dałaby rady ma za dużo dziadeczkow a Rado potrzebuje czasu przy kroplówkach i specjalnej troski. Pytałam tez Jaage ale sama tu napisała. Quote
jankamałpa Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 14 minut temu, ewu napisał: Udało się kolejny raz uruchomić komputer ale za kazdym razem po napisaniu postu blokuje się. Chce wstawić zdjęcia. dlaczego masz takie problemy z kompem? Może masz jakiegoś wirusa i wszystko blokuje. Quote
elik Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 17 minut temu, ewu napisał: Chce wstawić zdjęcia. Przyślij mi je na e-mail Basiu. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 2 minuty temu, jankamałpa napisał: dlaczego masz takie problemy z kompem? Może masz jakiegoś wirusa i wszystko blokuje. Nie wiem. Raz działa, raz cały dzień nie. Klawitura tylko ekranowa . Musze go chyba dac do serwisu . Quote
kiyoshi Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 19 minut temu, ewu napisał: Udało się kolejny raz uruchomić komputer ale za kazdym razem po napisaniu postu blokuje się. Kikou teraz go nie przyjmie. Jak wyjdzie z zapalenia trzustki to wtedy moze jechac do Kasi. Teraz Kikou nie dałaby rady ma za dużo dziadeczkow a Rado potrzebuje czasu przy kroplówkach i specjalnej troski. Pytałam tez Jaage ale sama tu napisała. Basiu...a może tak jak z Bunią było moją....dać psiaka na kilka dni do lecznicy (Bunia była 5 dni) wtedy będzie miał kroplówki, leki, a potem zabrać go do kikou...Przeciez on nie będzie na tych kroplówkach wieczność....Wiem, że łatwo się mówi :( :( Nie chce się wymądrzać :( ani panoszyć po nie swoim wątku, gdzie mało co moge pomóc...tak tylko głośno myśle :( tutaj jest wątek Buni: https://www.dogomania.com/forum/topic/352007-malutka-babinka-na-granicy-życia-i-śmierci-poza-planem-co-było-robić-pod-opieka-w-psiarek-a-teraz-ma-nowy-dom-pod-puławami/ 1 Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 3 minuty temu, elik napisał: Przyślij mi je na e-mail Basiu. Diękuje Elu. Quote
elik Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 21 minut temu, ewu napisał: Kikou teraz go nie przyjmie. Jak wyjdzie z zapalenia trzustki to wtedy moze jechac do Kasi. Jakie ma szanse na wyleczenie zapalenia trzustki w schronie? Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 7 minut temu, elik napisał: Jakie ma szanse na wyleczenie zapalenia trzustki w schronie? Elu nie wiem. Robimy co możemy. Żeby choć na dwa tygodnie znalazl się tymczas. Zeby z tego wyszedl. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 9 minut temu, kiyoshi napisał: Basiu...a może tak jak z Bunią było moją....dać psiaka na kilka dni do lecznicy (Bunia była 5 dni) wtedy będzie miał kroplówki, leki, a potem zabrać go do kikou...Przeciez on nie będzie na tych kroplówkach wieczność....Wiem, że łatwo się mówi :( :( Nie chce się wymądrzać :( ani panoszyć po nie swoim wątku, gdzie mało co moge pomóc...tak tylko głośno myśle :( tutaj jest wątek Buni: https://www.dogomania.com/forum/topic/352007-malutka-babinka-na-granicy-życia-i-śmierci-poza-planem-co-było-robić-pod-opieka-w-psiarek-a-teraz-ma-nowy-dom-pod-puławami/ Niestey nie ma w tej chwili takiej lecznicy która hospitalizuje psiaki. W Katowicach ceny z księżyca a mam średnie zdanie na ich temat. Quote
Jaaga Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 11 minut temu, kiyoshi napisał: Basiu...a może tak jak z Bunią było moją....dać psiaka na kilka dni do lecznicy (Bunia była 5 dni) wtedy będzie miał kroplówki, leki, a potem zabrać go do kikou...Przeciez on nie będzie na tych kroplówkach wieczność....Wiem, że łatwo się mówi :( :( Nie chce się wymądrzać :( ani panoszyć po nie swoim wątku, gdzie mało co moge pomóc...tak tylko głośno myśle :( tutaj jest wątek Buni: https://www.dogomania.com/forum/topic/352007-malutka-babinka-na-granicy-życia-i-śmierci-poza-planem-co-było-robić-pod-opieka-w-psiarek-a-teraz-ma-nowy-dom-pod-puławami/ Tez myślę, ze to dobry pomysł. Nie wiem, czy znajdzie się ktoś, kto bedzie godzinami wisiał na kroplówce i jeździł po lekarzach. Ten pies jest w tragicznej kondycji i czekanie chyba nic nie polepszy. Szpitalik i stała kontrola na pewno sa lepsze, niż jego pobyt w schronisku i szukanie czegoś. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 Znowu pisze z telefonu bo komputer się zablokował. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 Przed chwilą, Jaaga napisał: Tez myślę, ze to dobry pomysł. Nie wiem, czy znajdzie się ktoś, kto bedzie godzinami wisiał na kroplówce i jeździł po lekarzach. Ten pies jest w tragicznej kondycji i czekanie chyba nic nie polepszy. Szpitalik i stała kontrola na pewno sa lepsze, niż jego pobyt w schronisku i szukanie czegoś. Ale gdzie? Na Brynowie? W Gliwicach i Zabrzu nie ma takich lecznic, ktore hospitalizuja. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 Elu posłalam z telefonu, mam nadzieję że wszystko doszło. Quote
kiyoshi Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 8 minut temu, ewu napisał: Niestey nie ma w tej chwili takiej lecznicy która hospitalizuje psiaki. W Katowicach ceny z księżyca a mam średnie zdanie na ich temat. nasz Bunia była po znajomości u schroniskowego weta...chociaż to nie on się nią opiekował, tylko jego córka, świeżą absolwentka weterynarii z podejściem jeszcze takim szczerym.....:( taci weci to skarb i niestety nie wszędzie się trafiają :( :( Quote
elik Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 1 minutę temu, ewu napisał: Elu posłalam z telefonu, mam nadzieję że wszystko doszło. Doszło. Bardzo smutny pysio :( Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 Na konto Stowarzyszenia wpłynęło 100zl od limonki80. Dziękuję. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 Przed chwilą, kiyoshi napisał: nasz Bunia była po znajomości u schroniskowego weta...chociaż to nie on się nią opiekował, tylko jego córka, świeżą absolwentka weterynarii z podejściem jeszcze takim szczerym.....:( taci weci to skarb i niestety nie wszędzie się trafiają :( :( My nawet tam nie leczymy..... Tylko badanie krwi zrobili. Quote
kiyoshi Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 5 minut temu, ewu napisał: My nawet tam nie leczymy..... Tylko badanie krwi zrobili. edit: juz mam wszystko niżej... Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 Przepraszam za błąd w imieniu, Magda nie zauważyła ze wpisano Rafik. Quote
ewu Posted August 2, 2020 Author Posted August 2, 2020 32 minuty temu, elik napisał: Doszło. Bardzo smutny pysio :( Test na odkleszczowki Quote
Recommended Posts