Poker Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 Przegapiłam imię, a on już je ma. Krótkie, dźwięczne. Quote
elik Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 6 godzin temu, Nesiowata napisał: Trzymajcie kciuki za niego! Ma sie rozumieć, że kciuki będą 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Aha - indyk z ryżem był dobry. Wprawdzie na dwa razy, ale zjadł. Pasuje mu posłanie Ptysia, rozłoży się teraz i przysypia. Wydaje mi się, że on bardzo słabo widzi. Ale to nie problem. Chłopak wie co dobre :) Quote
Nesiowata Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 7 godzin temu, Poker napisał: Cudownie, że chłopak zaopiekowany u Nesiowata. Czy ma już imię, bo nie zauważyłam. Chyba będzie miał inne , a nie Ptyś 3. Ewu ochrzciła go Aresem. Niespecjalnie reaguje na jakiekolwiek imię, ale może z czasem przywyknie. A Ptysiem nie może być z uwagi na barwę - jest czarny, podpalany. 7 godzin temu, ewu napisał: Nesiowata dziękuję:):) Nie ma za co. Obudziłam się o 4.30 i od razu wyszliśmy (Neska również) na dwór. Chłopak sika jak szczeniak. Spokojnie wysikał się i znów śpi. Kiedy wróciliśmy to z kolei Lala zdecydowała się na wyjście. Przez cała noc spokojnie spał, nie było żadnych hałasów. A z pewnością Lala pyszczyłaby gdyby gdzieś się ruszył. Wczoraj 2 razy pokazał ząbki kiedy Neska za bardzo na niego szczekała. Ale tylko pokazał i na tym się skończyło. Jest spokojny, woli schodzić z drogi. Quote
Nesiowata Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 16 godzin temu, elik napisał: Ma sie rozumieć, że kciuki będą Chłopak wie co dobre 🙂 Jest na diecie trzustkowej, przynajmniej przez jakiś czas. Dostał w posagu torbę karmy, później trzeba będzie zrobić badania jeszcze raz. Ale to przyszłość. Żadnych niespodzianek po nocy nie było. Jeszcze nie słyszałam aby szczekał. Oj, przepraszam - słyszałam szczekanie kiedy dziewczyny wyjmowały go z samochodu. 1 Quote
Nesiowata Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Śniadanie też będzie na dwie raty. Ryż z indykiem wciągnął. Ale dołożyłam trochę puszki (zostały jeszcze po pierwszym Ptysiu, który miał problemy z trzustką) i zatrzymał się na tym. Jest z tym jeszcze ryż więc mam nadzieję, że za jakiś czas zje i to. Po śniadaniu znów ułożył się na legowisku i odpoczywa. Zresztą - dziewczyny robią to samo. Psów nie ma w domu. Wczoraj widział się z kotami ale jakoś go nie interesowały. One zresztą też zachowały się tak samo. To nie Lala, która zaczepia je do zabawy. Łyknął też tabletkę na stawy i odrobaczenie, bez specjalnych problemów. Quote
elik Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Słowem - pies prawie bezproblemowy w obsłudze :) Oby tak dalej! Quote
Nesiowata Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Okazało się, że jest też smakoszem placków z jabłkami. Dziś mi się zamarzyły więc smażyłam. I miałam dwóch żebraków przy sobie - Neskę i Aresa. A śniadanie dokończył przy drugim podejściu. 1 Quote
limonka80 Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Okazało się, że jest też smakoszem placków z jabłkami. Drugi dzień u Was, a już domownik i smakosz domowych specjałów :-)) Cudownie czytać takie wieści. 2 Quote
elik Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 5 godzin temu, Nesiowata napisał: Okazało się, że jest też smakoszem placków z jabłkami. Bo psiaki lubią smażone żarełko :) Quote
elik Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Eeeeee tam, do znudzenia. Dawaj Aresa ile wlezie :) 2 Quote
ewu Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Eeeeee tam, do znudzenia. Dawaj Aresa ile wlezie :) Koniecznie:) Quote
Poker Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Nawet kolor smyczy dopasowany do koloru kuperka. Elegant jakiś czy co ? 1 Quote
Nesiowata Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Dnia 22.04.2021 o 00:04, Poker napisał: Nawet kolor smyczy dopasowany do koloru kuperka. Elegant jakiś czy co ? Akurat taka wpadła mi w oko. I też pomyślałam o pasujących kolorach. Od wczoraj już nie kuca przy sikaniu tylko lekko ugina łapy. Myślałam, że nie będzie chciał jeść suche karmy ale zaskoczył mnie. Chociaż i tak placki z jabłkami były najlepsze. Opierał się łapami o stół i węszył. A w nocy wyemigrował do brata. Drzwi byłe otwarte, dziewczyny poszczekiwały więc poszedł sobie. I zamiast na posłaniu - noc spędził na dywaniku koło jego łóżka. Wpasował się w taki kącik, że miałam problem wyciągnąć go z niego na smyczy. Wyszliśmy na siusiu i w tym czasie Lala szybko pogoniła do brata. Tak więc przymknęłam drzwi (żeby nie było szczekania ) i teraz chłopak leży sobie na posłaniu. Bardzo lubi wszelakie maści głaski i domaga się ich - plącze się wokół nóg, staje na dwóch łapach, zaczepia łapkami. Słowem - sprawia mu to przyjemność. Jutro mam zamiar wybrać się do weterynarza zarejestrować jego chi, niech jeszcze obejrzy jego rany i może dowiem się kiedy będzie można go wykąpać. Wprawdzie mam trochę kataru ale mimo wszystko czuć go. Ale nie próbuje wchodzić na łóżko! 1 Quote
elik Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Akurat taka wpadła mi w oko. I też pomyślałam o pasujących kolorach. Od wczoraj już nie kuca przy sikaniu tylko lekko ugina łapy. Myślałam, że nie będzie chciał jeść suche karmy ale zaskoczył mnie. Chociaż i tak placki z jabłkami były najlepsze. Opierał się łapami p stół i węszył. A w nocy wyemigrował do brata. Drzwi byłe otwarte, dziewczyny poszczekiwały więc poszedł sobie. I zamiast na posłaniu - noc spędził na dywaniku koło jego łóżka. Wpasował się w taki kącik, że miałam problem wyciągnąć go z niego na smyczy. Wyszliśmy na siusiu i w tym czasie Lala szybko pogoniła do brata. Tak więc przymknęłam drzwi (żeby nie było szczekania ) i teraz chłopak leży sobie na posłaniu. Bardzo lubi wszelakie maści głaski i domaga się ich - plącze się wokół nóg, staje na dwóch łapach, zaczepia łapkami. Słowem - sprawia mu to przyjemność. Jutro mam zamiar wybrać się do weterynarza zarejestrować jego chi, niech jeszcze obejrzy jego rany i może dowiem się kiedy będzie można go wykąpać. Wprawdzie mam trochę kataru ale mimo wszystko czuć go. Al nie próbuje wchodzić na łóżko! Bardzo obiecujące wieści :) Nesiu kochana, a może by tak nowy wątek??? Quote
Nesiowata Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 1 minutę temu, elik napisał: Bardzo obiecujące wieści 🙂 Nesiu kochana, a może by tak nowy wątek??? To zależy od Ewu - może się zdecyduje? Quote
elik Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 3 minuty temu, Nesiowata napisał: To zależy od Ewu - może się zdecyduje? A Ty nie możesz ? :) Quote
Jo37 Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Przynajmniej zmieńcie tytuł bo nadal dotyczy Ptysia nr 1. Ptysia nr 2 nikt nie zauważył. A teraz kolejny psiak. Quote
elik Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 3 minuty temu, Jo37 napisał: Przynajmniej zmieńcie tytuł bo nadal dotyczy Ptysia nr 1. Ptysia nr 2 nikt nie zauważył. A teraz kolejny psiak. Też o tym myślałam. Może na - Tymczasy u Nesiowata - Ptyś 1, Ptyś 2, Ares... Quote
limonka80 Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 5 godzin temu, Nesiowata napisał: Od wczoraj już nie kuca przy sikaniu tylko lekko ugina łapy. Myślałam, że nie będzie chciał jeść suche karmy ale zaskoczył mnie. Chociaż i tak placki z jabłkami były najlepsze. Opierał się łapami p stół i węszył. było szczekania ) i teraz chłopak leży sobie na posłaniu. Bardzo lubi wszelakie maści głaski i domaga się ich - plącze się wokół nóg, staje na dwóch łapach, zaczepia łapkami. Słowem - sprawia mu to przyjemność. Al nie próbuje wchodzić na łóżko! Słowem same dobre wieści :-)) A co do wchodzenia na łóżko, to myślę że to tylko kwestia czasu..... :-)) 2 Quote
Tyśka) Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Piękny ten następca Ptysia :) Ma w sobie coś ujmującego - i pasuje do Nesi kolorystycznie :D Oby zdrowie mu dopisywało. Quote
Nesiowata Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 9 minut temu, Tyśka) napisał: Oby zdrowie mu dopisywało. Mam taką nadzieję. 2 godziny temu, elik napisał: Ptyś 1, Ptyś 2, Ares... A jakie one tymczasy? Quote
Nesiowata Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 2 godziny temu, elik napisał: A Ty nie możesz ? 🙂 Ja niekumata. Quote
limonka80 Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Piękny ten następca Ptysia 🙂 Ma w sobie coś ujmującego Zgadzam się - niby zwykły piesek ale coś w nim jest :-)) I ten zielony tyłeczek w parze z szelkami :-)) Quote
Recommended Posts