Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Tyśka) napisał:

elik, Twoje bazarki są niesamowite :) Dobrze, że Kacperek nie zostawia po sobie długu.

Dzięki za miłe słowa  :) Gdyby nie fanty od Was, nie byłoby bazarków, nie byłoby za co pomagać psiaczkom  :)

• Like 1
Posted
3 godziny temu, b-b napisał:

Ta sunia, którą pokazała ewu podobna jest do Kacperka.

Elu pomogę. Jeśli nie dam rady stałą to bazarkiem.

Dzięki Boguniu  :)

Przekleję tu zdjęcia z wątku Basi i może wspólnie wybierzemy psiaka, któremu będziemy pomagać  :)

• Like 1
Posted

Te psiaczki najbardziej potrzebują pomocy.

Malutka sunia, waży 6,5 kg

76f7a8d27008a008med.jpg

Ludwik ma około 4-5 lat , jest cudownym, wesołym, otwartym psiakiem. Ludwik jest średniej wielkości, jest wykastrowany i zaszczepiony.Taki pies "kumpel"

cb9aa349051a1791med.jpg

Sunieczka, bardzo się boi, malutka, waży 7,5 kg.

71cd2629cbc6ae00med.jpg

To jest Bertram. Bardzo łagodny. powolny, niewidomy staruszek. Bertram ma ponad 12 lat. Strasznie mi go żal.  Człapie na tych biednych, starych łapinkach, słyszy ujadanie psów, nie widzi niczego  :(

4f8d73923b130a38med.jpg

e5eed9f86be5c7bdmed.jpg

c74dc2c31ba9bf71med.jpg

3c4d1294a48bae84med.jpg

13309d2e781ca7d8med.jpg

I Lemon sam strach  :(
IMG-20201112-WA0006.jpg.e1b9ab3c2fc2fda921932324c4b68ec3.jpg

IMG-20201112-WA0007.jpg.686ce1eb50399d505f21df69d04e8f15.jpg

Posted
8 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Jeśli niewidomy piesek trafi do hoteliku deklaruję 30zł miesięcznie i fanty na bazarek. 

Może zapytać o miejsce mari23? 

Pozostałe pieski mogę poogłaszać, tylko proszę o zdjęcia i opis. 

Asiu witam Cię serdecznie  1191890025_kwiatki6.gif.43d278b813efcb208abe3f45f370596a.gif  i ogromnie dziękuję za wspaniałą propozycję.

Mi też najbardziej żal staruszka  :(  Czy wiesz może jaki jest koszt miesięcznego pobytu psiaka u mari23?

Posted
56 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Elu, nie wiem...Mój niewidomy Miluś z zamojskiego schroniska jest u niej na BDT. 

To masz z Nią kontakt, czy mogłabyś zapytać?  Może za karmę i opieką weterynaryjną mogłaby wystarczyć,  to może dałoby się radę zabrać dwa psiaczki.

• Like 1
Posted

Gdyby niewidomy staruszek pojechał do Mari23, to w następnej kolejności dałabym szansę biało-czarnej, malutkiej przerażonej suni. Jeśli w domu tymczasowym u p. Kasi dałoby się pokonać jej strach, to szybko znalazłaby dom a wtedy można pomyśleć o nastepnej bidusi z przedstawionych tu zdjeć.

• Like 1
Posted
17 godzin temu, elik napisał:

Mi też najbardziej żal staruszka  :(  Czy wiesz może jaki jest koszt miesięcznego pobytu psiaka u mari23?

Jeśli u mnie, to TYLKO BDT. Ale niestety ostatnio i fizycznie, i psychicznie ledwie sobie radzę, szwankuje mi zdrowie i chyba nie dam rady właściwie zaopiekować się takim dość dużym psiakiem. Miluś jest malutki, długo go nosiłam po 14 betonowych schodach, zanim ślepcio nauczył się po nich chodzić. Niby to parter, ale "wysoki" :( Od lata tak dużo psów u mnie było, że ledwie dałam radę. Młode domki znalazły, została "tylko" dziesiątka,  starowinki - dwa ślepki, reszta z różnymi niedomaganiami, wśród nich i ja - też niedomagająca :( Serce mi pęka, pieszo bym po niego poszła, gdybym miała dość sił :( :(

• Like 1
Posted

mari23,  masz złote serce i juz teraz zastanawiam się jak sobie radzisz. Podziwiam Cie, ze mimo swojej dobroci umiesz mierzyć siły na zamiary. :) 

Wybrać następcę Kacperka będzie trudno. Może pani Kasia podpowie jakiego psiaka by preferowała? 

• Like 2
Posted
17 minut temu, Tyśka) napisał:

mari23,  masz złote serce i juz teraz zastanawiam się jak sobie radzisz. Podziwiam Cie, ze mimo swojej dobroci umiesz mierzyć siły na zamiary. :) 

Wybrać następcę Kacperka będzie trudno. Może pani Kasia podpowie jakiego psiaka by preferowała? 

no właśnie nie do końca :( :( to, co napisałam jest "wypadkową" rad kilku zaprzyjaźnionych osób z dogomanii, które o radę pytałam, bo u mnie rozum jest słabszy od serca, od wczoraj walczą ze sobą rozsądek i serce....to drugie ma przewagę :( :(

Posted
5 godzin temu, mari23 napisał:

no właśnie nie do końca :( :( to, co napisałam jest "wypadkową" rad kilku zaprzyjaźnionych osób z dogomanii, które o radę pytałam, bo u mnie rozum jest słabszy od serca, od wczoraj walczą ze sobą rozsądek i serce....to drugie ma przewagę :( :(

Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Podziwiam Twoje siły, jak potrafisz radzić sobie z taka gromadką. Nie wiedziałam, że opiekujesz się aż tyloma psiaczkami.

Posted
20 godzin temu, Havanka napisał:

(...)dałabym szansę biało-czarnej, malutkiej przerażonej suni. Jeśli w domu tymczasowym u p. Kasi dałoby się pokonać jej strach, to szybko znalazłaby dom a wtedy można pomyśleć o nastepnej bidusi z przedstawionych tu zdjeć.

Też o niej myślę, jest malutka, krótkowłosa i wystraszona... A idzie zimniejszy czas. :( Nie mogę się wtrącać w wybór, bo i nie wspierałam przy Kacperku, ale jakoś tam Tami/Milka siedzi mi w głowie. Wygląd ma bardzo adopcyjny.

• Upvote 1
Posted
17 minut temu, Tyśka) napisał:

Też o niej myślę, jest malutka, krótkowłosa i wystraszona... A idzie zimniejszy czas. :( Nie mogę się wtrącać w wybór, bo i nie wspierałam przy Kacperku, ale jakoś tam Tami/Milka siedzi mi w głowie. Wygląd ma bardzo adopcyjny.

Nie wspierałaś Kacperka, ale możesz wesprzeć Mikę  :)

To już 2 głosy na tą sunię. Faktycznie wygląda biedniutko. Strach w oczkach, krótka sierść  :(