mru Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [SIZE=4]tu banerek! http://www.dogomania.pl/forum/f28/dt-hotelik-albo-zniknie-niespelna-roczny-mini-maksik-ma-3-dni-134833/index6.html#post12089924 Quote
li1 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 1- Czy mozna wybadac jakie warunki bedzie mial Maksik na wsi? 2-Szukamy DT lub hoteliku, czy mozna poprosic wlascicela, aby pies byl u niego za drobna sume ,a my rozgladamy sie w tym czasie za nowym domem? Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 li - wcale nie wiem, gdzie on go odda, czy na wieś, czy w samym dęblinie. istotne jest to, że odda pierwszej lepszej osobie, to mamy na bank. co do płacenia - to chyba nie jest problem, problemem jest niszczenie w domu. ale jak do jutra nic nie znajdziemy, to zadzwonię i spytam, czy go nie przetrzyma jeszcze tydzień-dwa. muszę dać mu konkretną datę, bo inaczej się nie zgodzi.... Quote
mru Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 boże okropne, wyjechać na święta i przy okazji oddać psa, który ci uratował dupę... wiosna, wszystko się budzi do życia itd. itp. chodź Maksik, oddam Cie Zenkowi no albo Gienkowi... damn damn damn Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 dokładnie, to jakies niebywałe rozdwojenie jaźni jest .... Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 nie no, jak schronisko, co ty.... załamka, ze o tym juz myslimy, no nie :-(? ale do malagos juz piszę.... a drama kojarzę, ale na wątku byłam tylko w jego początkach, to i nie wiedziałam, że zlikwidowałaś pustostan osobowy :evil_lol:. dzieki za wpadniecie tutaj. EDIT: to jest oczywiście odpowiedź do postu poniżej.. ech... Quote
fizia Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Jaki On jest cudny!! Kurcze, żadnego domu tymczasowego nie ma wolnego? Quote
zulugula Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Otatecznie trzeba rozważyć do jakiego schroniska psiak ma trafić. Przykro mi sleep, ale ja mam tymczasowicza. Nie mogę go zabrać nawet na kilka dni, bo DRAM nie akceptuje innych psów: http://www.dogomania.pl/forum/f28/halinow-k-w-wy-dram-juz-nie-dramat-juz-nie-glodny-prosi-o-wsparcie-na-dt-132872/index41.html Pies jest aktualnie w Warszawie? Jadę na święta na śląsk. Mogę go zawieźć do jakiegoś dobrego schroniska przy trasie z dogomaniackimi wolontariuszami. Choć wolałabym tego uniknąć :placz: Być może w czwartek zwolni się tymczas u malagos w Makowie Maz. Quote
Doda_ Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 hotelik moze..?? sleep - na PW podam Ci nr tel kom do hoteliku, zadzwon tam. Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 tzn? chodzi ci o miejsce? płatny/niepłatny/za karmę/ domowy, boksowy? czy o jeszcze coś innego? amasz jakis pomysł? Quote
Onaa Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Piesek to pewnie tylko do domu się na dt/hotelik nadaje, do kojcaq to nie , prawda ? Quote
li1 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Wiem, ze ten pies szybko znajdzie dom, jak go troche pooglaszacie. Gdyby wlasciciel zechcial go jeszcze troche potrzymac... Quote
malagos Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='zulugula']Otatecznie trzeba rozważyć do jakiego schroniska psiak ma trafić. Być może w czwartek zwolni się tymczas u malagos w Makowie Maz. Ja niestety przeciez mam jeszcze Linkę z wiejskiej ulicy, zupełnie nadprogramową tymczasowiczkę :cool1: http://www.dogomania.pl/forum/f28/linka-ratlerkowata-sunia-ma-dt-zbieramy-fundusze-na-dt-133613/ Quote
Abrakadabra Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Dziewczyny.... nie oddajcie go do schroniska... Gdyby nic sensownego się nie znalazło - mam w zanadrzu miejsce, w którym mógłby posiedzieć do czasu znalezienia nowego domku. W zasadzie jedynie za karmę i parę groszy (50-100 zł). To domek na wsi, teren ogrodzony, towarzystwo innych psiaków, resztę można byłoby dogadać. Ludzie behawiorystami nie są, może daliby radę trochę z nim popracować? Jeśli jedynym wyjściem będzie schronisko - może SBD przemyślisz moją propozycję? Quote
zulugula Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Jestem za tym miejscem na wsi. Psiak szybko domek znajdzie. Schronisko jest lepszą alternatywą dla łańcucha lub siekiery w łeb. Schroniskowym psom, też można domek znaleźć. Tu chodzi o to, żeby psa nie stracić. Jeśli pojedzie, nie wiadomo gdzie, to możemy pogrzebać ten wątek. Quote
Selenga Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 prawie 1100 osób zajrzało do niego na allegro, ale co z tego? :( Quote
koss Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 NNNNNNNNIE błagam nieeee, nie do schronu -poczekajcie ...dzisiaj rozmawiałam z kolegą z pracy ,pytał mnie czy nie mam piesa na zbyciu -małego ,oczywiscie odpowiedziałam,ze tak a teraz zulugula naprowadziła mnie na watek Maksa....nic nie moge obiecać ale zaraz jutro rusze do ....:p, tylko nie azyl -jeżeli nic nie wypali -zbierzmy sie do kupy i jakis hotelik , wziełabym go do siebie -z zamknetymi oczyma -ale mój wet. -dał mi ostry zakaz -osobisty ANTEK zapłaciłby juz teraz mocno ( poważnie chore serce), w ogłoszeniach pomogę Quote
sleepingbyday Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 żaden azyl... jak będzie bardzo źle, to juz kojec, o którym coś przebąkuje Dogo07 będzie wyjściem. abrakadabra więlkie dzięki za cynk i propozycję. ja to widzę tak - jeśli koledze koss maksik nie przypadnie do gustu, to wtedy go umieścimy u znajomego abrakadabry. dziś dzwonię do faceta i tak czy siak wyciągam psa. PYTANIE: KTO MA WZÓR OŚWIADCZENIA O ZRZECZENIU SIĘ PSA? @koss - jeśli twojemu koledze nie przypadnie do gustu makisk, to pokaż mu kajka - mojego 4,5 kg dziwnego tymczasa ;-) Quote
Onaa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jak szukaliśmy tymczasu dla dużej suczki to u lunarmermaid był kojec dla psa, ale też płatny. Quote
fizia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Dogo07 napisał(a):Jak szukaliśmy tymczasu dla dużej suczki to u lunarmermaid był kojec dla psa, ale też płatny. Ten kojec już jest zajęty i jeszcze jednen piesem czeka w kolejce podobno - wczoraj się pytałam... Quote
Recommended Posts