Moli@ Posted May 20, 2020 Posted May 20, 2020 Fifi odwozi kotkę do Moniki z KOTKOWA (akcja - łapiemy koty w Królowym do kastracji). Do kotów bez agresji. Quote
Moli@ Posted May 20, 2020 Posted May 20, 2020 Do obcych ludzi / psów z rezerwą ale bez paniki i agresji. W samochodzie grzeczna niestety wymiotuje. 1 Quote
Moli@ Posted May 20, 2020 Posted May 20, 2020 13 minut temu, Aska7 napisał: Super : ) Ogłaszać : ) Gotowa :) Quote
Moli@ Posted May 21, 2020 Posted May 21, 2020 8 godzin temu, agat21 napisał: Bardzo pogodnie wygląda :) Pogodna panienka ,) wszędzie jej pełno ,) wesoła, kontaktowa..., przytulaśna. Młoda zdrowa sunia. Quote
seramarias Posted May 21, 2020 Author Posted May 21, 2020 Jaka ona cudna i dogaduje się z kotami :) Pomyśleć, że nie tak dawno taka bida z nędzą w szopie spała, a teraz ma beztroskie, szczęśliwe życie. Dziękuję Ci Moli@ i Wam dziewczyny, kto wie co by z nią było gdyby nie pomoc Dogomaniaczek. Moli@, a mogłabyś coś więcej o suni napisać, jak się zachowuje w domu, co z zachowaniem w czystości, zostawaniem samej. Jak reaguje na ruch uliczny, dzieci, jak się zachowuje w stosunku do Ciebie,czy jest aktywna itp. No upierdliwa jestem, ale pomyślałam, że można by te informacje umieścić w ogłoszeniach :) Napisz jeszcze czy wam czegoś nie potrzeba, sunia trochę czasu u Ciebie, może coś kupić trzeba :) Quote
elik Posted May 21, 2020 Posted May 21, 2020 Dnia 21.05.2020 o 17:19, seramarias napisał: No upierdliwa jestem, ale pomyślałam, że można by te informacje umieścić w ogłoszeniach :) Nie ma w tym nic z upierdliwości :) To bardzo istotne informacje dla poszukujących psiaka. Quote
Moli@ Posted May 22, 2020 Posted May 22, 2020 Dnia 21.05.2020 o 17:19, seramarias napisał: Jaka ona cudna i dogaduje się z kotami :) Pomyśleć, że nie tak dawno taka bida z nędzą w szopie spała, a teraz ma beztroskie, szczęśliwe życie. Dziękuję Ci Moli@ i Wam dziewczyny, kto wie co by z nią było gdyby nie pomoc Dogomaniaczek. Moli@, a mogłabyś coś więcej o suni napisać, jak się zachowuje w domu, co z zachowaniem w czystości, zostawaniem samej. Jak reaguje na ruch uliczny, dzieci, jak się zachowuje w stosunku do Ciebie,czy jest aktywna itp. No upierdliwa jestem, ale pomyślałam, że można by te informacje umieścić w ogłoszeniach :) Napisz jeszcze czy wam czegoś nie potrzeba, sunia trochę czasu u Ciebie, może coś kupić trzeba :) Zachowuje się w domu jak młoda, zdrowa sunia :) Lubi kontakt z opiekunem, głaski, wspólne oglądanie TV, czytanie książek...., drzemki - wtulona z kołami do góry ,) itp Myślę, że spokojnie może mieszkać w bloku (oczywiście w domu z ogrodem też). Nie ma tendencji do ucieczek. Nie jest głośna / szczekliwa ale obcą osobę pojawiającą się w domu oszczeka (bez agresji). Była przyzwyczajona do porannych wyjść - około 6 rano gotowa do wyjścia. Noc przesypia zachowując czystość..., w dzień 8 /9 godzin powinna wytrzymać. Bez agresji do dzieci. W pierwszym kontakcie do obcych nieufna..., nie podchodzi na głaski ale na smaczek się skusi - weźmie od nieznanej osoby i od razu się cofnie. Spokojna, opanowana w kontakcie z obcymi psami. Nie reaguje na rowerzystów Zjada psią karmę (puchy i suchą) bez problemów. Chodzenie na smyczy opanowane, w mieście nie szarpie, nie panikuje. W samochodzie spokojna..., niestety wymiotuje! Do zabawy - rozładowania napięć / energii - duży szarpak i kość z lanej gumy! Zabawki z materiału / futra, gumy - niszczy. Po regałach, stołach, parapetach już nie skacze ,) Quote
mdk8 Posted May 24, 2020 Posted May 24, 2020 Dnia 22.05.2020 o 18:32, Moli@ napisał: Zjada psią karmę (puchy i suchą) bez problemów. Jak z karmą ? Zamówić ? I ile mam przelać za opiekę ? Quote
Moli@ Posted May 30, 2020 Posted May 30, 2020 Na konto wpłynęło od mdk8 11,00 zł / 31.03 - "Rudzia adresówka" Dziękuję :) Quote
elficzkowa Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 7 minut temu, Moli@ napisał: :) :) Zakochana para ? Cudne te zdjęcia :) edit. To chyba dwie dziewczyny są :) Quote
Moli@ Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 6 minut temu, elficzkowa napisał: Zakochana para ? Cudne te zdjęcia :) Nierozłączni ,) Quote
Isiak Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 2 minuty temu, Moli@ napisał: Nierozłączni ,) I jak tu potem wyadoptować jednego i rozdzielić przyjaciół? Pamiętam historię pokazywaną w telewizji (nie film, fakty) o takich psich przyjaciołach w schronisku na Węgrzech (chyba). Jednego psa adoptowała para z USA. Po jakimś czasie natknęli się na FB na post o psie w tym samym schronisku, biednym, chudym, wymizerowanym, wolontariusze pisali, że pies umiera z tęsknoty za swoim przyjacielem, który znalazł dom. Na jednych z zamieszczonych zdjęć zobaczyli... swojego psa! Od razu skontaktowali się ze schroniskiem i zaczęli załatwiać formalności. Sfilmowano spotkanie przyjaciół. W pierwszej chwili się nie poznały, było zaskoczenie, a potem... ta szalona radość, gonitwa, zabawa, psie szczęście na roześmianych pysiach :) A ja się poryczałam na całego. 1 Quote
Moli@ Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 31 minut temu, elficzkowa napisał: Zakochana para ? Cudne te zdjęcia :) edit. To chyba dwie dziewczyny są :) To Gustaw / Gucio z Fifi :) Quote
elficzkowa Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 Przed chwilą, Moli@ napisał: To Gustaw z Fifi :) Gustawa to nie znam :) Ale Fifi zna go bardzo dobrze :) Pięknie razem wyglądają. A ta głowa Gustawa na plecach Fifi i jego przymknięte oczy ...eh Quote
Moli@ Posted June 1, 2020 Posted June 1, 2020 13 minut temu, elficzkowa napisał: Gustawa to nie znam :) Ale Fifi zna go bardzo dobrze :) Pięknie razem wyglądają. A ta głowa Gustawa na plecach Fifi i jego przymknięte oczy ...eh :) 1 Quote
Recommended Posts