Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, agat21 napisał:

Bardzo pogodnie wygląda :)

Pogodna panienka ,) wszędzie jej pełno ,)

wesoła, kontaktowa..., przytulaśna. Młoda zdrowa sunia.

Posted

Jaka ona cudna i dogaduje się z kotami :)

Pomyśleć, że nie tak dawno taka bida z nędzą w szopie spała, a teraz ma beztroskie, szczęśliwe życie. Dziękuję Ci Moli@ i Wam dziewczyny, kto wie co by z nią było gdyby nie pomoc Dogomaniaczek.

Moli@, a mogłabyś coś więcej o suni napisać, jak się zachowuje w domu, co z zachowaniem w czystości, zostawaniem samej. Jak reaguje na ruch uliczny, dzieci, jak się zachowuje w stosunku do Ciebie,czy jest aktywna itp. 

No upierdliwa jestem, ale pomyślałam, że można by te informacje umieścić w ogłoszeniach :)

Napisz jeszcze czy wam czegoś nie potrzeba, sunia trochę czasu u Ciebie, może coś kupić trzeba :)

Posted
Dnia 21.05.2020 o 17:19, seramarias napisał:

No upierdliwa jestem, ale pomyślałam, że można by te informacje umieścić w ogłoszeniach :)

Nie ma w tym nic z upierdliwości  :)  To bardzo istotne informacje dla poszukujących psiaka.

Posted
Dnia 21.05.2020 o 17:19, seramarias napisał:

Jaka ona cudna i dogaduje się z kotami :)

Pomyśleć, że nie tak dawno taka bida z nędzą w szopie spała, a teraz ma beztroskie, szczęśliwe życie. Dziękuję Ci Moli@ i Wam dziewczyny, kto wie co by z nią było gdyby nie pomoc Dogomaniaczek.

Moli@, a mogłabyś coś więcej o suni napisać, jak się zachowuje w domu, co z zachowaniem w czystości, zostawaniem samej. Jak reaguje na ruch uliczny, dzieci, jak się zachowuje w stosunku do Ciebie,czy jest aktywna itp. 

Napisz jeszcze czy wam czegoś nie potrzeba, sunia trochę czasu u Ciebie, może coś kupić trzeba :)

Zachowuje się w domu jak młoda, zdrowa sunia :)

Lubi kontakt z opiekunem, głaski,  wspólne oglądanie TV, czytanie książek...., drzemki - wtulona z kołami do góry ,) itp

Myślę, że spokojnie może mieszkać w bloku (oczywiście w domu z ogrodem też).

Nie ma tendencji do ucieczek.

Nie jest głośna / szczekliwa ale obcą osobę pojawiającą się w domu oszczeka (bez agresji).

Była przyzwyczajona do porannych wyjść - około 6 rano gotowa do wyjścia.

Noc przesypia zachowując czystość..., w dzień 8 /9 godzin powinna wytrzymać.

Bez agresji do dzieci.

W pierwszym kontakcie do obcych nieufna..., nie podchodzi na głaski ale na smaczek się skusi - weźmie od nieznanej osoby i od razu się cofnie.

Spokojna, opanowana w kontakcie z obcymi psami.

Nie reaguje na rowerzystów

Zjada psią karmę (puchy i suchą) bez problemów.

Chodzenie na smyczy opanowane, w mieście nie szarpie, nie panikuje.

W samochodzie spokojna..., niestety wymiotuje!

Do zabawy - rozładowania napięć / energii - duży szarpak i kość z lanej gumy! Zabawki z materiału / futra, gumy - niszczy.

Po regałach, stołach, parapetach już nie skacze ,)

Posted
Dnia 22.05.2020 o 18:32, Moli@ napisał:

Zjada psią karmę (puchy i suchą) bez problemów.

Jak z karmą ? Zamówić ? I ile mam przelać za opiekę ?

Posted
2 minuty temu, Moli@ napisał:

Nierozłączni ,)

I jak tu potem wyadoptować jednego i rozdzielić przyjaciół? 

Pamiętam historię pokazywaną w telewizji (nie film, fakty) o takich psich przyjaciołach w schronisku na Węgrzech (chyba). Jednego psa adoptowała para z USA. Po jakimś czasie natknęli się na FB na post o psie w tym samym schronisku,  biednym, chudym, wymizerowanym, wolontariusze pisali, że pies umiera z tęsknoty za swoim przyjacielem, który znalazł dom. Na jednych z zamieszczonych zdjęć zobaczyli... swojego psa! Od razu skontaktowali się ze schroniskiem i zaczęli załatwiać formalności. Sfilmowano spotkanie przyjaciół. W pierwszej chwili się nie poznały, było zaskoczenie, a potem... ta szalona radość, gonitwa, zabawa, psie szczęście na roześmianych pysiach :)  A ja się poryczałam na całego. 

• Like 1
Posted
Przed chwilą, Moli@ napisał:

To Gustaw z Fifi :)

Gustawa to nie znam :) Ale Fifi zna go bardzo dobrze :) 

Pięknie razem wyglądają. A ta głowa Gustawa na plecach Fifi i jego przymknięte oczy ...eh image.jpeg.6b8ba455ef9ba3db97f7aa46cdb6c955.jpeg

Posted
13 minut temu, elficzkowa napisał:

Gustawa to nie znam :) Ale Fifi zna go bardzo dobrze :) 

Pięknie razem wyglądają. A ta głowa Gustawa na plecach Fifi i jego przymknięte oczy ...eh image.jpeg.6b8ba455ef9ba3db97f7aa46cdb6c955.jpeg

34edd9d1b5257808med.jpg

f30660edaa0d8310med.jpg

:)

• Like 1