Iv_ Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Dziękuję za zaproszenie Muszę na spokojnie się rozejrzeć o co tu chodzi Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 21 minut temu, elik napisał: Bo od poprzednio danych upłynęło 3 lub więcej godzin. Ale teraz aby dać te 3 lajki musisz odczekać 24 godziny. Nie dajemy lajków wszystkich na raz. Robimy to w różnym czasie, ale każdemu z nich musi upłynąć 24 godziny, żeby można je było dać. Dlatego teraz np nie możesz dać, bo od żadnego który dałaś nie upłynęło 24 h. Ale za chwilę będziesz mogła dać 1 lub 2 lub 3 bo tym od ostatniego dania upłynęło 24 h. Trudno to wyjaśnić słowami, ale na przykład masz 10 kul i 10 pudeł. Wkładasz 1 kulę do pudła, ale pudło po włożeniu do niej kuli będzie się mogło otworzyć dopiero po 24 h od momentu włożenia do niego kuli. Wkładasz następną kulę lub 2 lub kilka i te pudełka też otworzą się po 24 h od momentu włożenia do nich kul.Jeśli wszystkie 10 kul włożysz do pudełek przed upływem 24 h, to musisz poczekać, aż pierwszej kuli upłynie 24 h od momentu jej włożenia. Wtedy pudło się otworzy i uwolni kulę. I tak kolejne kule będą uwalniane po 24 h od włożenia każdej z nich do pudła. I tak właśnie dzieje się z naszymi lajkami. Wpadają do skrzyni i będzie je można wyciągnąć, jak posiedzą w niej 24 h. Lekcja z kombinatoryki mi się przypomniała :))) Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 19 minut temu, Nesiowata napisał: Grabi brakuje do tych prac! Racja :) dodaje Quote
elik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 1 minutę temu, uxmal napisał: Lekcja z kombinatoryki mi się przypomniała :))) A co to za dziedzina ? Quote
Tyśka) Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 8 minut temu, uxmal napisał: Lekcja z kombinatoryki mi się przypomniała :))) Mnie też, hihi :) 5 minut temu, elik napisał: A co to za dziedzina ? Dział matematyki nauczany w szkole. To był dział, który wyjątkowo lubiłam :) Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 5 minut temu, Tyś(ka) napisał: Mnie też, hihi :) Dział matematyki nauczany w szkole. To był dział, który wyjątkowo lubiłam :) Ja też i ciągle mnie prześladuje :))))) Quote
Radek Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Dziękuję za zaproszenie. Kombinatoryka jest fajna:) Quote
agat21 Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Uwalniam 5 kur, 2 świnki i 2 cielaczki. Żeby to tak naprawdę się dało :( Quote
Tyśka) Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 6 minut temu, Radek napisał: Kombinatoryka jest fajna:) Skoro o matematyce mowa... źródło 1 Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 Wieczorne podsumowanie Akcji Rekultywacji Środowiska : Przemysłowa hodowla zwierząt 1. Uwolniliśmy: 9 świnek, 9 kurczaków, 19 cielątek 2. Posadziliśmy : trzy łąki, trzy trawniki, dwie sosny, jeden klon. 3. Wykonaliśmy prace fizyczne wokół byłych hodowli przemysłowych : jedną łopatą. . 2 Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 9 minut temu, Radek napisał: Dziękuję za zaproszenie. Kombinatoryka jest fajna:) :) Dzień dobry :) taaaa bardzo "fajna" :)))) Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 5 minut temu, agat21 napisał: Uwalniam 5 kur, 2 świnki i 2 cielaczki. Żeby to tak naprawdę się dało :( Dziękuje bardzo.. :) Super ...na koniec dnia :)))))))))))))) Da się kropla drąży skałę. Da się. Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 4 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Skoro o matematyce mowa... źródło dobre dobre :)))))))))))))))) Quote
elik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 25 minut temu, uxmal napisał: Mamy grabie :) 2b grabie 2 zł Podrzucam :) Quote
elik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 9 minut temu, uxmal napisał: Wieczorne podsumowanie Akcji Rekultywacji Środowiska : Przemysłowa hodowla zwierząt 1. Uwolniliśmy: 9 świnek, 9 kurczaków, 19 cielątek 2. Posadziliśmy : trzy łąki, trzy trawniki, dwie sosny, jeden klon. 3. Wykonaliśmy prace fizyczne wokół byłych hodowli przemysłowych : jedną łopatą. . Piękny plon, jak na jeden i to nie cały dzień 1 Quote
rozi Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 A ten nr.7 to ja prywatę podejrzewam. Jaki tam dół będzie po hodowli??? Oczko sobie robisz, uxmal, ot co! Dajcie mi prosiaka. Quote
elik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 35 minut temu, Tyś(ka) napisał: Mnie też, hihi :) Dział matematyki nauczany w szkole. To był dział, który wyjątkowo lubiłam :) Jak ja do szkół chadzałam, to takiego przedmiotu jeszcze nie wynaleźli. Pewnie też bym go lubiła :) Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 1 minutę temu, rozi napisał: A ten nr.7 to ja prywatę podejrzewam. Jaki tam dół będzie po hodowli??? Oczko sobie robisz, uxmal, ot co! Dajcie mi prosiaka. nooo takie marzenie... po to łopata i nr 7 :))) Trochę kwiatków wokół i może ławeczka lub kocyk. Dziękuje za prosiaczka... UWA-LNIAMMmmm prosiaczka Quote
elik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 5 minut temu, rozi napisał: A ten nr.7 to ja prywatę podejrzewam. Jaki tam dół będzie po hodowli??? Oczko sobie robisz, uxmal, ot co! Dajcie mi prosiaka. Jak to jaki, a gdzie tzw. odchody trzody skłodowywują pytam ja sie??? Oczko po hodowli przemysłowej, to chyba tylko po to, żeby te rybki powykrencało od amoniakalnego zapachu. 1 Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 1 minutę temu, elik napisał: Jak to jaki, a gdzie tzw. odchody trzody skłodowywują pytam ja sie??? Oczko po hodowli przemysłowej, to chyba tylko po to, żeby te rybki powykrencało od amoniakalnego zapachu. może tą łopatą wyciągnie się smrodki, ładnie żwirkiem posypie dno, doda roślinki ...przylecą ważki to i rybki koi się wprowadzi..Byłoby fajnie.. Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 Dodałam jeszcze : 3b uwolniony futerkowy zwierzaczek 3 zł Quote
elik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 8 minut temu, uxmal napisał: może tą łopatą wyciągnie się smrodki, ładnie żwirkiem posypie dno, doda roślinki ...przylecą ważki to i rybki koi się wprowadzi..Byłoby fajnie.. Baaaa byłoby fajniście. Tak z leżaczkiem, albo hamaczkiem, jak sie drzewkami obsadzi. No fajnie by było, fajnie. Tylko ten smyrdek. No nie wiem, mnie wiem... Quote
uxmal Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 Przed chwilą, elik napisał: Baaaa byłoby fajniście. Tak z leżaczkiem, albo hamaczkiem, jak sie drzewkami obsadzi. No fajnie by było, fajnie. Tylko ten smyrdek. No nie wiem, mnie wiem... uleci :))))) Quote
Recommended Posts