Murka Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 30 zł otrzymałam, dziękuję:) Miło mi było poznać elficzkową:) Małe sprostowanie: Szagiego przewiozła Evelin (nie Fundacja Bonifacy) - ja go dowiozłam do Lublina, a tam przejęła go Evelin. Całkowicie bezpłatnie i jeszcze dopłaciła część do mojego transportu (całość trasy Janów Lub. - Tomaszów Lub. - Lublin - Janów Lub. wyniosła 250 zł). 3 Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 1 godzinę temu, Murka napisał: 30 zł otrzymałam, dziękuję:) Miło mi było poznać elficzkową:) Małe sprostowanie: Szagiego przewiozła Evelin (nie Fundacja Bonifacy) - ja go dowiozłam do Lublina, a tam przejęła go Evelin. Całkowicie bezpłatnie i jeszcze dopłaciła część do mojego transportu (całość trasy Janów Lub. - Tomaszów Lub. - Lublin - Janów Lub. wyniosła 250 zł). Evelin ...., Randa Dziękuję :) Murka, dzięki za poświęcony czas :) Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Po konsultacji - " Chwiejność zadu, przeprost lewej kończyny miedniczej" Wykonano RTG w projekcji bocznej odcinka kręgosłupa TH9-CO- cienie odczynów okostnej na podbrzusznych krawędziach kręgów : TH12 - TH13 TH13-L1, L1-L2 - zatarcie cieniowania przestrzeni międzykręgowych kręgów szyjnych. Zlecono wykonanie badania w tomografii Komputerowej odcinka szyjnego kręgosłupa oraz piersiowo - lędźwiowego." Po ludzku...., nie ma złamań za to są duże zmiany zwyrodnieniowe. Trzecia wizyta: Konsultacja ortopedyczna - 120zł Badanie RTG - 70zł _______________ do zapłaty : 190zł (na dług) Opłaciłam 2 pierwsze wizyty w lecznicy - 500zł / 22.11.2019 (paragon) Chciałam pokazać jak leżeli przytuleni, otworzyłam drzwi a Szagi zrywka ,) Quote
Onaa Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Biedaczek, to bardzo bolesne. Dobrze, że już zaopiekowany. Quote
Anula Posted November 22, 2019 Author Posted November 22, 2019 22 minuty temu, Moli@ napisał: Po konsultacji - " Chwiejność zadu, przeprost lewej kończyny miedniczej" Wykonano RTG w projekcji bocznej odcinka kręgosłupa TH9-CO- cienie odczynów okostnej na podbrzusznych krawędziach kręgów : TH12 - TH13 TH13-L1, L1-L2 - zatarcie cieniowania przestrzeni międzykręgowych kręgów szyjnych. Zlecono wykonanie badania w tomografii Komputerowej odcinka szyjnego kręgosłupa oraz piersiowo - lędźwiowego." Po ludzku...., nie ma złamań za to są duże zmiany zwyrodnieniowe. Trzecia wizyta: Konsultacja ortopedyczna - 120zł Badanie RTG - 70zł _______________ do zapłaty : 190zł (na dług) Opłaciłam 2 pierwsze wizyty w lecznicy - 500zł / 22.11.2019 (paragon) odsapnę i wstawię zdjęcia A co da TK? Tego nie da się leczyć jedynie wchodzi w grę operacja a operacja może zaszkodzić.Mój rezydent przeszedł operację na kręgosłupie i została uszkodzona łapa tylna.Ma w gorszym stanie kręgi bo wszystkie są nie tak jak trzeba.Co kilka lat jest podawany Nivalin.Gro wetów proponuje TK i operację.Teraz jeździłam z moim psiakiem na zabiegi na laseroterapię i magnetoterapię i to bardzo mu pomogło,oczywiście + Nivalin.Zaczął chodzić.Na szczęście odcinek szyjny puścił i łapka przednia jest władna a była nie władna. Czy TK jest związane ze śrutem? Czy go trzeba wyciągnąć bo wbił się w kręg? Sądziłam,że TK to określić czy śrut nie wbija się w kręg i trzeba go usunąć. Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Weci zalecili dietę dla seniora. Galaretka z kurzych łapek - super! Zaczęłam podawać witaminę B complex Dokupiłam biegówek - 5kg Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 38 minut temu, Anula napisał: A co da TK? Tego nie da się leczyć jedynie wchodzi w grę operacja a operacja może zaszkodzić.Mój rezydent przeszedł operację na kręgosłupie i została uszkodzona łapa tylna.Ma w gorszym stanie kręgi bo wszystkie są nie tak jak trzeba.Co kilka lat jest podawany Nivalin.Gro wetów proponuje TK i operację.Teraz jeździłam z moim psiakiem na zabiegi na laseroterapię i magnetoterapię i to bardzo mu pomogło,oczywiście + Nivalin.Zaczął chodzić.Na szczęście odcinek szyjny puścił i łapka przednia jest władna a była nie władna. Czy TK jest związane ze śrutem? Czy go trzeba wyciągnąć bo wbił się w kręg? Sądziłam,że TK to określić czy śrut nie wbija się w kręg i trzeba go usunąć. Śrut nie dotarł do kręgosłupa - widziałam w dużym powiększeniu. TK tylko potwierdzi zmiany w kręgosłupie... a koszt około tysiąca zł + dojazd do Warszawy U Szagiego było zgrubienie w odcinku szyjnym ale już się wchłonęło. Główkę tak bardzo nie przekrzywia w lewą stronę. Zaczyna więcej i pewniej chodzić. Nabiera masy. Nasza wetka też sugerowała podanie ale lek jest na receptę ludziową:( Płytki z RTG zostawiłam u WiosnyA..., wstawi dziś lub w poniedziałek po odbiorze kompa z naprawy Quote
Onaa Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 54 minuty temu, Moli@ napisał: Weci zalecili dietę dla seniora. Galaretka z kurzych łapek - super! Zaczęłam podawać witaminę B complex Dokupiłam biegówek - 5kg Mojemu byłemu tymczasowi, który był podejrzewany o uraz główki i sprawy neurologiczne podawałam Millgammę, zaleconą przez weta i wg mnie pomogło. To taka lepsza wit. B complex. 1 Quote
Jo37 Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Nivalin przepisała wetka dla mojej poprzedniej suni. Niestety płatność 100%. Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 20 minut temu, Jo37 napisał: Nivalin przepisała wetka dla mojej poprzedniej suni. Niestety płatność 100%. To chyba coś pokręciłam z lekiem..., lek który polecała wetka nie może wypisać weterynarz (chyba są zmiany / obostrzenia i nie wszystkie leki mogą wypisywać weterynarze) Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Przed chwileczką rozmawiałam z Panią (nie jest na dogo) ale czyta...Wspierała KERUSKA a teraz zaoferowała się zakupić Nivalin dla Szagusia. Uzgodniłyśmy, że wcześniej skontaktuję się z wetką Bardzo, bardzo dziękuję :) 2 Quote
WiosnaA Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 2 godziny temu, Moli@ napisał: Płytki z RTG zostawiłam u WiosnyA..., wstawi dziś lub w poniedziałek po odbiorze kompa z naprawy Nie umiem jednak wstawić :(...w poniedziałek będę u komputerowca i poproszę,żeby mi to zrobił. Quote
Moli@ Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 1 godzinę temu, WiosnaA napisał: Nie umiem jednak wstawić :(...w poniedziałek będę u komputerowca i poproszę,żeby mi to zrobił. OK Dzięki :) Quote
Anula Posted November 22, 2019 Author Posted November 22, 2019 Jeżeli chodzi o Nivalin to bez problemu sprzedają w Aptekach na receptę wypisaną ręcznie przez weta z opisem na moje nazwisko i imieniem psa.Dwa razy wykupywałam w różnych Aptekach .Za 5 zastrzyków Nivalin 2,5mg/ml płaciłam 36zł. 5mg/ml jest droższy prawie 100%. Quote
Moli@ Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 8 godzin temu, Anula napisał: Jeżeli chodzi o Nivalin to bez problemu sprzedają w Aptekach na receptę wypisaną ręcznie przez weta z opisem na moje nazwisko i imieniem psa.Dwa razy wykupywałam w różnych Aptekach .Za 5 zastrzyków Nivalin 2,5mg/ml płaciłam 36zł. 5mg/ml jest droższy prawie 100%. Dopytam... Porozmawiam na spokojnie. Nadal strasznie chudy i strach wchodzić z zastrzykami.... musi nabrać trochę ciała Zmiany zwyrodnieniowe do tego postrzał - nie wstawał do miski i nikt go nie karmił :( Zależał się, mięśnie zanikły :( Quote
Moli@ Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Około 4 rano pobudka..., siusiu w ogrodzie Quote
Moli@ Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Na konto wpłynęło 500, 85zł / 21.11.2019 - na weta w lecznicy zapłaciłam 500,00zł / 22.11.2019 (paragon) Zostało - 0,85gr Quote
Moli@ Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 1 godzinę temu, Onaa napisał: Ranny ptaszek z Szagusia :). Nadrabia ... wcina trzy razy dziennie aż miło popatrzeć, wodę pije... to budzi ,) Quote
Moli@ Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Nie zapeszyć... ale Szagi dziś pewniej chodzi, siedzi i wstaje. Główką obraca na wszystkie strony..., żywszy :) Za oknem minus 4 stopnie..., wiadomości ostrzegają przed ślizgawicą na Lubelszczyźnie i Podlasiu :( Udało się z transportem :) 3 1 Quote
elficzkowa Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Brawo Szagi :) Brawo Moli@:) Co do transportu to też o tym rano pomyślałam. U nas lekko pada i zamarza :( Quote
Anula Posted November 23, 2019 Author Posted November 23, 2019 2 godziny temu, Moli@ napisał: Nadrabia ... wcina trzy razy dziennie aż miło popatrzeć, wodę pije... to budzi ,) 2 godziny temu, Moli@ napisał: Nie zapeszyć... ale Szagi dziś pewniej chodzi, siedzi i wstaje. Główką obraca na wszystkie strony..., żywszy :) Za oknem minus 4 stopnie..., wiadomości ostrzegają przed ślizgawicą na Lubelszczyźnie i Podlasiu :( Udało się z transportem :) Ogólnie cudne wiadomości.Oby tak dalej.Jeżeli chodzi o choroby kręgosłupa to otrzepywanie się jest doskonałą oznaką,że nie jest źle z kręgosłupem.Piszę o tym bo przez 10 lat walczę z kręgosłupem mojego rezydenta. Quote
Moli@ Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Niesamowite :) Szagi brzuszek pokazuje..., łapką zaczepia i ząbkami delikatnie chwyta za dłoń :) 4 4 Quote
Recommended Posts