Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wspaniałe wieści, pewnie podanie leku na pasożyty pomogło, brzuszek się odetkał. oby tak dalej, wierzę, że będzie coraz lepiej.

Posted
1 minutę temu, dwbem napisał:

Wspaniałe wieści, pewnie podanie leku na pasożyty pomogło, brzuszek się odetkał. oby tak dalej, wierzę, że będzie coraz lepiej.

Musi być lepiej, nie ma innego wyjścia:)

Posted

Mam wyniki Fido i jestem po rozmowie z Kikou. Fiduś ma kiepskie wyniki trzustki, ma też duże zaburzenia jelitowe. Chora trzustka to prawdopodobnie następstwo uszkodzenia jelit przez lamblie, dlatego w tej chwili przez 3 tygodnie nieprzerwanie Fiduś będzie dostawał Metronidazol, żeby wybić je całkowicie. Dostanie też probiotyk i enzymy trawienne. 

Jakie to szczęście, że jest już leczony i zaopiekowany. Koszty zapowiadają się wielkie. Nadal nie znam wysokości kosztów za pierwszego weterynarza, ale dzisiejsza faktura to 323,23 zł. W tej kwocie jest wizyta, badanie krwi w laboratorium, założenie wenflonu, kroplówki, leki przeciwbólowe i witaminy do kroplówek, test na lamblie i metronidazol. Fakturę opłacę z pieniędzy uzbieranych u nas, bo tamte fundacyjne czekają na poprzednie leczenie.

Fiduś ma zalecone puszki gastrointestinal low fat, które kikou będzie mieszać z gotowanym mięsem. Żeby tylko jadł, to najważniejsze. Kupimy mu w tej chwili 12 puszek, bo na więcej musimy zebrać fundusze.

Na szczęście poza wcześniejszymi dwiema wpłatami Fiduś dostał dzisiaj wielką pomoc na opłacenie tej faktury od Małgosi i Rafała. W zaokrągleniu 330 zł, za co z całego serca dziękujemy! Nie wiem, jak dałybyśmy radę bez Waszej pomocy!

16b51a46cf0c8d3bmed.jpg

Faktura (nie wysyłamy jej do Fundacji mimo, że została na nią wystawiona):

ec15bfa031bb2eafmed.jpg

• Like 1
Posted

Po wpłaceniu wszystkich swoich stałych deklaracji, którcyh zrobiło się trochę dużo podliczyłam swoje finanse i wpłacam 50 zł dla Fidusia. On potrzebuje w tej chwili każdej złotówki. Zasłużył na najlepszą opiekę, na najlepsze i skuteczne leczenie. Jutro kolejny rachunek za enzymy i probiotyk dostaniemy.

Posted
52 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Na szczęście poza wcześniejszymi dwiema wpłatami Fiduś dostał dzisiaj wielką pomoc na opłacenie tej faktury od Małgosi i Rafała. W zaokrągleniu 330 zł, za co z całego serca dziękujemy! Nie wiem, jak dałybyśmy radę bez Waszej pomocy!

Masz wspaniałych Przyjaciół Ewuniu :)  Przekaż wyrazy wdzięczności także od wszystkich zainteresowanych losem Fido.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Masz wspaniałych Przyjaciół Ewuniu :)  Przekaż wyrazy wdzięczności także od wszystkich zainteresowanych losem Fido.

Bardzo dziękuję w ich imieniu:)

Posted

Tak, Fiduś zdrowieje. Apetyt się utrzymuje a dzisiaj rano zrobił pierwsza "porządną" kupke bo do tej pory była "paćka". Doszlo jedzonko, dziękujemy bardzo.

• Like 1
Posted
4 minuty temu, kikou napisał:

Tak, Fiduś zdrowieje. Apetyt się utrzymuje a dzisiaj rano zrobił pierwsza "porządną" kupke bo do tej pory była "paćka". Doszlo jedzonko, dziękujemy bardzo.

1 minutę temu, kikou napisał:

Fiduś w ogóle jest bardzo wyjątkowy bo to jest taki psiak ze jak tylko na niego spojrzę odrazu macha ogonkiem co jest niezwykle wzruszające. 

Wspaniale wiadomości. A Fidus okazuje wdzięczność za opiekę. Kochany maluszek. Fajnie, ze puszki doszły. 

Posted
15 minut temu, sharka napisał:

Pamiętajcie o skarpecie im Talcott wspierającej starsze pieski :) wszystkiego dobrego dla rudzielca :]

Ja niestety nie mam tam nikogo znajomego. Bardzo dziękujemy za życzenia:)

Posted
3 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Ja niestety nie mam tam nikogo znajomego. Bardzo dziękujemy za życzenia:)

Mogę poprosić o to Monikę z Katowic.

Posted

Ewuniu, widzę, że gdzieś "zgubił" Ci się banerek do Sebulka. Jeśli chcesz go odzyskać, to proszę skopiuj sobie ten z mojej sygnatury.

received_287021388892909.jpeg.2ced327d012829c0c94e549babb0ccaa.jpeg.0f5532effbfc85e024dec53e10c11c4c.jpg

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Martusiu, widzę, że gdzieś "zgubił" Ci się banerek do Sebulka. Jeśli chcesz go odzyskać, to proszę skopiuj sobie ten z mojej sygnatury.

received_287021388892909.jpeg.2ced327d012829c0c94e549babb0ccaa.jpeg.0f5532effbfc85e024dec53e10c11c4c.jpg

Zrobię to jutro Elu, bardzo dziękuję. Dzisiaj jeszcze pracuję przed komputerem i ledwie na oczy widzę:(

Posted
2 minuty temu, Ewa Marta napisał:

A jakie są zasady rozliczania? Dawno temu wiedziałam, a teraz nawet wątku znaleźć nie mogę:(

Nie ma wytycznych odnośnie sposobu rozliczania. Trzeba tylko wkleić baner Skarpety im. Talcott  do pierwszego postu.

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Nie ma wytycznych odnośnie sposobu rozliczania. Trzeba tylko wkleić baner Skarpety im. Talcott  do pierwszego postu.

Jeśli możesz w takim razie poprosić, będę bardzo wdzięczna. Nadal nie ma rozlcizenia za pierwsze wizyty u weta, zalamać się można, ale nie mam na to wpływu. Nie mam pojęcia ile trzeba będzie dołożyć do 190 zł czekających na koncie fundacji:(

Bieżące wydatki też będą spore. Musimy Dziadka postawić na łapki. Musi dostawać dobre jedzonko, leki...

Posted
3 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Jeśli możesz w takim razie poprosić, będę bardzo wdzięczna. Nadal nie ma rozlcizenia za pierwsze wizyty u weta, zalamać się można, ale nie mam na to wpływu. Nie mam pojęcia ile trzeba będzie dołożyć do 190 zł czekających na koncie fundacji:(

Bieżące wydatki też będą spore. Musimy Dziadka postawić na łapki. Musi dostawać dobre jedzonko, leki...

Ok. Napiszę prośbę o wsparcie Fido.

• Like 1
Posted
29 minut temu, sharka napisał:

Pamiętajcie o skarpecie im Talcott wspierającej starsze pieski :) wszystkiego dobrego dla rudzielca :]

A przeciesz sharka jest właśnie ze Skarpety Talcott, jeśli się nie mylę :)

Sharko, czy mogłabyś wystąpić o pomoc dla naszego staruszka?  Bardzo prosimy   :)