Poker Posted October 13, 2019 Author Posted October 13, 2019 1 minutę temu, mdk8 napisał: poproszę przepis dziękuję. Quote
Poker Posted October 13, 2019 Author Posted October 13, 2019 12 minut temu, Jo37 napisał: Poproszę o przepis. będzie smakować Quote
uxmal Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 To ja też kawę wypije a potem idę kroić mięcho i tłuszcz. Quote
DORA1020 Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 Bardzo dziekuję Poker za pomysłowy bazarek:) Quote
Poker Posted October 13, 2019 Author Posted October 13, 2019 14 minut temu, DORA1020 napisał: Bardzo dziekuję Poker za pomysłowy bazarek:) rozi mnie zainspirowała :) 1 Quote
uxmal Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 2 godziny temu, Poker napisał: gdzie są chętni ? Śpią ? Quote
uxmal Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 Czy jest tu jakaś ogrodniczko-kwiaciarka? Dostałam cebulkę hiacynta. Wsadzilam ją do doniczki. Wszystko profesjonalnie przeprowadzone: rękawiczki, konefka itp itd.. Dotknęłam tą rękawiczką uszy i się zaczęło... Ucho czerwone jak burak, szyja pali jak ogień. Zmywanie wodą nie pomagało. No i tak się zastanawiam... Czy hiacynty są trujące? Quote
rozi Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 30 minut temu, uxmal napisał: Czy jest tu jakaś ogrodniczko-kwiaciarka? Czy hiacynty są trujące? Wystarczy Wujek Google :D Choć hiacynt wygląda niewinnie, to jego listki wywołują zaczerwienienie, swędzenie skóry oraz pęcherze. Nawet urocze kolorowe kwiaty mogą przyczynić się do powstania ostrych reakcji alergicznych. Podobnie działa na skórę skłonną do podrażnień intensywny zapach hiacyntu. Pomimo, że jest piękny i ma cudowny zapach a jego wygląd, nawet w środku zimy, przywodzi na myśl wiosnę nie ryzykuj i nie uprawiaj hiacyntów w domu jeśli masz małe dzieci. Najczęstszymi objawami zatrucia są bóle głowy, wymioty oraz biegunka. https://www.homify.pl/katalogi-inspiracji/457999/trujace-rosliny-w-domu-czego-unikac Quote
Recommended Posts