Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

a ja dostałam info o Pachyderku :D pocztą!
dziękuję bardzo, strrrrrrrasznie ładnie z Waszej strony :crazyeye:
a ja tak mało wpłaciłam :roll::oops:

trzymam ciągle za Ciebie kciuki, mały...

Posted

maja602 napisał(a):
Pismo o stanie zdrowia Pachyderka dostałam i było to bardzo miłe. Czekamy zatem na wyniki badań i trafną diagnozę.

Ja też dostałam, bardzo dziękuję :loveu:

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to czekamy na analizę wyników.

pzdr.

nie rozmawialam dziś z weterynarzem. w piątek będę się z nim widzieć.
wyniki widziałam. jesli chodzi o wymaz i zeskrobiny "coś" tam urosło- ale co-niech wypowie się weterynarz i wtedy napiszę. natomiast kał był czysty. nie było niczego.

Posted

Co to jest? Gdzie w tej karmie jest analiza składu? Gdzie procentowy skład mięsa i pozostałych składników?

O boszsz... przy takich proporcjach białka i tłuszczy, ja się nie dziwię, że ten pies nie tył... To chyba nie był trafny wybór, jeśli chodzi o żywienie tego psa...

RC mnie tez nie przekonuje, gdyż jakoś nie potrafię się przekonać do wartości karm gigantów i karma, w której składzie na pierwszym miejscu jest ryż... jakoś tak... osobiście nie zwróciłabym na nią uwagi. Oby pomogła.

Świetnym preparatem do stosowania wewnętrznego, czyli do karmy, jak i zewnętrznego do smarowania jest Dermafit Dog. Preparat to 125ml za ok 50zł, podaje się, jak dla Pachydera 3 ml dziennie.

Dermafit poprawia funkcję skóry i wygląd okrywy włosowej oraz działa wspomagającą przy:

- dermatozach
- wypadaniu włosów
- alergicznych podrażnieniach skóry
- stanach zapalnych skór

Więcej o preparacie można poczytać w Internecie, stosuję czasem u mojej astki alergiczny.

Posted

Nie wiem, w jakim celu... no ale niech Wam będzie.

Dodatkiem powinny być preparaty jak Dermafit, Omegan, olej lniany, czy też siemię lniane, olej z pestek dyni, wszystko to, co zawiera duże ilości kwasów Omega 3, a nie mało wartościowe wynalazki...

Posted

natalia_aa napisał(a):
Co to jest? Gdzie w tej karmie jest analiza składu? Gdzie procentowy skład mięsa i pozostałych składników?

O boszsz... przy takich proporcjach białka i tłuszczy, ja się nie dziwię, że ten pies nie tył... To chyba nie był trafny wybór, jeśli chodzi o żywienie tego psa...

.

od kiedy czytasz ten wątek? Pachyder od 9 lipca otrzymywał eukanubę dla szczeniaków, która bardzo dobrze tolerował i po której lekko przytył.(uwagi dot. żywienia i leczenia psa przed tą datą musisz kierować pod innym adresem) Karmę firmy Koebers otrzymywał dodatkowo (nie jako dodatek, tylko jako deser:roll:), ponieważ uwielbia tą karmę jak nic poza tym.
Teraz otrzymuje royala dla psów z problemami skórnymi tylko i wyłącznie.