Jump to content
Dogomania

Balbinka ma dom . Zostaje w hoteliku na stałe :) . Radosna mała suczka marzy o domu na resztę swoim dni i prosi o pomoc w utrzymaniu.

Recommended Posts

Posted
7 minut temu, ewu napisał:

Zadzwoniła do mnie Pani w sprawie Balbinki. Pani jest z Poznania. Niestety przerwało rozmowę i nie mogę się dodzwonić. Na razie nic nie wiem ale mam nadzieję,że się uda skontaktować.

Posted
13 godzin temu, Tyśka) napisał:

Ojej, trzymam kciuki :) Mocno.

Pani to raczej porazka ale rano zadzwonil uroczy Pan z Murowanej Gosliny pod Poznaniem.

Pantwo stracili identyczna sunie jak Balbinka, w domu są jeszcze  dwa pieski.

Musze się skontaktować z mdk8 i z Kikou.

Posted

Państwo. maja niepełnosprawnego pieska adoptowanego ze schroniska. Piesio ma kalekie lapki, to  starszy. psiak wzieli go z powodu tych lapinek i wieku. Drugi ma ok 6  lat.

Psiaki domowe, dom z ogrodem. W domu byla identyczna sunia jak Balbinka , nie moga  sie pogodzic ze strata. Bardzo im zalezy na Balbince, serce mi mowi ,ze to ten dom.

Wiadomo trzeba sprawdzic, Panstwo sami zaproponowali zanim zdazylam powiedziec o wizycie.

Czekam na kontakt od mdk8 i Kikou .

• Like 1
Posted

Zaciskam kciuki!

Przepraszam za ten wpis ale myślę ,że jest to ważne zwłaszcza dla właścicieli czworonogów ,które strasznie przechodzą takie wybuchy.

PETYCJA - ZAKAZ SPRZEDAŻY I UŻYWANIA FAJERWERKÓW PRZEZ CAŁY ROK

https://secure.avaaz.org/community_petitions/pl/sejm_rzeczypospolitej_polskiej_zakaz_sprzedazy_i_uzywania_fajerwerkow_w_calym_kraju_caly_rok/?cvlibob&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-825961-zakaz_sprzedazy_i_uzywania_fajerwerkow_w_calym_kraju_caly_rok&utm_term=vlibob%2Bpl

Posted
Dnia 5.01.2021 o 11:18, b-b napisał:

Zaciskam kciuki!

Przepraszam za ten wpis ale myślę ,że jest to ważne zwłaszcza dla właścicieli czworonogów ,które strasznie przechodzą takie wybuchy.

PETYCJA - ZAKAZ SPRZEDAŻY I UŻYWANIA FAJERWERKÓW PRZEZ CAŁY ROK

https://secure.avaaz.org/community_petitions/pl/sejm_rzeczypospolitej_polskiej_zakaz_sprzedazy_i_uzywania_fajerwerkow_w_calym_kraju_caly_rok/?cvlibob&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-825961-zakaz_sprzedazy_i_uzywania_fajerwerkow_w_calym_kraju_caly_rok&utm_term=vlibob%2Bpl

Nie przepraszaj ,wczoraj tez jacys debile kolo mnie strzelali...

Posted
Dnia 5.01.2021 o 09:57, ewu napisał:

Państwo. maja niepełnosprawnego pieska adoptowanego ze schroniska. Piesio ma kalekie lapki, to  starszy. psiak wzieli go z powodu tych lapinek i wieku. Drugi ma ok 6  lat.

Psiaki domowe, dom z ogrodem. W domu byla identyczna sunia jak Balbinka , nie moga  sie pogodzic ze strata. Bardzo im zalezy na Balbince, serce mi mowi ,ze to ten dom.

Wiadomo trzeba sprawdzic, Panstwo sami zaproponowali zanim zdazylam powiedziec o wizycie.

Czekam na kontakt od mdk8 i Kikou .

To trzymam kciuki, bo brzmi obiecująco:)

Posted
5 godzin temu, ewu napisał:

Nie przepraszaj ,wczoraj tez jacys debile kolo mnie strzelali...

U mnie na wsi też.

Nie rozumiem jak ktoś może mieć radochę w hałasie :/

Posted

Pantwo nie moga ie doczekac,. Pan dzwoni codziennie, boja  sie, ze komus innemu oddamy Balbinke.

Czekam na kontakt od Osoby , ktora ma zrobic wizyte. 

Posted

Przepraszam, że się wtrącę, ale Balbinka jest jednym z moich ulubionych psów wśród podopiecznych kikou i tak się zastanawiam czy jej adopcja to dobry pomysl?

Wiem, że wszyscy się cieszą, że w końcu ktoś chce jej dać dom, ale Balbina - w swoim mniemaniu - mam już dom. Po tylu latach bardzo zżyła się z kikou - jestem u nich średnio co kilka mc i widzę jak suczydło jej wpatrzone w "swoją mamusie".

Balbina lubi mieć człowieka tylko dla siebie i na początku była "średnio miła" dla innych dziadeczków, jak któryś też chciał mieć Kasie dla siebie, po jakimś czasie nauczyła się dzielić Kasią z resztą stada i żyć w harmonii. I tu moje największe obawy czy Balbina zestresowana nowym miejsce, rozłąką z Kasią jak będzie chciała "dopchać sie " do człowieka nie zrobi np krzywdy temu starszemu psiakowi, który ma problemy z łapami - Balbinka to dość silna i żwawa suczka. Oby nie było jak z Aureliuszem, który wrócił do Kasiu po krótkim pobycie w nowym domu :( 

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, sunia2000 napisał:

Po tylu latach bardzo zżyła się z kikou

Sorki, ale chyba nie o tej suni mówisz.  22 lutego Balbince minie rok pobytu u kikou.

Posted
16 minut temu, elik napisał:

22 lutego Balbince minie rok pobytu u kikou.

Dwa lata, Elik :( Od 2019 roku.

Co nie zmienia faktu, że nie jest to jakoś strasznie dużo. A co własny człowiek... to jednak własny. Zwłaszcza, że Balbinka nie ma zbyt wielu deklaracji :(

• Like 1