Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
13 godzin temu, Bogusik napisał:

Ja też wolę kogoś z dogo ale czasami nie ma takiej opcji i korzystam z pomocy na Fb.Ja będę również potrzebowała kogoś  po świętach do wizyty p/a w Katowicach dla Aleksa.

Rozumiem, ja jeszcze chwilkę poszukam, dziękuję Bogusiu za pomoc:)

12 godzin temu, Poker napisał:

Z Sosnowca jest Aldona z Sosnowca i Ania0112 . A z Katowic jeszcze Perełka1 ,Istar19 i Yossariana

Juz wysyłam PV, bardzo dziękuję!

12 godzin temu, b-b napisał:

Mysza2 ma chorą sunię i pewnie przez to jej na dogo nie ma :(

Tak, przysłała smsa:(

6 godzin temu, Nesiowata napisał:

O ile mnie pamięć nie myli - Nadziejka jest z Sosnowca.

Dzięki bardzo!

2 godziny temu, Bgra napisał:

Jest grupa na fb,chętnych do zrobienia wizyt pa  https://www.facebook.com/groups/wizytypa/

Często chodzę na wizytacje,jak wywołują mnie na grupie to nie odmawiam (bo i zostałam sama w mieście ) zawsze staram się  zabierać ze sobą swojego  psa,lub tymczasa,tego ostatniego nie żeby podebrać dom ;) nie,to dla niego kolejny etap socjalizacji,po prostu postawa domowników ( zawsze muszą być wszyscy) czy psa rezydenta pozwala mi łatwiej podjąć decyzję.

Wystarczy podać w ogłoszeniu nazwę miasta ,dzielnicę czy kod i ulicę bez numeru.

Problem w tym, ze nie jestem na Fb i mam utrudniony kontakt, nie znam ludzi...

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Rozumiem, ja jeszcze chwilkę poszukam, dziękuję Bogusiu za pomoc:)

Juz wysyłam PV, bardzo dziękuję!

Tak, przysłała smsa:(

Dzięki bardzo!

Problem w tym, ze nie jestem na Fb i mam utrudniony kontakt, nie znam ludzi...

Napisać na tej grupie i podać Twój nr tel do kontaktu? W Katowicach znam tylko osobę od kotów z fundacji.  Napisać na swoim profilu, może odezwie się ktoś znajomy z wolontariatu z sąsiednich schronisk?

• Like 2
Posted
Dnia 15.12.2018 o 22:57, Bogusik napisał:

O jej,nie wiedziałam,że tak źle jest z jej sunią :( Trzymam kciuki aby sunia wygrała tą walkę! Do Moniki ale niestety nie mam nr tel.Gdyby nikt się nie zgłosił to mogę poprosić kogoś z Fb, tylko daj znać.

8 godzin temu, Jaaga napisał:

Napisać na tej grupie i podać Twój nr tel do kontaktu? W Katowicach znam tylko osobę od kotów z fundacji.  Napisać na swoim profilu, może odezwie się ktoś znajomy z wolontariatu z sąsiednich schronisk?

6 godzin temu, Bgra napisał:

Potrzebny kod i ulica,może ktoś blisko mieszka,mogę spytać wtedy Ewę,która prowadzi grupę.

Dziękuję Wam za chęć pomocy, chyba będę musiała skorzystać z pomocy osób z Fb, bo jak na razie nikt oprócz Yossariana ( nie pomoże, bo mieszka teraz w Krakowie) mi nie odpisał.

Pytałam też ewu, ale nie ma nikogo, a z Gliwic  to za daleko.

Posted
14 godzin temu, Tola napisał:

Dziękuję Wam za chęć pomocy, chyba będę musiała skorzystać z pomocy osób z Fb, bo jak na razie nikt oprócz Yossariana ( nie pomoże, bo mieszka teraz w Krakowie) mi nie odpisał.

Pytałam też ewu, ale nie ma nikogo, a z Gliwic  to za daleko.

Martuniu potrzebna jest ulica,kod pocztowy

Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

Martuniu potrzebna jest ulica,kod pocztowy

Dzięki reakcji znajomej już jest doświadczona osoba, która w czwartek wykona wizytę.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Jaaga napisał:

Dzięki reakcji znajomej już jest doświadczona osoba, która w czwartek wykona wizytę.

Dzięki pomocy Jagny zadzwoniła do mnie p. Monika i najprawdopodobniej w czwartek odbędzie się wizyta dla Coli, ja wysłałam dzisiaj ankietę przedadopyjną.

Przyszła też faktura za pobyt i badania Coli, Zuzi i 4 kotów w lecznicy - ponad 900 złnastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0307

Ale nie ma innego wyjścia, bo gdzie te wszystkie znalezione zwierzaki przetrzymywać, chociaż te parę dni...

Posted
11 godzin temu, Jaaga napisał:

Chciałam potwierdzić, że na konto otrzymałam zwrot za fakturę z wizyty Mysi wTychach.

Dziękuję:)

9 godzin temu, Jaaga napisał:

Ogłoszenie Mysi: 

Bardzo dziękuję Jaaga za pokazanie suni na FB:)

Dzisiaj już miałam telefon z Konstancina w sprawie Mysi - dom z ogrodem, ludzie psiolobni, od zawsze w domu były duże psy. Ostania sunia wyżeł bardzo chorowała, pod koniec życia trzeba ją było nosić po schodach do sypialni no i rodzina zdecydowała się teraz na mniejszą suczkę - urzekł ich smutny pysio Mysi u Jagny na FB.

Pani długo rozmawiała ze mną i z Jagną, mają podjąć decyzję do jutra.

Trochę boją się odległości, ale zobaczymy co z tego wyniknie no i prosimy o kciuki, bo domek wydaje się bardzo dobry.

Gdyby rodzina zdecydowała się na adopcję, to zostało ustalone, że Misia pojechałaby dopiero po zabiegu wycięcia guzków.

• Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Tola napisał:

Dziękuję:)

Bardzo dziękuję Jaaga za pokazanie suni na FB:)

Dzisiaj już miałam telefon z Konstancina w sprawie Mysi - dom z ogrodem, ludzie psiolobni, od zawsze w domu były duże psy. Ostania sunia wyżeł bardzo chorowała, pod koniec życia trzeba ją było nosić po schodach do sypialni no i rodzina zdecydowała się teraz na mniejszą suczkę - urzekł ich smutny pysio Mysi u Jagny na FB.

Pani długo rozmawiała ze mną i z Jagną, mają podjąć decyzję do jutra.

Trochę boją się odległości, ale zobaczymy co z tego wyniknie no i prosimy o kciuki, bo domek wydaje się bardzo dobry.

Gdyby rodzina zdecydowała się na adopcję, to zostało ustalone, że Misia pojechałaby dopiero po zabiegu wycięcia guzków.

Trzymam kciuki!

• Like 1
Posted
13 godzin temu, Bogusik napisał:

Trzymam kciuki!

13 godzin temu, Onaa napisał:

Trzymam kciuki za dobre domki dla Mysi i Coli.

10 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Trzymam kciuki

Kciuki potrzebne nadal, ale już nie za ten domek; co prawda pani nie podjęła jeszcze ostatecznej decyzji, ale już wiemy, że rodzina szuka zdecydowanie większej suni...

Tymczasem Jaaga ma zorientować się w najbliższych dniach o jakimś wolnym terminie i umawiać Mysię na zabieg usunięcia guzków.

Dobre myśli i kciuki wciąż potrzebne!

Posted

Mała Cola ma własny domek skaczacy-emotikon-ruchomy-obrazek-0141.g

Sunia zamieszka w bloku w Mysłowicach; p. Justyna ma 2 synów w wieku 9 i 18 lat i wszyscy bardzo czekają na Colę:)

Bardzo dziękuję p.Monice za wizytę :).

Datę przeprowadzki suni p. Justyna ustali z Jagną, Cola będzie jeszcze przed wyjazdem zaczipowna.

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
8 godzin temu, Tola napisał:

Mała Cola ma własny domek skaczacy-emotikon-ruchomy-obrazek-0141.g

Sunia zamieszka w bloku w Mysłowicach; p. Justyna ma 2 synów w wieku 9 i 18 lat i wszyscy bardzo czekają na Colę:)

Bardzo dziękuję p.Monice za wizytę :).

Datę przeprowadzki suni p. Justyna ustali z Jagną, Cola będzie jeszcze przed wyjazdem zaczipowna.

Wspaniale wieści na początku dnia ! Mam nadzieję,że Cola bedzie w tym domku szczesliwa i szybko zaprzyjazni się z cala rodziną !

• Upvote 1