Jump to content
Dogomania

[ * ] TEO pojechał do wspaniałych Ludzi. :) Dramat - w schronie niewidomy staruszek porzucony jak śmieć :( On nie wytrzyma zimy w schronie - mróz, głód - niewidomy nie dopcha się do michy. Czy pozwolimy mu odejść w strachu, głodzie, samotności ?

Recommended Posts

Posted

Dostałam 12 puszek Gastro Intestinal  czy wysłać fo Hani? Może to się przyda dla Teo?

Pytałam w schronisku  o jego los nie ma pewności ale raczej dobrego domu nie miał. Wstrzymajcie się z ogłaszaniem Teo jako znalezionego.

W poniedziałek sprawdzą dokumenty. Nie każdy właściciel zasługuje na powrót psa do domu...

Posted
2 minuty temu, ewu napisał:

Dostałam 12 puszek Gastro Intestinal  czy wysłać fo Hani? Może to się przyda dla Teo?

Pytałam w schronisku  o jego los nie ma pewności ale raczej dobrego domu nie miał. Wstrzymajcie się z ogłaszaniem Teo jako znalezionego.

W poniedziałek sprawdzą dokumenty. Nie każdy właściciel zasługuje na powrót psa do domu...

Jeśli Tobie się nie przydadzą, to będę wdzięczna za przesłanie ich dla Teo - oczywiście zwrócę koszt wysyłki.

Oczywiście Basiu. Ja też uważam, że jeśli Teo nie miał dobrego właściciela, to nie ma co liczyć, że dostanie go z powrotem.

Posted
17 godzin temu, elik napisał:

Jeśli Tobie się nie przydadzą, to będę wdzięczna za przesłanie ich dla Teo - oczywiście zwrócę koszt wysyłki.

Oczywiście Basiu. Ja też uważam, że jeśli Teo nie miał dobrego właściciela, to nie ma co liczyć, że dostanie go z powrotem.

Poczekajmy z szukaniem.  Wyślę dziaduniowi puszeczki:)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, ewu napisał:

Poczekajmy z szukaniem.  Wyślę dziauniowi puszeczki:)

Ok. Też tak myślę :)

Dziękuję Basiu za puszeczki :)

Posted

Teo jeszcze nie ma kontaktu z innymi pieskami, ale słyszy je i jest zaciekawiony odgłosami. Jego głównym zajęciem w ciągu dnia jest spanie, oprócz tego chodzi sobie, obwąchuje, nasłuchuje, jak jesteśmy z nim, to chętnie poddaje się wszelkim głaskom i mizianiom. Na dworze idzie już pewniej, po węchu zaczyna chyba rozpoznawać swój teren. Obecnie wychodzi na malutki wybieg, by dać mu jak najwięcej poczucia bezpieczeństwa. Dostaje sporo jedzonka, więc w nocy zdarza mu się zrobić kupę, ale siku i kolejne kupy robi zdecydowanie na dworze - mądry i kulturalny psiuniu.

• Like 3
  • Upvote 2
Posted
5 minut temu, szafirka napisał:

Teo jeszcze nie ma kontaktu z innymi pieskami, ale słyszy je i jest zaciekawiony odgłosami. Jego głównym zajęciem w ciągu dnia jest spanie, oprócz tego chodzi sobie, obwąchuje, nasłuchuje, jak jesteśmy z nim, to chętnie poddaje się wszelkim głaskom i mizianiom. Na dworze idzie już pewniej, po węchu zaczyna chyba rozpoznawać swój teren. Obecnie wychodzi na malutki wybieg, by dać mu jak najwięcej poczucia bezpieczeństwa. Dostaje sporo jedzonka, więc w nocy zdarza mu się zrobić kupę, ale siku i kolejne kupy robi zdecydowanie na dworze - mądry i kulturalny psiuniu.

Dzięki za info Haniu. Brakowało mi tych informacji. Cieszę się, ze Teoś świetnie radzi sobie w nowym miejscu. Może wkrótce pozna jakiegoś fajnego, psiego kumpla i będzie mu raźniej.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, szafirka napisał:

Bardzo pocieszające wiadomości. To dobrze, że jest zainteresowany otoczeniem. Bardzo dobrze, że dajecie mu szansę na spokojne zapoznanie się z terenem. To nie zaburzy  jego poczucia bezpieczeństwa. Ciekawa jestem, jak po upływie kwarantanny przyjmą go inne psiaczki.

52 minuty temu, Havanka napisał:

Dzięki za info Haniu. Brakowało mi tych informacji. Cieszę się, ze Teoś świetnie radzi sobie w nowym miejscu. Może wkrótce pozna jakiegoś fajnego, psiego kumpla i będzie mu raźniej.

Też myślę, że gdyby zaprzyjaźnił się z nim jakiś psiaczek, Teosiowi byłoby raźniej. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja :)

Posted
3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Cudownie jest czytać takie wiadomości:)

Tak, to prawda. Wzroku Teosiowi nie zwrócimy, ani lat nie ujmiemy, ale możemy sprawić, ze odtąd jego życie będzie łatwiejsze; bez głodu, zimna i poniewierki.

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Cudownie jest czytać takie wiadomości:)

Tak :) Ogromnie cieszy mnie wiadomość, że Teosiowi oprócz ślepoty raczej nic nie doskwiera :)  Obawiałam się, że wyniki nie będą dobre, a tu taka dobra wiadomość :)

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Tak, to prawda. Wzroku Teosiowi nie zwrócimy, ani lat nie ujmiemy, ale możemy sprawić, ze odtąd jego życie będzie łatwiejsze; bez głodu, zimna i poniewierki.

Tak, to wspólnymi siłami musimy mu zapewnić.  

Posted
1 godzinę temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Elu, udało mi się sprzedać fant, który dostałam od Pani,  opiekunki Abi za 100 zł. Poproszę o numer konta to wspomogę Tobiego.

Ogromniście dziękuję Mikuniu, serdecznie dziękuję   50016808_dziekujserdecznie.png.03845ce4fe037de5c3969e14868b7bad.png

Teoś jest biedniusi, a czekają go spore wydatki na weta, karmę i bytowanie. Twoja pomoc bardzo mu się przyda.

Posted
1 godzinę temu, anica napisał:

Ciepłe myśli przybiegłam zostawić u Teosia, fajnie się zaczyna tydzień :)

Tak :) Bardzo fajnie :) Och gdyby tak każdy dzień się zaczynał. . .

Posted

Teoś dostał swoją pierwszą fakturę i do tego ulgową. Hania podarowała słodziakowi 10,00 zł na dobry początek :)

Faktura wspólna z Lalunią

Lala.png.199552547defedd7abffd7b01b9e2484.png

Przelew

Teo.png.1c823e0c139ce39cb63a33685a70d452.png

Posted

W grudniu na konto Teosia wpłynęły poniższe wpłaty:

•   80,00 zł  -  elik   1.12.   deklaracja XI-XII

•   40,00 zł  -  jaguska   3.12.  deklaracja XI-XII

• 200,00 zł  -  Jolanta08   3.12  ze Skarpety Talcott

Bardzo serdecznie dziękuję :)

373444884_kwiatki12.gif.faa31fbd2e89067b8c65509bbf172ad9.gif

Posted
15 godzin temu, elik napisał:

Tak :) Ogromnie cieszy mnie wiadomość, że Teosiowi oprócz ślepoty raczej nic nie doskwiera :)  Obawiałam się, że wyniki nie będą dobre, a tu taka dobra wiadomość :)

No szczęściarz mimo wszystko.Dobrzy ludzie wkoło niego.

Posted
1 godzinę temu, Jolanta08 napisał:

Poinformuj Skarpetę ,że pomoc dotarła i nie zapomnij wkleić grafiki

Oczywiście chciałabym podziękować, a czy mogłabyś podrzucić link do wątku Skarpety Talcott ?

Posted
1 godzinę temu, Jolanta08 napisał:

elik ,ja jestem tylko wnioskodawczynią ,pomoc Teoś otrzymał od Skarpety. Bardzo się cieszę, że pomoc tak szybko dotarła

Od Skarpety, co zaznaczyłam, ale też i dzięki Tobie :)