Jump to content
Dogomania

SUNIE z Radys- SALLY, TELMA, GLINKA, FRUZIA, MELISA, KROMKA, KOFFI, CZARKA i ŚLIWKA mają swoje DOMY :)

Recommended Posts

Posted

Dzięki Kasiu za zdjęcia, musze przyznać że Czarusia jest bardzo mało fotogeniczna ;) :D

ale wiadome że i tak śliczna.

1 godzinę temu, Sara2011 napisał:

Ależ radosna dziewczyna :). Śliczna <3.

i radosna:) to fakt

Posted
15 godzin temu, Nesiowata napisał:

Uchachana po same pachy!

chyba trzeba będzie z tego zrobić jej największy atut w ogłoszeniach ;)

Dla suniek wpłynęło 10 zł deklaracji od p. Irenki- dziękuje ślicznie :)

W przyszlym tygodniu planujemy wizyte u weta dla obu suniek. Czarusia możliwe że zaczyna ciąże urojoną:( Koffi juz lepiej, ale i tak chciałabym żeby wet ją zobaczył.

Posted

Kramcik Nadziejutkowy zakonczony

Kofi i Czarusia od kiyoshi z Radys otrzymuja 44 zl 80gr plus Ceg

28 zl 35 gr

razem wedruje do kitoshi 73 zl 15 gr

prosze o num konta

Posted
Dnia 8.12.2018 o 15:59, kiyoshi napisał:

Dzięki Kasiu za zdjęcia, musze przyznać że Czarusia jest bardzo mało fotogeniczna ;) :D

ale wiadome że i tak śliczna.

i radosna:) to fakt

pr o numer konta

Posted
41 minut temu, Nadziejka napisał:

Kramcik Nadziejutkowy zakonczony

Kofi i Czarusia od kiyoshi z Radys otrzymuja 44 zl 80gr plus Ceg

28 zl 35 gr

razem wedruje do kitoshi 73 zl 15 gr

prosze o num konta

o wow!!! JAK DUŻO! Dziękuje ślicznie wszystkim a zwłaszcza Tobie Ewunia! To ogromna pomoc. <3

Posted

Czarka i Koffi to jak dwie przeciwności - jedna pełna energii i radości a druga zrezygnowana i smutna, mam nadzieję że niedługo i Koffi poczuje się lepiej.

Posted
8 godzin temu, Nadziejka napisał:

Odwiedzam pozdrawiam lapucinki

prosze serducho o potwierdzonko na kramku zakonczonem

spokojnejj nocy lapeczkom

Dziekuje Nadziejko

Widzialam na koncie ze pieniazki juz sa. Dzis wieczorkiem potwierdze wszystko i uzupelnie rozliczenie bo sa tez inne wplaty 

Dziekuje wszystkim ogromnie

Posted
Dnia 9.12.2018 o 20:45, Nadziejka napisał:

pr o numer konta

Nadziejko, z Twojego bazarku wpłynęło 73,15 zł:) DZIĘKUJE :)

Wpłynęło też 100 zł deklaracji od Moniki F dla czarnulek :) DZIĘKUJE :)

Przelałam Kasi po 300 zł za hotelik Czarki i Koffi za grudzień.

Posted

Rozmawiałam dziś chwile z Kasią:)

Bardzo chwaliła Koffi. Sunia jest spokojniutka, w sumie tak jakby nie było psa, baaardzo grzeczna. W nocy sama przyszła do Kasi do sypialni i spała przy łóżku:) tak czuje, że pilnuje tych ludzi, których ma wreszcie.

W domu dba o porządek. Jak jedna sunia zaczęła gonić kota, to Koffi wstała, wydała jeden a konkretny szczek i od razu- sunia się wycofała, nastał spokój:)

Z innymi zwierzakami żyje w pełnej harmonii. Do ludzi jest łagodna i nieco wycofana, ale bardziej w sensie, że nie jest nachalna. Podejdzie, pomacha ogonkiem, poobserwuje, weźmie smaczka, uwielbia być czesana:) jest troszke za chuda, Kasia jej gotuje.

W sumie myśle, że ma naprawde dobry charakter i nie jedna osoba będzie chciała mieć takiego mało absorbującego pieska.

Tylko trzeba czasu, żeby Koffi zapozowała chociaż do kilku ładnych zdjęc:)

• Like 1
Posted

Kochani, chciałam jeszcze kilka dni odczekac, ale mam tak wielką potrzebie podzielenia się szczęściem, że już nie wytrzymam :)
Zdarzył się cud prawdziwy- KOFFI MA DOM <3

Wszystko potoczyło się błyskawicznie i jak w bajce jakiejś o kopciuszku:) zrobiłam jedno jedyne ogłoszenie, bez żadnej wiary, ale serca dałam duzo od siebie i całkowita szczerośc w ten tekst...i zdazył się cud! dosłownie 3 godziny po ukazaniu sie ogłoszenia zadzwoniła Pani Bożena.

KObieta wspaniała, psiara, od 20 lat zajmowała się najpierw jamnikiem, potem bardzo chorowitym i problematycznym beaglem. 3 miesiące temu pożegnałam z wielkim bólem przyjaciela beagla i postanowiła, że albo juz nie będzie miec psa, albo da dom takiemu, który będzie w wyjatkowej potrzebie i bez szans na adopcje Gdy zobaczyła Koffi- wiedziała, że to ona...

Pani miała pewne watpliwości, głównie dotyczace tego jak przezyje rozstanie z kolejnym psim przyjacielem. Poprosiła o noc na przemyślenie, ja też owej nocy mało spałam myśląc...i rano sądziłam, że raczej sie nie uda, ale rano Pani zadzwoniła, że MUSI, musi dac dom właśnie jej i Koffi musi być w domu przed świętami.

Pani mieszka w Katowicach, kawałek za Spodkiem, w bloku na 1 piętrze z windą. Mieszka sama, ale ma też Pana- przyjaciela, z którym się odwiedzają, on także ma pieska z adopcji. Pani pracuje na UŚ, więc 8 godz Koffi zostaje sama w domu.

Rozmawiałam długo z Panią telefonicznie, wypytałam o wszystko, Pani zaprosiła na wizyte PA ale tez zależało jej by Koffi jak najszybciej była już w domu, więc tez po rozmowie z Kasią ustaliłam, że Pani od razu jedzie z tym Panem- przyjacielem zapoznać Koffi i jesli zaiskrzy i Pani się okaże także na zywo super, to Koffi pojedzie a po Nowym Roku zrobimy wizyte poadopcyjną:)

No i....udało się. Koffi 17 grudnia przeprowadziła się do Katowic:) wszystko u niej dobrze. Spi ładnie w nocy na legowisku, chodzi na spacerki, apetety na słaby, ale jest coraz lepiej..Pani pisze smskami wieści...

Dzis dostałam taką informacje:

Dzień dobry. U Koffi coraz lepiej. Dzisiaj wyszła mnie przywitać (po powrocie z pracy jak myśle ;). Je już tez lepiej. Ona boi się jeść. Zjada w nocy albo kiedy karmie ją z reki ugotowanym kurczakiem. W nocy zjadła rosół z kurczakiem. Wydaje mi sie że już lepiej wygląda. Wszystko się ułoży. Trzeba tylko dużo miłości i cierpliwości. A to jej moge zagwarantować:)

Eh. Trzymajcie kciuki nadal za czarnulke, żeby wszystko było dobrze, żeby była szczęsliwa i całkowicie zaufała swojej nowej Pani.

pozostaje mi jeszcze rozliczyć finanse Koffi. Wpłaciłam już Kasi 300 zł za hotelik za grudzień, bo nawet nie śniłam o takim rozwoju sytuacji, więc musze teraz troszke zmienić w rozliczeniu:

- 170 zł hotelik (wpłaciłam 300 więc 130 zł będzie za 13 dni stycznia Czaruni)

- 38 zł chip koffi

- 39 zł rejestracja chip Koffi

-

• Like 4