Jump to content
Dogomania

SUNIE z Radys- SALLY, TELMA, GLINKA, FRUZIA, MELISA, KROMKA, KOFFI, CZARKA i ŚLIWKA mają swoje DOMY :)

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

ostatnio kilka starszych osób dzwoniło o Szpulke...wszystkie te domy byłyby niemal idealne dla Sali...wszystkim próbowałam Sali proponować..dla każdego za duża, albo...za stara (bo 5 lat!)....a ona najszczęśliwsza byłaby u starszej osobyw domku z ogródkiem...w spokoju...

Ta Pani co dzwoniła też mi przypasowała, ale nie byłam pewna, czy to dom dla Sali...samo się rozwikłało :(

Posted
56 minut temu, kiyoshi napisał:

ostatnio kilka starszych osób dzwoniło o Szpulke...wszystkie te domy byłyby niemal idealne dla Sali...wszystkim próbowałam Sali proponować..dla każdego za duża, albo...za stara (bo 5 lat!)....a ona najszczęśliwsza byłaby u starszej osobyw domku z ogródkiem...w spokoju...

Ta Pani co dzwoniła też mi przypasowała, ale nie byłam pewna, czy to dom dla Sali...samo się rozwikłało :(

Racja, z wielkością psów coś się ludziom kiełbasi. Sali jest srednio mała czyli w sam raz. Ludziom wydaje się że nano pieski są łatwe w utrzymaniu a to nie do końca prawda. Np aplikowanie leków, złapanie moczu. 

Wiek to też trudny temat :(

Posted

Sali dostała 50 zł od helli :) Dziękuje :)

Zaczęlam robić nowe olxy dla suni i wyróżniać je: na Bielsko i Kraków a jutro zrobie na Warszawe. Czyli 3 wyróznienia, szczęśliwie znów po 12 zł- 36 zł odliczam z konta suni. prosze o kciuki....

Posted

Boże...zobaczcie jaką cudowną sunie dzisiaj znalazłam ...jest w RADYSACH od listopada z gminy Leoncin, która zapłaciła za nia jednorazowo 2000 zł, więc pewnie jej los nikogo już nie będzie interesował :(  :( urodzona niby w listopadzie 2017 roku...

Może jakoś się nam uda jej pomóc?? kocham czarne, jeszcze z takimi uszkami...jak moja Perełka, klon normalnie...HELP!!!!

84446786_159725022140508_8618466429114515456_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=DloXOpwNLiYAX-cI8u7&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=ed3d3d34b54ac60ee39dae3253baad1d&oe=5EBE22E6

• Upvote 1
Posted

Pytałam o ta cudną sunie powyżej....niestety bez numeru kojca mogą jej szukac w nieskończoność :(  :(  spróbuje uderzyć do gminy bezpośrednio ale to pewnie potrwa

Tymczasem na koncie Sali nowe pieniązki...

• 150 zł od Kamili
  • 100 zł od Kasi z fb
  • 20 zł od Ainana (wpisane dla Rolki, ale rozlicze tutaj bo tamte watki zamknięte :))

DZIĘKUJE WAM KOCHANE Z CAEGO SERCA   <3

Posted
Dnia Saturday, February 01, 2020 o 18:33, kiyoshi napisał:

Boże...zobaczcie jaką cudowną sunie dzisiaj znalazłam ...jest w RADYSACH od listopada z gminy Leoncin, która zapłaciła za nia jednorazowo 2000 zł, więc pewnie jej los nikogo już nie będzie interesował :(  :( urodzona niby w listopadzie 2017 roku...

Może jakoś się nam uda jej pomóc?? kocham czarne, jeszcze z takimi uszkami...jak moja Perełka, klon normalnie...HELP!!!!

84446786_159725022140508_8618466429114515456_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=DloXOpwNLiYAX-cI8u7&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=ed3d3d34b54ac60ee39dae3253baad1d&oe=5EBE22E6

Śliczna, a z jaką nadzieją patrzy, z jakim oddaniem, jak hipnotyzuje. Nie dziwię się, że chwyciła Cię za serducho. Wspomogę ją grosikiem kiedy już wyjedzie z Radys.

Posted
11 minut temu, seramarias napisał:

Śliczna, a z jaką nadzieją patrzy, z jakim oddaniem, jak hipnotyzuje. Nie dziwię się, że chwyciła Cię za serducho. Wspomogę ją grosikiem kiedy już wyjedzie z Radys.

Nie wiem jak ja odnaleźć. W Radysach nie odpowiadają muszę napisać do gminy żeby ustalili numer kojca

Bardzo podobna do mojej Perelki

Dziękuję że chcesz pomóc :) 

Posted
Dnia 1.02.2020 o 18:33, kiyoshi napisał:

tej suni niema w radysach...dziś dostałam oficjalnego maila z urzędu gminy, że sunia ma juz od dawna dom i na pewno jest to dobry dom. Pan z gminy napisał tez, że w ich gminie są tak dobrzy ludzie że nie mają problemu z bezdomnością, ludzie po prostu nie wyrzucają piesków,....

BYm wstawiła cały mail bo jest CUUDNY ale nie wiem czy moge (prawnie)...więc tylko streszczam....

Śliczna suni...wierze, że wyszłaś z piekła do lepszego życia w DOMU a nie w psim niebie.....

Posted

Na koncie Sali nowe pieniążki:

- 10 zł od Livki

- 20 zł od Pani Irenki

- 40 złod koji

Dziękuje Wam ślicznie

dziś odebrałam dobrze brzmiący mail ws suni ale czy coś z tego wyniknie? kto wie....

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Na koncie Sali nowe pieniążki:

- 10 zł od Livki

- 20 zł od Pani Irenki

- 40 złod koji

Dziękuje Wam ślicznie

dziś odebrałam dobrze brzmiący mail ws suni ale czy coś z tego wyniknie? kto wie....

Oby wynikło

Posted

Jestem juz po rozmowie z chętną rodziną. Ludzie sa z Krakowa. dla mnie wszystko brzmi dobrze. Podesłałam Pani fimik z Sali i odpisała : "kochany piesek" :) zobaczymy, chcą wybrac się najpierw na zapoznanie z sunia.

Mocne kciuki na pewno potrzebne :)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Sali dostała 100 zł deklaracji od annabarbara....a ja odkryłam że coś namieszałam w liczeniu i mi się bilans nie zgadza :) będe liczyć od nowa i poprawiać...na dniach to przejrze wszystko jeszcze raz :)

Posted
Dnia 11.02.2020 o 19:12, kiyoshi napisał:

tej suni niema w radysach...dziś dostałam oficjalnego maila z urzędu gminy, że sunia ma juz od dawna dom i na pewno jest to dobry dom. Pan z gminy napisał tez, że w ich gminie są tak dobrzy ludzie że nie mają problemu z bezdomnością, ludzie po prostu nie wyrzucają piesków,....

BYm wstawiła cały mail bo jest CUUDNY ale nie wiem czy moge (prawnie)...więc tylko streszczam....

Śliczna suni...wierze, że wyszłaś z piekła do lepszego życia w DOMU a nie w psim niebie.....

Jak nie ma danych wrażliwych , to można przytoczyć mejl. Tym bardziej , że jest miły.

Dnia 18.02.2020 o 19:11, kiyoshi napisał:

Jestem juz po rozmowie z chętną rodziną. Ludzie sa z Krakowa. dla mnie wszystko brzmi dobrze. Podesłałam Pani fimik z Sali i odpisała : "kochany piesek" :) zobaczymy, chcą wybrac się najpierw na zapoznanie z sunia.

Mocne kciuki na pewno potrzebne :)

Trzymam kciuki. No i w Krakowie mieszka Sowa , która pewnie nie odmówi pomocy w razie potrzeby.

Posted

Trzymam. Jestem w Krakowie, jeśli Pani będzie chciała jakiejś pomocy w przystosowaniu Sali do nowych warunków, oczywiście pomogę i oczywiście nieodpłatnie.

• Like 1
Posted

Kochani przyszedł cza na dobre wieści :)

Nie pytaliście o zapoznanie Sali....może to i lepiej, bo mogłam ten tydzień spokojnie odczekać bez nadmiernych emocji, ale dziś już ogłosimy światu :)

SALI MA DOM :)

W niedziele na spotkaniu zapoznawczym Sali zachowywala się całkiem jak nie ona :) zamiast się chowac jak zawsze przed obcymi- przylgnęła do "swoich" ludzi, radośnie poszła z nimi na spacer, jadła smaczki, dawała się głaskać....Pani była zachwycona, Kasia była w szoku :)

Od razu pojawił a się myśl u Pani, żeby jednak zabrać Sali od razu...Kasia zadzwoniła do mnie i gdy opowiedziała co się wydarzyło, to powiedziałam TAK- to sa ludzie, których Sali wybrała :) wreszcie sa :)

Sali radośnie poszła do samochodu! i nawet nie trzeba było jej pakować...szok...

Pani pisałaod poczatku że Sali jest taka kochana...ale żeby nie zapeszyć nic tu nie pisałam...Dzis rozmawiałyśmy dłuzej i jest wszystko super!!! Sali jest grzeczna, wpatrzona w swoich ludzi, duzo je:) dużo śpi :) zostaje w domu sama już na 3-4 godziny i przesypia ten czas, za to jak jej ludzie staną w drzwiach to jest szał radoścci. Na smyczy chodzi ładnie, jedynie boi się ruchu ulicznego i na razie Pani chodzi z nią bokami. Jest czysta w domu- na początku tylko 2 razu nasiusiała, ale to pewnie wyszedł jednak stres. Pani już była z nią u weterynarza...

Wygląda na to, że Sali znalazła swoja przystań. Tak się ciesze !! :D

• Upvote 3