kiyoshi Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 1 minutę temu, uxmal napisał: Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. ostatnio kilka starszych osób dzwoniło o Szpulke...wszystkie te domy byłyby niemal idealne dla Sali...wszystkim próbowałam Sali proponować..dla każdego za duża, albo...za stara (bo 5 lat!)....a ona najszczęśliwsza byłaby u starszej osobyw domku z ogródkiem...w spokoju... Ta Pani co dzwoniła też mi przypasowała, ale nie byłam pewna, czy to dom dla Sali...samo się rozwikłało :( Quote
uxmal Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 56 minut temu, kiyoshi napisał: ostatnio kilka starszych osób dzwoniło o Szpulke...wszystkie te domy byłyby niemal idealne dla Sali...wszystkim próbowałam Sali proponować..dla każdego za duża, albo...za stara (bo 5 lat!)....a ona najszczęśliwsza byłaby u starszej osobyw domku z ogródkiem...w spokoju... Ta Pani co dzwoniła też mi przypasowała, ale nie byłam pewna, czy to dom dla Sali...samo się rozwikłało :( Racja, z wielkością psów coś się ludziom kiełbasi. Sali jest srednio mała czyli w sam raz. Ludziom wydaje się że nano pieski są łatwe w utrzymaniu a to nie do końca prawda. Np aplikowanie leków, złapanie moczu. Wiek to też trudny temat :( Quote
kiyoshi Posted January 26, 2020 Author Posted January 26, 2020 Przelaam Kasi 300 zł za pobyt Sali w styczniu...i lecimy dalej.... Quote
kiyoshi Posted January 28, 2020 Author Posted January 28, 2020 Na koncie Sali rozliczam 20 zł od Ani i Piotra z fb :) Quote
kiyoshi Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 Sali dostała 50 zł od helli :) Dziękuje :) Zaczęlam robić nowe olxy dla suni i wyróżniać je: na Bielsko i Kraków a jutro zrobie na Warszawe. Czyli 3 wyróznienia, szczęśliwie znów po 12 zł- 36 zł odliczam z konta suni. prosze o kciuki.... Quote
kiyoshi Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 Dostałam kilka nowych zdjęć Telmy :) Sunia KOCHA <3 maskotki :) 1 Quote
kiyoshi Posted February 1, 2020 Author Posted February 1, 2020 Boże...zobaczcie jaką cudowną sunie dzisiaj znalazłam ...jest w RADYSACH od listopada z gminy Leoncin, która zapłaciła za nia jednorazowo 2000 zł, więc pewnie jej los nikogo już nie będzie interesował :( :( urodzona niby w listopadzie 2017 roku... Może jakoś się nam uda jej pomóc?? kocham czarne, jeszcze z takimi uszkami...jak moja Perełka, klon normalnie...HELP!!!! 1 Quote
kiyoshi Posted February 6, 2020 Author Posted February 6, 2020 Pytałam o ta cudną sunie powyżej....niestety bez numeru kojca mogą jej szukac w nieskończoność :( :( spróbuje uderzyć do gminy bezpośrednio ale to pewnie potrwa Tymczasem na koncie Sali nowe pieniązki... 150 zł od Kamili 100 zł od Kasi z fb 20 zł od Ainana (wpisane dla Rolki, ale rozlicze tutaj bo tamte watki zamknięte :)) DZIĘKUJE WAM KOCHANE Z CAEGO SERCA <3 Quote
seramarias Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 Dnia Saturday, February 01, 2020 o 18:33, kiyoshi napisał: Boże...zobaczcie jaką cudowną sunie dzisiaj znalazłam ...jest w RADYSACH od listopada z gminy Leoncin, która zapłaciła za nia jednorazowo 2000 zł, więc pewnie jej los nikogo już nie będzie interesował :( :( urodzona niby w listopadzie 2017 roku... Może jakoś się nam uda jej pomóc?? kocham czarne, jeszcze z takimi uszkami...jak moja Perełka, klon normalnie...HELP!!!! Śliczna, a z jaką nadzieją patrzy, z jakim oddaniem, jak hipnotyzuje. Nie dziwię się, że chwyciła Cię za serducho. Wspomogę ją grosikiem kiedy już wyjedzie z Radys. Quote
kiyoshi Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 11 minut temu, seramarias napisał: Śliczna, a z jaką nadzieją patrzy, z jakim oddaniem, jak hipnotyzuje. Nie dziwię się, że chwyciła Cię za serducho. Wspomogę ją grosikiem kiedy już wyjedzie z Radys. Nie wiem jak ja odnaleźć. W Radysach nie odpowiadają muszę napisać do gminy żeby ustalili numer kojca Bardzo podobna do mojej Perelki Dziękuję że chcesz pomóc :) Quote
kiyoshi Posted February 11, 2020 Author Posted February 11, 2020 Dnia 1.02.2020 o 18:33, kiyoshi napisał: tej suni niema w radysach...dziś dostałam oficjalnego maila z urzędu gminy, że sunia ma juz od dawna dom i na pewno jest to dobry dom. Pan z gminy napisał tez, że w ich gminie są tak dobrzy ludzie że nie mają problemu z bezdomnością, ludzie po prostu nie wyrzucają piesków,.... BYm wstawiła cały mail bo jest CUUDNY ale nie wiem czy moge (prawnie)...więc tylko streszczam.... Śliczna suni...wierze, że wyszłaś z piekła do lepszego życia w DOMU a nie w psim niebie..... Quote
kiyoshi Posted February 18, 2020 Author Posted February 18, 2020 Na koncie Sali nowe pieniążki: - 10 zł od Livki - 20 zł od Pani Irenki - 40 złod koji Dziękuje Wam ślicznie dziś odebrałam dobrze brzmiący mail ws suni ale czy coś z tego wyniknie? kto wie.... Quote
Poker Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Na koncie Sali nowe pieniążki: - 10 zł od Livki - 20 zł od Pani Irenki - 40 złod koji Dziękuje Wam ślicznie dziś odebrałam dobrze brzmiący mail ws suni ale czy coś z tego wyniknie? kto wie.... Oby wynikło Quote
kiyoshi Posted February 18, 2020 Author Posted February 18, 2020 52 minuty temu, Poker napisał: Oby wynikło jest szansa ;) piszemy.... ;) Quote
Anula Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 1 minutę temu, kiyoshi napisał: jest szansa ;) piszemy.... ;) To czekamy na wieści,oby były optymistyczne. Quote
kiyoshi Posted February 18, 2020 Author Posted February 18, 2020 Jestem juz po rozmowie z chętną rodziną. Ludzie sa z Krakowa. dla mnie wszystko brzmi dobrze. Podesłałam Pani fimik z Sali i odpisała : "kochany piesek" :) zobaczymy, chcą wybrac się najpierw na zapoznanie z sunia. Mocne kciuki na pewno potrzebne :) 1 1 Quote
kiyoshi Posted February 19, 2020 Author Posted February 19, 2020 Sali dostała 100 zł deklaracji od annabarbara....a ja odkryłam że coś namieszałam w liczeniu i mi się bilans nie zgadza :) będe liczyć od nowa i poprawiać...na dniach to przejrze wszystko jeszcze raz :) Quote
Poker Posted February 19, 2020 Posted February 19, 2020 Dnia 11.02.2020 o 19:12, kiyoshi napisał: tej suni niema w radysach...dziś dostałam oficjalnego maila z urzędu gminy, że sunia ma juz od dawna dom i na pewno jest to dobry dom. Pan z gminy napisał tez, że w ich gminie są tak dobrzy ludzie że nie mają problemu z bezdomnością, ludzie po prostu nie wyrzucają piesków,.... BYm wstawiła cały mail bo jest CUUDNY ale nie wiem czy moge (prawnie)...więc tylko streszczam.... Śliczna suni...wierze, że wyszłaś z piekła do lepszego życia w DOMU a nie w psim niebie..... Jak nie ma danych wrażliwych , to można przytoczyć mejl. Tym bardziej , że jest miły. Dnia 18.02.2020 o 19:11, kiyoshi napisał: Jestem juz po rozmowie z chętną rodziną. Ludzie sa z Krakowa. dla mnie wszystko brzmi dobrze. Podesłałam Pani fimik z Sali i odpisała : "kochany piesek" :) zobaczymy, chcą wybrac się najpierw na zapoznanie z sunia. Mocne kciuki na pewno potrzebne :) Trzymam kciuki. No i w Krakowie mieszka Sowa , która pewnie nie odmówi pomocy w razie potrzeby. Quote
kiyoshi Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 11 minut temu, Sowa napisał: Czy w tej rodzinie są małe dzieci? Nie nie małżeństwo przed 40tka bez dzieci. Pani ma psy w rodzinnym domu i całe życie je miala Quote
Sowa Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 No to lepiej, dziecku trudno wytłumaczyć, że psu trzeba dać czas na zaufanie wszelkim raptownym czułościom. Quote
kiyoshi Posted February 21, 2020 Author Posted February 21, 2020 Zapoznanie umówione na 17ta w niedziele. Trzymajcie prosze mocne kciuki...może tym razem będzie przeznaczenia... Quote
Sowa Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 Trzymam. Jestem w Krakowie, jeśli Pani będzie chciała jakiejś pomocy w przystosowaniu Sali do nowych warunków, oczywiście pomogę i oczywiście nieodpłatnie. 1 Quote
kiyoshi Posted February 29, 2020 Author Posted February 29, 2020 Kochani przyszedł cza na dobre wieści :) Nie pytaliście o zapoznanie Sali....może to i lepiej, bo mogłam ten tydzień spokojnie odczekać bez nadmiernych emocji, ale dziś już ogłosimy światu :) SALI MA DOM :) W niedziele na spotkaniu zapoznawczym Sali zachowywala się całkiem jak nie ona :) zamiast się chowac jak zawsze przed obcymi- przylgnęła do "swoich" ludzi, radośnie poszła z nimi na spacer, jadła smaczki, dawała się głaskać....Pani była zachwycona, Kasia była w szoku :) Od razu pojawił a się myśl u Pani, żeby jednak zabrać Sali od razu...Kasia zadzwoniła do mnie i gdy opowiedziała co się wydarzyło, to powiedziałam TAK- to sa ludzie, których Sali wybrała :) wreszcie sa :) Sali radośnie poszła do samochodu! i nawet nie trzeba było jej pakować...szok... Pani pisałaod poczatku że Sali jest taka kochana...ale żeby nie zapeszyć nic tu nie pisałam...Dzis rozmawiałyśmy dłuzej i jest wszystko super!!! Sali jest grzeczna, wpatrzona w swoich ludzi, duzo je:) dużo śpi :) zostaje w domu sama już na 3-4 godziny i przesypia ten czas, za to jak jej ludzie staną w drzwiach to jest szał radoścci. Na smyczy chodzi ładnie, jedynie boi się ruchu ulicznego i na razie Pani chodzi z nią bokami. Jest czysta w domu- na początku tylko 2 razu nasiusiała, ale to pewnie wyszedł jednak stres. Pani już była z nią u weterynarza... Wygląda na to, że Sali znalazła swoja przystań. Tak się ciesze !! :D 3 Quote
kiyoshi Posted February 29, 2020 Author Posted February 29, 2020 To pierwsze zdjęcie - 1szy wieczór w Krakowie a to juz dalsze dni :) Quote
Recommended Posts