Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toffik jak zazwyczaj - spokojny, cichutki, mało czymkolwiek zainteresowany ;) Choć tym razem chętniej kabanosy zajadał :p

Odniosłam jednak wrażenie, że wygląda i czuje się gorzej... wydaje się być słabszy... :shake: Bardzo mnie to martwi i przypomina o tym, iż niewiele czasu mu pozostało... :-( Naprawdę niewiele!

Tymczasem nadal domu dla Toffika nie ma... a to taki wspaniały, bezproblemowy psiak... on tak niewiele potrzebuje do szczęścia...

Posted

[quote name='MyrkurDagur']

Odniosłam jednak wrażenie, że wygląda i czuje się gorzej... wydaje się być słabszy... :shake: Bardzo mnie to martwi i przypomina o tym, iż niewiele czasu mu pozostało... :-( Naprawdę niewiele!

A może nadałby się do domku w Niemczech?Pani prowadzi tam takie psie hospicjum i szuka spokojnego staruszka na dożycie.Miała jechac tam nasza Kładeczka,ale dziewczynka jest za młoda i za "żywa",bo ma dopiero 9 lat:roll:
Domek jest na już
http://www.dogomania.pl/forum/f28/kladka-jedzie-do-hoteliku-nadal-potrzebuje-pomocy-prosimy-o-deklaracje-133585/index38.html#post12410868

Posted

[quote name='Renata5']A może nadałby się do domku w Niemczech?Pani prowadzi tam takie psie hospicjum i szuka spokojnego staruszka na dożycie.Miała jechac tam nasza Kładeczka,ale dziewczynka jest za młoda i za "żywa",bo ma dopiero 9 lat:roll:
Domek jest na już
http://www.dogomania.pl/forum/f28/kladka-jedzie-do-hoteliku-nadal-potrzebuje-pomocy-prosimy-o-deklaracje-133585/index38.html#post12410868

Renatko, a mogłabyś mi jakieś namiary podać na tę osobę, czy kogoś, kto ma kontakt z tą Panią?

To szansa dla Tofficzka...

Dziękuję Ci, że o nim pamiętasz.

Posted

Toficzka rzadko odwiedzam,ale czytam o nim cały czas...to kochane psisko:-(.Sonikowa gdzies podawała swój nr telefonu,znajdę go i Ci podeślę na pw.Zadzwoń do niej najlepiej zaraz,niech sie skontaktuje z tamtą kobitką

Posted

Renata5 napisał(a):
Toficzka rzadko odwiedzam,ale czytam o nim cały czas...to kochane psisko:-(.Sonikowa gdzies podawała swój nr telefonu,znajdę go i Ci podeślę na pw.Zadzwoń do niej najlepiej zaraz,niech sie skontaktuje z tamtą kobitką

Będę czekać...

Na wątku Kładki, Sonikowa napisała, że Pani raczej pieski z Fundacji zabiera, ale może...

Posted

Sonikowa przedstawi dziś wieczorem propozycje Toficzka...zobaczymy:roll:
Telefonu do sonikowej nie było na wątku,bo przeleciałam i nie znalazłam.Ale jak widzisz,przedstawi Tofika Pani z Niemiec

Posted

Napisałam o Toffiku do Niemiec. Nie mialam czasu wczytywac się w wątek, ale napisałam, ze ma 14 lat, jest bardzo przyjazny do psów, kotów i ludzi, czuje się niestety ostatnio gorzej i ma po wypadku amputowaną częśc ogona. Wkleiłam zdjęcia.
Zobaczymy co dalej :-) Bo domek na pewno świetny, tylko rzeczywiście dla psa, który już ma bliżej do TM niż dalej... Trzymam kciuki za Tofficzka!

Posted

sonikowa napisał(a):
Napisałam o Toffiku do Niemiec. Nie mialam czasu wczytywac się w wątek, ale napisałam, ze ma 14 lat, jest bardzo przyjazny do psów, kotów i ludzi, czuje się niestety ostatnio gorzej i ma po wypadku amputowaną częśc ogona. Wkleiłam zdjęcia.
Zobaczymy co dalej :-) Bo domek na pewno świetny, tylko rzeczywiście dla psa, który już ma bliżej do TM niż dalej... Trzymam kciuki za Tofficzka!

Bardzo Ci dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Będę czekać na wieści.

Posted

Czy Tofficzek zniesie tak długa podróż :roll:- oby tak.
W tym tygodniu nie spotkam się niestety z Panem Karolem, bo wyjeżdżają z Perełką na wieś do znajomych... i bardzo dobrze- Pan Karol odpocznie sobie trochę od miejskiego zgiełku, a i Perełka bedzie więcej na dworze :lol::cool3::multi:
Macie pozdrowienia - Pan Karol zażartował, że taki staruszek jak on też może mieć fanki :evil_lol::eviltong:

Posted

Toffik to mój pies! - napisała Pani z Niemiec.
I wybrała go wśród innych kandydatów na miejsce Kładki.

Co wam mogę napisać o domku?
Adopcja odbywa się przez fundacje Hundehilfe Polen. Mozecie wejsc na ich strone internetowa, częśc jest po Polsku. Z dogo wiem, że zna ich Ewatonieja. Ja poznałam poprzez Kiera, który jets u Ani w Brodnicy i któremu bardzo pomagają lekami itp.
Domek jest u pani, ktora ma dwa psy - mixa i labradorkę. Mix ma chyba 6 lat, labradorka 13, jedszcze to sprawdzę, albo poczytajcie watek Kladki. Kilka tygodni temu odszedl za TM jej pies, którego miała z Polski Froh. W schronisku już prawie się nie ruszał, a u niej przeżył jeszcze piękne dwa lata. Też staruszek oczywiście, bo takie jest założenie tej Pani, że bierze stare, schorowane psy, żeby mogły spokojnie nacieszyć się ostatnimi latami we własnym domu.
Pani pracuje w gabinecie weterynaryjnym (więc pomoc lekarska całą dobę ;-)), ale w czasie przerwy na lunch (2 godz) przychodzi do domu do psow. Wsztystkie mieszkają w mieszkaniu. Codziennie chodzą na kilka spacerów, o długości zaleznej od kondycji i wieku psa.
Kładka nie pojedzie, bo się dziewczyna rozruszała i pewnie jeszcze dlugo będzie szaleć. Ale Tofik jets chyba idealny.

Teraz tylko zastanówcie się szybko czy chcecie, czy Tofik zniesie podróz, czy zdążycie z transportem i formalnościami.
Pies musi być w Pabianicach w niedzielę o 8:30 rano, 14 czerwca!! Potrzebne jest szczepienie na wściekliznę i paszport oraz chip. To się załatwia u weta od ręki, ale trzeba wiedzieć u którego.
Napiszcie koniecznie do Ewatonieja, poradzi wam załatwić umowe adopcyjną itd. Pies może przenocować w Pabianicach u jednej z dziewczyn, więc najlepiej zawieść go w sobotę.

Na pw do myrkurDagur wysyłam swój numer telefonu.

Posted

zapomniałam napisać, że koszty paszportu i czipa i szczepionki chyba też zostaną wam zwrócone przy przekazywnaiu psa. Potrzebny będzie tylko rachunek!
Nie wiem jak z benzyną, ale mogę się upewnić czy tez wam oddzadzą.
Podejmujcie decyzję i dajcie znać, bo jesli nie Tofik to inny pies pojedzie. Wiecie jak to jest - liczba miejsc w transporcie jest ograniczona, a psów w potrzebie setki.

Posted

Czytałam i bałam się,że nic z tego nie wyjdzie! Tak bardzo się bałam!:-(
Ryczę jak gupia,bo i cieszę się z tej szansy dziadeczka i żal,że aż tak daleko zauważono jaki jest wspaniały i jedyny! Absolutnie jedyny!:loveu:

sonikowa...już wcześniej serducho me zdobyłaś,ale teraz bierz co chcesz!

Myrkurku...zdążycie?...proszę zdążcie...niech ma swoje szczęście na koniec!

Posted

Halo dogo, BŁAGAMY O POMOC W TRANSPORCIE! To jedyna i może ostatnia szansa dla staruszka na prawdziwy dom!
Kto w sobotę mógłby go zawieżć z okolic Wrocławia do Pabianic?

Posted

Napiszcie że za zwrotem kosztów.
Kiedyś Pati jeździła za zwrotem za paliwo. Przewoziła nam też psiaki.
Musi zdążyć.
Wiem jakie to ważne. Sami mamy staruszka, która jest bezpieczny tylko do końca czerwca i na głowie bym stawała żeby coś poszukac.

Piszcie do Pati.

Posted

supergoga napisał(a):
Napiszcie że za zwrotem kosztów.
Kiedyś Pati jeździła za zwrotem za paliwo. Przewoziła nam też psiaki.
Musi zdążyć.
Wiem jakie to ważne. Sami mamy staruszka, która jest bezpieczny tylko do końca czerwca i na głowie bym stawała żeby coś poszukac.

Piszcie do Pati.

Dziękuję za pomoc.

Właśnie do niej napisałam i pozostawiłam informację na różnych wątkach :roll:

Osoby, które do tej pory mi odpowiedziały nie mogą pomóc...