Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten czekoladowy psiak jest około 14-letnim staruszkiem, o którego długim życiu niewiele wiadomo… Jakiś czas temu został znaleziony w okolicy Smardzowa (powiat wrocławski) obok przejazdu kolejowego… Był potrącony przez pociąg… Miał roztrzaskany ogon i jego część musiała zostać amputowana…

Piesek przebywa obecnie w Zakrzowie, w gminnym przytulisku. Jest bardzo kochanym i grzecznym stworzeniem, które bardzo potrzebuje stałej obecności człowieka. Dlatego też, TOnZ w Oławie poszukuje dla niego dożywotniego DT. Psiakowi zostało niewiele czasu i wspaniałym byłoby ofiarowanie mu domu, gdzie w ostatnich chwilach swojego życia odnalazłby ciepło, miłość, opiekę, i gdzie przede wszystkim miałby zapewniony stały kontakt z człowiekiem.

Psiak ma 30 cm w kłębie i waży około 12 kilo. Dogaduje się z innymi psami, a wręcz nie zwraca na nie uwagi. Jest także tolerancyjny w stosunku do kotów.

Bardzo prosimy o DT dla tego spokojnego, bezkonfliktowego staruszka !!! Pragnę dodać, iż TOnZ pomógłby w miarę możliwości w wyżywieniu i opiece lekarskiej nad psiakiem.

Kontakt: [email protected]; 888 845 133

NOWE ZDJĘCIA DZIADZIUSIA NA STRONIE 10 i 41 !!!

• Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
jaki kochany Dziadunio. Miał kupe szczescia ze nie przejechal go pociag, teraz przydaloby sie jeszcze troche szczescia zeby znalazl domek...

Piesuś jest naprawdę przesłodki! Warto go poogłaszać! Jak ma na imię?
Warto byłoby mu allegro zrobić,najlepiej wyróżnione...mogę zrobić,ale z mony krucho! Właśnie robię bazarek na allegra,ale jest już do wystawienia 5 piesków i nie wiem czy uzbieram i na dziadeczka.
Zobaczę...na 100% zrobię gumtree...zacznę od Wrocławia.

Posted

:loveu: zuzlikowa - bardzo dziękuję za przybycie i chęć pomocy :Rose:

Problem w tym, że imienia nie ma :shake: Trzeba więc zacząć nad jakimś myśleć...

Byłoby znakomicie gdybyś mogła to allegro zrobić :) (ja niestety jeszcze trochę ciemna jestem...) - prześlę Ci za nie pieniążki - ile będzie potrzebne ???

Posted

MyrkurDagur, jestem tutaj;)
A dziadunio jest po prostu boski:loveu: od razu widać, że to kochany, spokojny pies...ale niestety znów kolejny dziadunio bez swojego domku:-( co za świat:-(
zaznaczam watek.

Posted

[quote name='MyrkurDagur']:loveu: zuzlikowa - bardzo dziękuję za przybycie i chęć pomocy :Rose:

Problem w tym, że imienia nie ma :shake: Trzeba więc zacząć nad jakimś myśleć...

Byłoby znakomicie gdybyś mogła to allegro zrobić :) (ja niestety jeszcze trochę ciemna jestem...) - prześlę Ci za nie pieniążki - ile będzie potrzebne ???

No,to kochane...trzeba imię wymyślić...słodziutkie,bo dziadzio słodziutki!:loveu:
Na wyróżnienie 12zł.
Jak zrobię(jutro się postaram!)to wkleję tu linka,a Wy w tym czasie kombinujcie nad imieniem!Niech choć to ma swoje.

Posted

[quote name='bico']MyrkurDagur, jestem tutaj;)
A dziadunio jest po prostu boski:loveu: od razu widać, że to kochany, spokojny pies...ale niestety znów kolejny dziadunio bez swojego domku:-( co za świat:-(
zaznaczam watek.

:multi: Bardzo dziękuję Ci bico :Rose:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
No,to kochane...trzeba imię wymyślić...słodziutkie,bo dziadzio słodziutki!:loveu:
Na wyróżnienie 12zł.
Jak zrobię(jutro się postaram!)to wkleję tu linka,a Wy w tym czasie kombinujcie nad imieniem!Niech choć to ma swoje.

No tak, przydałoby się jakieś słodziutkie imię :PROXY5:Hm... może coś z czekoladą lub czekoladkami, bo on taki kolorek ma ciekawy... Trufel ??? :razz:
Ale jeśli to nie brzmi zbyt dobrze, to dajcie znać... :oops: Czekamy na propozycje ;)

Pieniążki prześlę Ci w piątek - dobrze?

Posted

Jestem kochana:loveu:

Juz mialam nie wchodzic na kolejne watki ale jak tu nie pomagac?:-(
Na razie nie jestem w stanie pomoc finansowo ale tylko na razie - jak bedzie potrzeba to pozniej postaram sie cos wysuplac

Na razie moge tylko byc uczestnikiem watku i regularnie zagladac do dziadunia

A co do imienia - moze Toffik?;)
albo np. Miecio?;)

Posted

[quote name='Maszaberla']Jestem kochana:loveu:

Juz mialam nie wchodzic na kolejne watki ale jak tu nie pomagac?:-(
Na razie nie jestem w stanie pomoc finansowo ale tylko na razie - jak bedzie potrzeba to pozniej postaram sie cos wysuplac

Na razie moge tylko byc uczestnikiem watku i regularnie zagladac do dziadunia

A co do imienia - moze Toffik?;)
albo np. Miecio?;)

:loveu: Dziękuję Ci :loveu:

Bardzo się cieszę, że będziesz tu wpadać ;) To bardzo ważne, żeby choć troszkę ten wątek żył...

A co do imienia, Toffik - bardzo przyjemne :loveu: Miecio - zabawne i nawet do niego pasuje ;) A co pozostałe ciotki sądzą ???

Posted

Marinka napisał(a):
Macie rację, serce się kraje...zapisuję watek.
Jak będzie allegro kupię cegiełki :),
nad imieniem też pomyślę

I Ciebie Marinko witam i dziękuję za przybycie :multi:

Posted

No i mogę już allegro robić! Jego imię...TOFFIK!:loveu:

Trufel...ładnie tylko mi się jakoś nie wypowiadało; Miecio...tyż ładnie,ale same przyznajcie,że Toffik i słodziutko...i sympatycznie...i fajnie się mówi...a do tego absolutnie pasuje i ...już jeden Tofficzek znalazł domek,choć był niewidomy!:loveu:

Rzucajcie Tofficzkiem delikatnie:evil_lol:,ale skutecznie!Niech więcej osób zauważy tego dziadeczka słodkiego!:multi:

Posted

[quote name='zuzlikowa']No i mogę już allegro robić! Jego imię...TOFFIK!:loveu:

Trufel...ładnie tylko mi się jakoś nie wypowiadało; Miecio...tyż ładnie,ale same przyznajcie,że Toffik i słodziutko...i sympatycznie...i fajnie się mówi...a do tego absolutnie pasuje i ...już jeden Tofficzek znalazł domek,choć był niewidomy!:loveu:

Rzucajcie Tofficzkiem delikatnie:evil_lol:,ale skutecznie!Niech więcej osób zauważy tego dziadeczka słodkiego!:multi:

Od razu skojarzylo mi sie wlasnie takie imie - a poza tym skojarzylo mi sie tez z cukierkami toffi a on ma taka wlasnie futerko takiej slodkiej czekoladowej barwy;)

Posted

[quote name='zuzlikowa']Czy możecie szybko
podać telefon i mail do kontaktu w sprawie adopcji?

...robię allegro i gumtree i potrzebny mi kontakt!:oops:

Dopiero przy komputerze usiadłam... :shake: Myślę, że na początek swój mail i telefon podam... Czy lepiej do Pani z TOnZ?

Posted

Dziadziuś już ma imię - Tofik:multi:

Choć Trufel też mi się bardzo podobało:cool3: Tylko jakoś tak ciężko się woła, żeby języka nie połamać:razz:

Posted

[quote name='zuzlikowa']Allegro dziadeczka Toffika

http://www.allegro.pl/add_item.php?add_ok=1&PA=&category=5344&this_item_id=595506103

Zaraz zrobię gumtree...zacznę od Wrocławia

...gotowe
Nr referencyjny ogłoszenia Pies_Bezkonfliktowy Dziadzio TOFFIK_w jesieni życia...SAMOTNY!!! na : 116491570

Będę codziennie odnawiać w kolejnych miastach.

Właśnie zaglądałam na allegro i gumtree - świetna robota :loveu: chwyta za serce i naprawdę zachęca do zainteresowania się dziaduniem :loveu: