Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 520
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia i Barni napisał(a):
Nad Puclem trzeba jeszcze popracować , poniewAż broni miski z jedzeniem

Wcale się mu nie dziwię...Tak długo był głodny i pewnie musiał walczyć o każdy kąsek...Ale Pucelek to mądra psina i na pewno szybko zrozumie, że teraz już nikt mu nie będzie skąpił jedzonka;)

Posted

Pucele dziś była bardzo smutny i zrezygnowany , tylko się przytulał ,ale miał wielki smutek w oczach :placz:

był na spacerze ,ale takiego smutnego już dawno go nie widziałam :placz:

zaczyna dostosowac się do warunków tam panujących , bronic swojej pozycji w stadzie , o dotyk człowieka o jego uwagę :-(

on musi znaleźć dobry dom

Posted

ja nie rozumiem czemu on nie ma domu :shake:
przeciez on jest taki kochany:-(
gdyby nie obecnosc Berta w domu, pewnie wzielabym go do siebie...
taka slodka morda...

Posted

[quote name='Dorothy']o rety, smutny??
jak mu tu pomoc?
:-(

Dorota tylko dobrego domu mu trzeba :placz:

Pucel mimo ,że był na spacerze ciągle chciał sie przytulać chyba mu się znudziła rywalizacja, o zabawki ,o dotyk , o spacer, o miskę ...zaczyna gasnąć ...chyba ma juz dość :shake:

choć widzę ,że zaczyna mu się psychika zmieniać
musi walczyc o człowieka, o uwagę, o inne psy , choć ja potrafię nad nim zapanować,ale inaczej nie da rady gdy nie wyrobi sobie pozycji w stadzie .

a on tylko chce sobie chodzić i miec święty spokój

ma swoich kumpli , ma swoich ludzi ,ale jak to w schronisku nie może być jedyny :oops:

Posted

Rany on jest taki piękny!!! Gdyby Tofek na mnie nie czekał to zaraz bym go wzięła...Tylko pewnie z kotem byłby problem...:-( A jak to jest? Wogóle nikt nie jest nim zainteresowany czy zgłaszają się ludzie, ale nie odpowiedni...?

Posted

kasencja napisał(a):
Rany on jest taki piękny!!! Gdyby Tofek na mnie nie czekał to zaraz bym go wzięła...Tylko pewnie z kotem byłby problem...:-( A jak to jest? Wogóle nikt nie jest nim zainteresowany czy zgłaszają się ludzie, ale nie odpowiedni...?

Kasiu niestety nikt odpowiedni , Pucel zaczyna walczyć o miłość.
To pies z którym trzeba obchodzic sie delikatnie ,ale stanowczo

nie każdy to potrafi .

BY umiejętnie potrafił się z nim zając , by miał cierpliwość , by kochał mocno

Posted

kasencja napisał(a):
Doskonale to rozumiem...On za wiele przeszedł by mógł iść do pierwszego, lepszego domu...:-( Musi mieć domek wyjątkowy i to szybko...Tylko jak to zrobić??? Cóż, trzymam kciuki mocno za dobry domek dla Pucelka...

musze porobić mu więcej ogłoszeń- on sie przyzwyczaił do schroniska ,bo tam zawsze go ktoś pogłaska .

Dorota pewnie by sie miał u ciebie cudownie ,ale ty wiesz lepiej jakiego psa zdecydowanie nie możesz przygarnąć .

Posted

Kasiu niestety nikt odpowiedni , Pucel zaczyna walczyć o miłość.
To pies z którym trzeba obchodzic sie delikatnie ,ale stanowczo

nie każdy to potrafi .

BY umiejętnie potrafił się z nim zając , by miał cierpliwość , by kochał mocno

Doskonale to rozumiem...On za wiele przeszedł by mógł iść do pierwszego, lepszego domu...:-( Musi mieć domek wyjątkowy i to szybko...Tylko jak to zrobić??? Cóż, trzymam kciuki mocno za dobry domek dla Pucelka...

Posted

Dorothy napisał(a):
ale co konkretnie i jak trzeba z nim przepracowac?
moze jakas instrukcja obslugi, moze to nie takie trudne...

Ludzie myślą ,że wszystkie labradory to przemiłe istoty , idealne dla dzieci , nie trzeba ich uczyc , bo one są do dogoterapii i ratują ludzi :shake:

A Pucel tylko szuka miłości i to takiej wyrozumiałej

On ogólnie nie ma problemu , chodzi o to ,że wolałabym żeby nie było w domu malutkich dzieci ,które mu by wkładały do miski rękę ,bo delikatnie warczy .

Posted

z bazarków ,dzieki cudownym labko ciotkom oraz innym maniakom psiaków , uzbieraliśmy na kastracje Pucla :multi:

To świetna wiadomość! Kastracja pewnie pozytywnie wpłynie na Pucelkowe zachowanie...:evil_lol: Wiadomo już kiedy zabieg?

Posted

kasencja napisał(a):
To świetna wiadomość! Kastracja pewnie pozytywnie wpłynie na Pucelkowe zachowanie...:evil_lol: Wiadomo już kiedy zabieg?

oby oby ,dziś przelałam pieniądze , schronisko ma sląski bank ja też więc pieniadze juz pewnie sa na ich koncie ,a to znaczy,że Pucel do wtorku powinien byc bez jaj , mam nadzieje ,że sie nie obrazi :loveu:

najwyżej ciiiii nic mu nie mówimy ,że to ja :loveu:

Posted

Pucel do wtorku powinien byc bez jaj , mam nadzieje ,że sie nie obrazi :loveu:

najwyżej ciiiii nic mu nie mówimy ,że to ja :loveu:

Tofek się nie obraził więc myslę, że Pucelek też przeżyje tę stratę :evil_lol: Zwłaszcza, że to dla jego dobra:razz:

Posted

kasencja napisał(a):
Tofek się nie obraził więc myslę, że Pucelek też przeżyje tę stratę :evil_lol: Zwłaszcza, że to dla jego dobra:razz:

ojojojoj pewnie nawet nie zauważy - tylko znowu go kroją ,ale to dla jego dobra ,żeby mu trochę tą waleczność zmniejszyć :evil_lol:

Pucelkiem jest zainteresowana pewna dziewczyna z Kluczy ma 15 lat i pytala sie już rodziców czy podoba im się pucelek, zaprosilam ich do schroniska ,żeby go poznali bez tego ani rusz :p

Posted

Basia kastracja była zaplanowana na jutro, ale Pucel ma katar i kaszel kenelowy i od dziś jest na antybiotykach. Wykastrujemy go jak się wykuruje.