Jump to content
Dogomania

Alga po pobycie w Radysach już od 02.06.18 bezpieczna- w Hoteliku u szafirki.07.07.w DS we Wrocławiu.

Recommended Posts

Posted
14 minut temu, Anula napisał:

Tak śliczna dziewczynka z Algi.

Zastanawiam się czy Alga ma ogon.Na zdjęciach ogona nie widać.

Anula, zapewniam Cię że ma :)

Posted
5 minut temu, Sara2011 napisał:

Anula, zapewniam Cię że ma :)

Dzięki za odpowiedź.W takim razie schowany ogon wskazuje,że Algusia się boi,nie jest rozluźniona.

Czy tak zawsze jest? To pytanie kieruję bardziej do Hani.

Posted
15 godzin temu, Anula napisał:

Dzięki za odpowiedź.W takim razie schowany ogon wskazuje,że Algusia się boi,nie jest rozluźniona.

Czy tak zawsze jest? To pytanie kieruję bardziej do Hani.

U mnie jak była przez ten króciutki czas to ogonek był raczej pod brzuszkiem:(. Nie wiem jak jest teraz.

Posted

Alga nie lubi zdjęć, czuje się niepewnie i wtedy ogon ma wyprostowany w dół. Jak bawi się z psiakami, to ogonek jest swobodny, spróbuję zrobić jej zdjęcie z wybiegu podczas zabawy, kiedy jest rozluźniona. Pani od Poker dzwoniła do mnie, podesłałam jej zdjęcia Algi i innego pieska i kilka informacji, jednak nie dostałam odpowiedzi, że jest zainteresowanie proponowanymi pieskami. Pani sugerowała, że Alga jest troszkę duża.

Posted
16 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

A ile Alga właściwie ma w kłębie?

Urocza, śliczna, kudłata. Wierzę, że szybciutko komuś zabije serce na jej widok.

W poście informacyjnym,który zawsze umieszczam na pierwszej stronie aby nie biegać po wątku są informacje o Aldze.Alga ma 43cm w kłębie i waży 13,5kg.

Aldze szykuje się fajny domek ale więcej napisze o tym Bogusik.Bogusik już jest po wstępnych rozmowach.

• Like 1
Posted
24 minuty temu, Anula napisał:

W poście informacyjnym,który zawsze umieszczam na pierwszej stronie aby nie biegać po wątku są informacje o Aldze.Alga ma 43cm w kłębie i waży 13,5kg.

Aldze szykuje się fajny domek ale więcej napisze o tym Bogusik.Bogusik już jest po wstępnych rozmowach.

Trzymam mocno kciuki :)

Posted

Alga dzisiaj dotarła do swojego ds.Państwo są na emeryturze i mieszkają we Wrocławiu w 3 pokojowym mieszkaniu.Od maja,czerwca aż do jesieni przebywają w swoim domku letniskowym w Górach Sowich.Mieli psa Cykora,który z wyglądu łudząco był podobny do Algi.Niestety ale ze starości i związanych z nią chorób musiał zostać uśpiony.

Alga zniosła bardzo dobrze podróż a także nie jest mocno zestresowana zmianą opiekunów i otoczenia.Mam kontakt zarówno z Państwem i ich dwoma dorosłymi synami.Ludzie fajni i według mnie odpowiedzialni i bardzo zaangażowani w adopcję Algi Kciuki jak zawsze mile widziane,szczególnie w pierwszych dniach aklimatyzacji.

Zdjęcie przesłane dzisiaj niedługo po przyjeździe Algi :)

20180707_133025.jpg.f65baaa9f92debdb64191c97b3028b65.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Haniu popatrz na rozliczenie Algi na 1 str. i rozlicz jeżeli brak wpłaty.

Kopiuję:

U Hani pozostaje kwota do rozliczenia po Alis i Sali:

http://www.dogomania.com/forum/topic/336889-alis-wraca-z-adopcji-po-półtora-roku-destino-w-swoim-cudownym-domku/

http://www.dogomania.com/forum/topic/345572-sali-czarnulka-chcemy-suni-pomócczy-się-uda/

191,69zł (Alis) + 292,49zł (Sali) = 484,18zł - 15.06.18

484,18zł - 200,00zł (sterylizacja Algi-21.06.18) = 284,18zł - 23.06.18

284,18 - 70,00zł(7x10,00zł - opłata pobytu Algi w hoteliku za VII) = 214,18zł

Rozliczenie końcowe z Hanią.

Przeniesione 214,18zł na wątek Rafika:

http://:http://www.dogomania.com/forum/topic/340739-duniatofik-w-dsrafik-w-ds-oczekują-pomocyod-060118-u-szafirki/

214,18zł + P.Grzegorz - 50,00zł(transport) = 264,18zł - 170,00zł(transport) = 15.07.18: 94,18zł.

Posted
5 godzin temu, Bogusik napisał:

U Algi wszystko dobrze ale więcej napiszę jutro.Dzisiaj akurat p.Maria nie mogła dłużej porozmawiać i umówiłam się,że zadzwonię jutro po południu

To czekam z niecierpliwością do jutra.Przypomnij Bogusik o rejestracji czipa i  niezdejmowaniu obroży z adresatką.

Posted

Alga miała trochę sensacji żołądkowych ale mogło to być spowodowane stresem związanym z nowym otoczeniem.Jest bardzo kochana i za Panią Marią chodzi krok w krok.Ma zapewnione długie spacery, zabawy na ogrodzie i dużo mizianek,o które się dopomina.Są tam dochodzące dwa kotki na które w ogóle nie reaguje a one też ją ignorują więc jest zgoda.Państwo zakochani w suni po same uszy i bardzo cieszą się,że ją mają.Imię raczej będzie zmienione bo na to nie reaguje

• Like 1
Posted

Uff.Jak na razie to bardzo dobre wiadomości o naszej Algusi.Jeżeli chodzi o sensacje żołądkowe to może być sporo przyczyn.Mam nadzieje,że już ich nie ma i nie powrócą.Dzięki Bogusik za info.

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z p.Marią i na szczęście wszelkie zaburzenia żołądkowe minęły.Aldze a teraz Luli wrócił apetyt i je gotowane,animondę oraz suchą karmę, na którą skusiła się dopiero wczoraj.Widać,że już się odstresowała i zaczyna normalnie funkcjonować.Jest bardzo grzeczna,usłuchana i dość fajnie reaguje na nowe imię, dlatego ono pozostanie.Pani Maria mi powiedziała,że jest z niej pieszczocha i nie ma mowy o tym aby ileś razy dziennie nie przyszła po głaski do niej i męża.Na spacerach zaintrygowana różnymi leśnymi zapachami i prowadzi zawsze na polankę,na której kilka dni temu zobaczyła sarny.Kochana Luleczka i państwo są bardzo szczęśliwi,że ją mają :) W rozmowie można wyczuć,że ich życie kręci się w okół niej i nieba by jej przychylili :)

• Like 1
  • Upvote 1