Anula Posted May 19, 2018 Author Posted May 19, 2018 4 godziny temu, Tola napisał: Hania sprawdziła w książeczce - jest wpisane odrobaczenie przez weta Murki:). Sali zacałuje nam szafirkę!!!;) Dziękuję Tola za informacje.Ciężko żyć w niewiedzy bo gnębi. 4 godziny temu, szafirka napisał: Sali dzisiaj przywitała nas z wielką radością - skakała na nas, obdarowywała buziakami. Pyszczek ma cały czas uśmiechnięty, ogonek mało się nie urywa. Dzisiaj nie słyszę, aby kaszlała, może wczoraj po prostu zakrztusiła się śliną. 17 maja była odrobaczona i otrzymała krople na pchły i kleszcze. Wszystko to wpisane jest w książeczkę. Dzięki Haniu za bardzo dobre wiadomości.Oby Sali nie zamęczyła Was tym przymilaniem.Tak sądzę,że Sali nad wyraz jest proludzka. 3 godziny temu, b-b napisał: Przytulaska z niej :) Teraz tylko trochę ją poobserwoawć i chyba ogłaszać ;) Oby kaszelek był tylko incydentem! Tak musimy troszeczkę poczekać na szersze informacje o Sali i przede wszystkim dobre zdjęcia.Zazwyczaj czarne psiaki nie bardzo wychodzą ładnie na zdjęciach.Ula powinna ładnie wychodzić jest jasna. 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Jak niewiele psu trzeba do szczęścia: Sali cieszy się cała sobą tym, że dostała szansę od losu. SUPER jest czytać takie wieści :) Tak Tysiu,Sali cieszy się,jest szalenie radosna i szczęśliwa na wolności.No i ta zielona trawka,której w schronie brakuje.Dziwię się,że nadal tam nie ma wolontariatu,dalej państwo w państwie. Quote
Havanka Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 4 godziny temu, szafirka napisał: Sali dzisiaj przywitała nas z wielką radością - skakała na nas, obdarowywała buziakami. Pyszczek ma cały czas uśmiechnięty, ogonek mało się nie urywa. Dzisiaj nie słyszę, aby kaszlała, może wczoraj po prostu zakrztusiła się śliną. 17 maja była odrobaczona i otrzymała krople na pchły i kleszcze. Wszystko to wpisane jest w książeczkę. Sali już wie, ze jej życie teraz będzie inne, że schron to już przeszłosć. Jest po prostu szczęśliwa ! Quote
Nesiowata Posted May 20, 2018 Posted May 20, 2018 Ciesz się Czarnulko życiem, jesteś piękna. Będzie już tylko lepiej. Quote
Bogusik Posted May 20, 2018 Posted May 20, 2018 Zapraszam serdecznie na bazarek z opcją licytacji :) http://www.dogomania.com/forum/topic/345610-domowy-misz-masz-zapraszam-do-250518/ Quote
Onaa Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 Zaglądam do słodkiej Sali. Kolejne psie życie uratowane. Quote
szafirka Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 Sali jest aktywna za siebie, Ulę i jeszcze ze 3 pieski, ciągle wszędzie jej pełno, skacze po nas, zaczepia psy, wskakuje przednimi łapami na krzesła, stół, parapet... Kiedy na chwilę padnie, to cichutko zbliżam się by zrobić zdjęcie, a ona wyskakuje jak z procy ciesząc się, że przyszłam się z nią pobawić :) Jest przy tym taka radosna i beztroska. Dzisiaj była u fryzjera, pozwoliła się grzecznie wykąpać i wyczesać. 1 Quote
Anula Posted May 21, 2018 Author Posted May 21, 2018 Tak myślałam,że Sali to rozrywkowa dziewczyna i wszędzie jej pełno.Już tak zachowywała się w samochodzie. Z Sali szczypior musi przytyć bo jest nieproporcjonalna. A co z tymi szelkami się dzieje,chyba są za duże.TZ zabrał ode mnie w kropki jedne są mniejsze,może te założyć? Quote
Maruda666 Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 Wpraszam się do małej :) - i zapraszam na bazarek ( 25% dla Sali ) 1 Quote
Bogusik Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 42 minuty temu, Maruda666 napisał: Wpraszam się do małej :) - i zapraszam na bazarek ( 25% dla Sali ) Takie wpraszanie bardzo,bardzo mile widziane :) Bardzo dziękujemy za ujęcie Sali w bazarku :) Quote
Havanka Posted May 22, 2018 Posted May 22, 2018 Sali to takie zywe sreberko ! Schroniskowe zycie jeszcze nie zdążyło jej "złamać" na szczęście. Nie wiem, jak Szafirka poradzi sobie ze zdjeciami do ogłoszeń. Quote
Tyśka) Posted May 22, 2018 Posted May 22, 2018 Havanko, poradzi, wierzę w możliwości szafirki :) Czasem trzeba dwójnasób: jedna osoba zajmuje psa, pokazuje zabawki za obiektywem, inna robi zdjęcia. Dobrze jest nauczyć psa komendy "siad" i powtarzać ją w różnych czynnościach, np. przed jedzeniem aby psiak wiedział, że "siad" oznacza czekanie na sygnał zwalniający, a nie że za mikrosekundę zadeczek znowu tańczy :) Może Sali zna komendę, bo dość łatwa jest do nauki i będzie łatwiej :) 1 Quote
Tola Posted May 22, 2018 Posted May 22, 2018 Śmieszna z nich para - Sali żywiołek, Ula permanentny spokój - może nawzajem na siebie podziałają;) Quote
Onaa Posted May 22, 2018 Posted May 22, 2018 Sali ma coś w sobie. Tylko taka chudziutka jest :(. Quote
Tola Posted May 23, 2018 Posted May 23, 2018 Pytałam, ale umknęło - jak stroimy z karmą dla Sali i Uli? Quote
szafirka Posted May 23, 2018 Posted May 23, 2018 A pisałam wcześniej, że sucha jeszcze jest. Trochę piesków ostatnio wybyło. Sali trochę się uspokaja, już potrafi się położyć, pospacerować wolno. Uwielbia ludzi, w tym dzieci, obdarza nas buziakami. Dzisiaj mnie zaskoczyła - była u nas Pani zobaczyć kotka do adopcji i kiedy weszła do domu, Sali pomerdała ogonem, ale gdy się zorientowała, że to obca osoba, to stanęła prawie za mną i obserwowała, dopiero po chwili rozmowy podeszła do tej Pani. Sali radzi sobie ze smyczą, ale jak coś ją zainteresuje to pociągnie w lewo, czy w prawo, jednak nie boi się. Koty toleruje, ale czasami lubi sobie pogonić dla zabawy, nie ma w tym agresji. Sunia ma piękne stopki - jakby miała założone czarne buciki. Nie udało mi się jeszcze zrobić zdjęcie z bliska, bo wszystkie są poruszone, ale w końcu zrobię :) Sali je sporo, zacznie przybierać na wadze. Jutro albo pojutrze wybierzemy się do weta. Quote
Tola Posted May 23, 2018 Posted May 23, 2018 43 minuty temu, szafirka napisał: A pisałam wcześniej, że sucha jeszcze jest. Trochę piesków ostatnio wybyło. Sali trochę się uspokaja, już potrafi się położyć, pospacerować wolno. Uwielbia ludzi, w tym dzieci, obdarza nas buziakami. Dzisiaj mnie zaskoczyła - była u nas Pani zobaczyć kotka do adopcji i kiedy weszła do domu, Sali pomerdała ogonem, ale gdy się zorientowała, że to obca osoba, to stanęła prawie za mną i obserwowała, dopiero po chwili rozmowy podeszła do tej Pani. Sali radzi sobie ze smyczą, ale jak coś ją zainteresuje to pociągnie w lewo, czy w prawo, jednak nie boi się. Koty toleruje, ale czasami lubi sobie pogonić dla zabawy, nie ma w tym agresji. Sunia ma piękne stopki - jakby miała założone czarne buciki. Nie udało mi się jeszcze zrobić zdjęcie z bliska, bo wszystkie są poruszone, ale w końcu zrobię :) Sali je sporo, zacznie przybierać na wadze. Jutro albo pojutrze wybierzemy się do weta. To w takim razie mnie umknęło, przepraszam;) Sali cudna, taki kochany, mały trzpocik:) Quote
Havanka Posted May 23, 2018 Posted May 23, 2018 Sali moze trochę jest za chuda, ale za to jaką ma figurę !!! Quote
Bogusik Posted May 23, 2018 Posted May 23, 2018 1 godzinę temu, szafirka napisał: A pisałam wcześniej, że sucha jeszcze jest. Trochę piesków ostatnio wybyło. Sali trochę się uspokaja, już potrafi się położyć, pospacerować wolno. Uwielbia ludzi, w tym dzieci, obdarza nas buziakami. Dzisiaj mnie zaskoczyła - była u nas Pani zobaczyć kotka do adopcji i kiedy weszła do domu, Sali pomerdała ogonem, ale gdy się zorientowała, że to obca osoba, to stanęła prawie za mną i obserwowała, dopiero po chwili rozmowy podeszła do tej Pani. Sali radzi sobie ze smyczą, ale jak coś ją zainteresuje to pociągnie w lewo, czy w prawo, jednak nie boi się. Koty toleruje, ale czasami lubi sobie pogonić dla zabawy, nie ma w tym agresji. Sunia ma piękne stopki - jakby miała założone czarne buciki. Nie udało mi się jeszcze zrobić zdjęcie z bliska, bo wszystkie są poruszone, ale w końcu zrobię :) Sali je sporo, zacznie przybierać na wadze. Jutro albo pojutrze wybierzemy się do weta. Dziękujemy Haniu za info. :) Fajnie,że Sali trochę się przytemperowała bo w szaleństwach trudno coś zdziałać...:) Puki co mamy jedno zdjęcie do ogłoszeń :) Quote
Bogusik Posted May 23, 2018 Posted May 23, 2018 22 minuty temu, Havanka napisał: Sali moze trochę jest za chuda, ale za to jaką ma figurę !!! Taka figurka to raczej mnie by się przydała a Sali chociaż 1kg więcej :) Quote
Recommended Posts