Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już zdaję relacje ;) Otóż, noc przebiegła bezproblemowo, żadnych kłopotów ;)
Kudzio jest nadal, cichy i płochliwy, ale co mu się dziwić. Aktualnie siedzi sobie na dworze razem z moja mamą i Paffi ;) Sam jeszcze troszkę boi się wychodzić na dwór, ale jak tylko zobaczy,ze Paffcia idzie, on rusza zaraz za nią ;P Nie sprawia nam kompletnie żadnych kłopotów, grzecznie sobie spi, je ( i to baaaardzo duzo ) i załatwia się na dworze ;)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Iziolek napisał(a):
Już zdaję relacje ;) Otóż, noc przebiegła bezproblemowo, żadnych kłopotów ;)
Kudzio jest nadal, cichy i płochliwy, ale co mu się dziwić. Aktualnie siedzi sobie na dworze razem z moja mamą i Paffi ;) Sam jeszcze troszkę boi się wychodzić na dwór, ale jak tylko zobaczy,ze Paffcia idzie, on rusza zaraz za nią ;P Nie sprawia nam kompletnie żadnych kłopotów, grzecznie sobie spi, je ( i to baaaardzo duzo ) i załatwia się na dworze ;)

ufff jak dobrze....caly czas o nim myślę. bardzo się cieszę z tych wieści:)
czy Kudzio zaakceptował swoje posłanie czy spał gdzie indziej?

Posted

Ja również odetchnęłam z ulgą,bo bałam się czy go nie "najdzie", aby szukać "wyjścia"!:evil_lol:
Ale po minie Kudłatego na fotkach,już było widać, że nie jest przestraszony, tylko zadowolony;)
Wydaje mi się, że to dzieci tak na niego wpłynęły;) Tzn. obecność dzieci oznacza DOM!
Właśnie jak był na DT w Jaworznie,to tam było dziecko, były spacery do lasu
Obecność suni, też jest dla niego,jak widać pozytywna - czuje się bezpieczniej;)

Posted

Witam wszystkich.Mam na imię Żaneta i od wczoraj jestem szczęśliwą właścicielką najmilszego, najpiękniejszego i wszystko co naj Kudłatego :) Pani Marto,Kudziu zaakceptował swoje posłanie( dywanik tymczasowy)spał,leżał i leży na nim cały czas. Wychodzimy na dwór bez smyczki bo on nie próbuje uciekać jeśli znudzi mu się dwór to idzie do domku z czego bardzo się cieszę bo oznacza to,że go lubi i czuje się już chyba troszkę bezpieczniej. Na ogrodzie tarzał się jak mały szczeniak co też może być dobrą oznaką na początki akceptacji. Jego traumę, lęk widać w oczach co najbardziej mnie boli. Myślę, że na wszystkie bolączki najlepsza jest miłość, której u nas nie zabraknie dla Kudłatego. Jest często masowany i drapany. Ja wczoraj nie mogłam zasnąć i schodziłam co chwilkę do niego na dół. On leżał na dywaniku a ja na zimnych kaflach i masowałam go aż usnął :) Dzisiaj ktoś z mojej rodziny zapytał dlaczego pies po przejściach i cytuję dosłownie,, jakiś stary, znerwicowany pies...''a no dlatego, że ja jestem po przejściach, zostałam również zdradzona, porzucona jak on chyba dlatego,że go w jakimś stopniu rozumiem co czuje :( Ale tam gdzie jest ciepło, spokój i miłość po pewnym czasie znika ból i tak będzie z moim pupilkiem. Więc Pani Marto proszę ufać, że będzie dobrze. Chciałabym Pani przesłać zdjęcie jak mój Kudzio z podniesionym ogonem szaleje z nami na ogrodzie ale to jeszcze nie teraz za jakiś czas proszę się takiego zdjęcia spodziewać :) Pozdrawiam serdecznie Żaneta

Posted

Uwaga ! Uwaga ! Wiadomość z ostatniej chwili. Zastałyśmy z mama dzisiaj niesamowity widok. A mianowicie nasz Kudłaty lezał sobie jak lord na kanapie ! :D:evil_lol: i kto powiedział ze nie nadaje sie na kanapowca ;)) Chyba mu sie to spodobało, bo zszedł z niej tylko na chwile,żeby napić sie wody, a następnie z powrotem na nią wskoczył :))

Posted

Nie wytrzymam:loveu: Kudłaty na kanapie:lol:
Iziolek!
To dzięki Wam, on chyba czuje, jak go pokochałaś, wreszcie jest kochany i bezpieczny!
Chciał sobie chłopinka spróbować, czy to się nada dla psa i się widać spodobało;)
Iziolek!
Jesteście wspaniałe:loveu: Pokochałam tego psa, mimo,ze wirtualnie, nie marzyłam nawet,że aż tak wspaniale trafi, na tak uczuciową "pańcię";)
Życzę, aby wraz z Kudłatym zawitało szczęście w Twoim życiu!

Posted

Cudowne wieści, Kudłaty na kanapie, kochany i przytulany.
Naczekało się psisko na ten dom, ale warto było.
Bądźcie szczęśliwi: Kudłaty i cała jego Rodzino :)

Posted

Wiem,że pewnie przynudzam z tą swoją "mantrą" ale proszę Was uważajcie na niego na dworze. na początku może go przestraszyć byle co, jakiś huk, hałas a wtedy nie wiadomo co zrobi. Proszę miejcie na niego oko na zewnątrz.
Ta wiadomość o kanapie to dla mnie jak balsam.... gdyby jeszcze była fotka z tej kanapy, to się tutaj posikamy z radości. Prosimy o fotkę kanapową:)

Posted

Jak Wam się podoba gromadka ??? Brakuje tylko rudej kotki Tośki :) Codzienne przekąski :) Kudi robi wielkie postępy wchodzi do góry bo sam już nie chce spać na dole chce drapanka, moja mamcia go nauczyła i przychodzi do niej na masaże he, he piszczy za nami. Jak tak dalej pójdzie to za tydzień będzie już na maxa rozkręcony :) Bardzo cieszymy się z jego postępów. Moja mamcia ma bzika na jego punkcie ona kocha duże psiska :)

Posted

Iziolek napisał(a):
Schody nie stanowią już dla niego problemu wchodzi i schodzi kiedy chce :) A koty zaakceptowały go i jesteśmy teraz wiiiiielllllllką rodzinką

To wspaniale, że schody nie są już dla niego tak stresujące... Pozazdrościć takiej rodzinki ;)

Posted

martka1982 napisał(a):
Wiem,że pewnie przynudzam z tą swoją "mantrą" ale proszę Was uważajcie na niego na dworze. na początku może go przestraszyć byle co, jakiś huk, hałas a wtedy nie wiadomo co zrobi. Proszę miejcie na niego oko na zewnątrz.

A ja tu jeszcze nie pisałam nic, ale dołączam się do prośby Marty. Rozmawialiśmy przecież o byciu "zbyt pewnym"...

Posted

Pani Marto tu Żaneta pańcia Kudzia :) To jest pies kanapowo-stróżujący ;) Biega sobie cały czas na dworku do domku przychodzi na jedzonko. kocha nasz ogród pilnuje domku szczekając na wszystkich, którzy kręcą się pod bramą.Kochamy go a on myślę, że nas. Miałyśmy troszkę problemów jak była burza ale spał z nami w łóżku i miał relaksacyjne masaże co go bardzo ale to bardzo uspokoiło. Dodamy kolejne zdjęcia za jakiś czas :)