Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wstawiłam go świadoma warunków wiekowych - liczę na cud,że mimo wieku zauroczy?:razz:
On wcale na tyle nie wygląda:eviltong:
A ja na miejscu tej pani, mając tak wielki teren, to wzięłabym jeszcze suczkę,aby się psy nie nudziły;)

Posted

[quote name='epe']Wstawiłam go świadoma warunków wiekowych - liczę na cud,że mimo wieku zauroczy?:razz:
On wcale na tyle nie wygląda:eviltong:
A ja na miejscu tej pani, mając tak wielki teren, to wzięłabym jeszcze suczkę,aby się psy nie nudziły;)

Ogólnie prezentuje się bardzo dobrze, ale jego uzębienie nie wygląda najlepiej. ;)

Posted

ząbki ma pościerane ale czyściutkie, pamiętam jakie były gdy przyjechał do hotelu, potem po kilku miesiącach gdy zajrzałam mu w pysk i zobaczyłam tę biel bez osadu to się zapytałam czy miał czyszczone, a Michał (behawiorysta) odpowiedział mi,że to sucha karma tak czyszci

Posted

Kudłaty przeszedł wiele w życiu, jedynki mogły wypaść z różnych powodów, ale gdyby miał kąsać to widzę, że kły ma ;)

Posted

terra napisał(a):
Kudłaty przeszedł wiele w życiu, jedynki mogły wypaść z różnych powodów, ale gdyby miał kąsać to widzę, że kły ma ;)

Hyhy :) Tak poza zębami to jest naprawdę piękny.

Posted

martka1982 napisał(a):
wątek długi jak tasiemiec, historia życia też długa, lista ogłoszeń również i nic
a do tego Kudzio podupadł na zdrowiu....szkoda,że diagnoza nieznana

Diagnoza nie znana? Podupadł na zdrowiu? To co się dzieje??

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Posiedziałam dłużej z chłopaczkami. Kudziu ma jakiś gorszy okres.... ;| . Jest taki bardziej postresowany i lękliwy. W dodatku dostaję lekarstwa bo wygryzł sobie troszkę sierść i malutkie ranki są..

tylko to wiem
wygryzanie siersci moze oznaczac bardzo wiele przeroznych dolegliwosci....

Posted

Kurcze, z wetami,jak z pediatrami - nie sprawdzą, tylko zaraz antybiotyki zapisują:shake:
A może w hoteliku rodzaj karmy zmieniono?
A moze to zwykłe uczulenie na pchły? Mogła przestać działać ochrona p/pchłom?
Moja ONka tak nagle zaczęła się wygryzać i nie wpadłam na to,aby ją ponownie pokropić!
A ponadto z antybiotykami przecież tak jest,że nie każdy działa odpowiednio na przyczynę!
Wiem co pisze, bo np.tak jest z gardłem! Trzeba zrobić wymaz, a dopiero potem wybrać antybiotyk!
Moje dziecię tak było traktowane antybiotykami, a angina,za anginą!
Nieśmiało zasugerowałam pani doktor wymaz i okazało się,ze trzeba zupełnie inny antybiotyk!

Posted

Skoro kolega po rozmowie z chętnym jest nastawiony sceptycznie, to zapewne nic dobrego nie czeka Kudzia w tym ewentualnym domku:shake:
Pewnie buda i łańcuch?:cool3:

Posted

pan wie,ze warunki beda sprawdzone, wiec raczej by sie nie wychylał gdyby miał zamiar wziąc go na łańcuch (chyba...) w sumie to nie wiem czemu kolega odniosl takie wrazenie, podpytam

Posted

[quote name='martka1982']dziś rozmawiałam z prezeską o Kudłatym i mówię jej,że taki pechowiec,nikt nie odpowiada na ogłoszenia, a ona mi mówi,że owszem - odpowiadają - ktoś chciał go do bloku, inni dzwonią po to aby zapytać ile osób się nim interesuje bo taki ładny............ale tego najważniejsze telefonu nadal brak!

przypominam o bazarku:
http://www.dogomania.pl/threads/210626-Liza-Malwinka-i-Grom-potrzebuj%C4%85-perfumy-ksi%C4%85%C5%BCki-koszulki-portfel*do-17.07.g.22

Od jakiegoś czasu czytam historię Kudłatego i nie mogę zrozumieć jednego:
Skoro chcecie znaleźć kochający dom dla niego, to dlaczego tak upieracie się przy tym, że pies koniecznie musi mieszkać w domu z ogrodem? Rozumiem, że jest zlękniony, ale przecież to wszystko do wypracowania. Jeśli trafi do odpowiedzialnego opiekuna (a rozumiem, że tylko taki wchodzi w grę), to z pewnością sprawi, że Kudłaty przekona się nawet do miejskich warunków. Uważam, że jeśli pies ma znaleźć dom, to nie powinniście tak upierać się, że tylko dom z ogrodem, bo ograniczacie mu możliwość osiągnięcia szczęścia. Piszę, to z pełną świadomością: mieszkam w centrum miasta, w bloku, z dwoma owczarkami (jeden z adopcji- 4 lata spędził zamknięty w kojcu) i uwierzcie mi, da się! Jeśli poświęci się psu odpowiednią ilość czasu, to taki miejski pies jest szczęśliwy. W przeciwieństwie do psa "olanego" w domku jednorodzinnym. Ale to oczywiście tylko moje prywatne spostrzeżenia.
I trzymam kciuki za dom dla Cudownego Kudłatego! I piękne życie, na które zasłużył.