martka1982 Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 no właśnie miałam napisać,że rozmawiałam z Paulinken, potem z behawiorystą i potem jeszcze raz z domem i decyzja zapadła. Kudłaty jedzie jutro. Kciuki potrzebne! Quote
si_bcw Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 moje kciuki są!! mocno trzymam!! cieszę się :) Quote
epe Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Martka! Wracam, a tu takie wieści:lol: Jeszcze nie wierzę - tyle czasu ten piękny pies szuka domu, już powoli zaczęłam wątpić! Jednak słusznie powiedziane jest: "niechaj żywi nie tracą nadziei";) Quote
caryca26 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 ło , matko!!! aż nie wierzę co tu czytam! aż boję się cieszyć...kurcze kudziu mój kochany czyżby w końcu wyjżało dla Ciebie słonko??? Quote
caryca26 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Czekam niecierpliwie na wieści i obgryzam pazury... Dzisiaj znowu dzwonił do mnie jakiś Pan w sprawie Kudłatego. Jak widać ogłoszenia działają. Mam nadzieję , że Kudziu zaaklimatyzuje się w nowym domku. Quote
martka1982 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Kudzio od około godziny 11 jest już w nowym domu. Był bardzo, bardzo dzielny, najpierw obeszliśmy ogród a potem spokojnie wszedł do domu. troszkę się tam pokręcił a my weszliśmy po schodach na górę. Kudzio został na dole, bo bał się wejść, w czasie gdy podpisywaliśmy umowę Kudłaty wszedł na górę i prosto do kuchni do miski kota:)) potem obejrzał resztę pomieszczeń i zeszliśmy na dół,żeby jeszcze raz przeszedł się po ogrodzie.(to tak w wielkim skrócie). Poznał się z koleżanką (zapomniałam co to za rasa, Iziolek pomóż!). Kudłatemu bardzo spodobała się mała koleżanka, machał do niej ogonem, ona powarkiwała i na pewno to ona będzie rządzić:) ale Kudłatemu to nie przeszkadza. terenu ma sporo do spacerów. Będzie psem domowym. Jestem z niego bardzo dumna! Zachowywał się bardzo grzecznie. Behawiorysta stwierdził,że schody będą dla niego dodatkowym stresem i pewnie są ale mimo tego wszedł i zszedł. wszystkim dał się wygłaskać. trudno mi było odczytać jego emocje ale jak na moje (niestety niewprawne) oko, odczuł tę zmianę o wiele, wiele lepiej niż się spodziewałam. Trzymamy mocno kciuki, bo pierwsze dni będą ciężkie. Czuję,że będzie dobrze:) zdjęcia wkrótce! Quote
caryca26 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Hurra, hurra, hurra! No i chyba w domu nie licząc suni ma dwie kobitki więc to super bo on się facetów boi. To najcudowniejsza nowina przed moim wyjazdem ! Quote
epe Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Martka! Czytam Twoją relację już trzeci raz i jescze nie wierzę! Domek zapowiada się super! Cieszy mnie bardzo ta koleżanka,bo napewno będzie mu łatwiej, niż gdyby był jedynakiem;) On nalezy do typu facetów,którzy chętnie się niewiastom podporządkowują:evil_lol: Widać to najlepiej na zdjęciu z hoteliku, pod furtką - to nie typ samca przywódcy. Jestem taka happy, jakbym conajmniej pracę dostała:loveu: Kudzio mi tak na sercu leżał, a trwało to wieki! Kudziu bądź grzeczny, nie bój nic -koleżanka cię obroni:diabloti: Nie doczekam się fotek!!!!!! Quote
martka1982 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 ja się jeszcze nadal boję....trzymam bardzo mocno kciuki za niego aby dał radę i przezwyciężał strach coraz bardziej z każdym dniem,żeby czuł,że Ci ludzi już go kochają,że może im zaufać,że to JEGO dom, JEGO miejsce na ziemi. Quote
Iziolek Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Potwierdzam ; ) Kudi ma ogromy apetyt i chyba smakuje mu nowa karma ;) Wodę również piję chętnie ;D odważył się również już załatwić :cool1: Jest jeszcze płochliwy, ale daje się głaskać wszystkim mieszkańcom domu ;) Jest na prawde kochany i zachowuje sie wzorowo :) Rasa naszej suni to Grzywacz Chiński Owłosiony ( Power Puff ), razem wychodzą na dwór, a Paffi ( bo tak ma na imię sunia ) oprowadza go po dworze, Kudi chodzi za nią krok, w krok ; ) Będzie otoczony miłością, więc myślę ze na stare lata bedzie miał wspaniałe życie ; ). Quote
martka1982 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 niech je, bo mu te kości tak sterczą brzydko....taka chudzina z niego,że szok. może teraz uda mu się przybrać na wadze:) mam nadzieję,że załatwił się na dworze? Paffi na pewno mu bardzo pomoże, nawet behawiorysta mówił,że powinna zadziałać na niego jak balsam:) Quote
Iziolek Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 spokojnie, my go utuczymy ; ) bedzie wyglądał tak, jak powinien wyglądać tak piękny pies. tak na dworze, wybrał sobie drzewo i tam sie załatwia ;) Paffi na pewno sie nim zaopiekuje ;) Quote
epe Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Iziolek! Wnioskuję,że stałaś się szczęśliwą "pańcią" Kudłatego!;) Jak się cieszę, że zdecydowałaś się dać dom, temu pięknemu, pechowemu do tej pory psu:loveu: A może on właśnie na Ciebie czekał?:razz: I to nie był pech, tylko przeznaczenie?;) Quote
Iziolek Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Decyzje podjęłyśmy razem z moją mamą wiec to nie tylko moja zasługa, ale równie mocno cieszymy się z tego, ze Kudłaty zostanie u nas w domku ; )) Quote
Karolcia_ko5 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Oby takich wieści jak najwięcej. Kudziu powodzenia ! Z niecierplwiością czekam na zdjęcia Kudzia jak tylko zaklimatyzuje się w nowym miejscu. Quote
caryca26 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Cudownie się czyta takie nowiny:) W końcu Kudziu ma domek!!! Quote
Karolcia_ko5 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Relacje z podróży dzisiejszej..... Dzisiaj Kudłaty pojechał do swojego nowego domu :) Trzeba przyznać, że lepiej chyba trafić nie mógł... Będzie psem domowym a do swojej dyspozycji oprócz domu mieć będzie ogród i śliczną, małą sunię do towarzystwa (i kilka kotów). Cała rodzina natychmiast się w Kundziu zakochała a i on bardzo szybko zaakceptował nową sytuację, nowe otoczenie i nową rodzinę :) Kilka fotek z pierwszych minut po przyjeździe... Quote
si_bcw Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 wiadomości porażająco dobre!!:multi::multi: nigdy bym nie podejrzewała, że Kudi będzie wyglądał na tak wyluzowanego w nowym miejscu. on w ogóle nie wygląda na psa, który jest tu dopiero chwilę, ale przynajmniej parę dni... :) musi być dobrze :kciuki: Quote
martka1982 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 clint zrobił więcej fot, nie wiem czemu nie wstawił Quote
epe Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Jaka wspaniała rodzinka!!!:loveu: Kudłaty się śmieje;) Ma pychol mówiący: "i ja wreszcie mam swoją rodzinę - koniec tułaczki i samotności!" Matko jak ja się cieszę!!!:lol: Quote
__Lara Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 O ludzie, wchodzę, a tu takie wieści :D Kudłaty ma DOM :D Normalnie nie wierzę cioteczki !!! :D To mu się należało już od dawna! :) Quote
terra Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Aż mi oczy zawilgły, nareszcie ten piękny, dobry pies ma swój dom i własnego człowieka. Trzymam mocno kciuki, żeby aklimatyzacja przebiegła szybko i bez problemów. Na fotkach wygląda jakby należał do rodziny od dawna :) Quote
Karolcia_ko5 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Może ktoś dorzuci coś dla Boryska. Brakuje mu 120 zł stałych deklaracji. Przebywa w hotelu. Wsparcie mu się bardzo mocno przyda! http://www.dogomania.pl/threads/198872-Brakuje-120-zł-deklaracji.-Brakuje-na-utrzymanie!-Pomóż!/page15 Quote
Ajula Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 gratulacje! to piękny kochany pies, oby dobrze się zaaklimatyzował w nowym domu :) a biedna Misia pewnie smutna, że straciła przyjaciela Quote
martka1982 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Ajula napisał(a):gratulacje! to piękny kochany pies, oby dobrze się zaaklimatyzował w nowym domu :) a biedna Misia pewnie smutna, że straciła przyjaciela pewnie smutna, ja jej wcześniej nie znałam, dopiero wczoraj. mówili,że jest o wiele cięższym przypadkiem niż nasz Kudłaty. na pewno znajdą dla niej nowego kumpla (od nas są tam nadal 2 psy- może któregoś z nich?). ciekawa jestem jak Kudłaty po pierwszej nocy w nowym domu? czy wszystko ok? Iziolek napisz plizzz Quote
Recommended Posts