Jump to content
Dogomania

Tragedia - 10 psow w worku podrzuconych do schronu - Jastrzebie Zdr

Recommended Posts

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:shake: przeciez to zadbane, domowe psy, pewnie w jakiejs gminie "lapanke' zrobili-okresowe odlawianie psow:angryy: Sluchajcie, trzeba sprawdzic czy te psy nie maja czipow, moze...

MEDIA trzeba powiadomic,koniecznie!!!

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: przeciez to zadbane, domowe psy, pewnie w jakiejs gminie "lapanke' zrobili-okresowe odlawianie psow:angryy: Sluchajcie, trzeba sprawdzic czy te psy nie maja czipow, moze...

MEDIA trzeba powiadomic,koniecznie!!!

Na to wygląda , psy są zadbane , mogą rzeczywiście być
z " łapanki " , biedne psiaki ,
pewnie własciciele ich szukają.....:shake::placz:

Posted

Moniko, masz zdjecie kazdego z tych dziesieciu psow,osobne zdjecie???!!

Czy nie mozna im ladnych zdjec zrobic, kazdemu osobno, poza boksem??

To jest jakis rozboj w bialy dzien:placz:

Posted

Moniko , masz gadane ;) myślę że jeśli miałabyś czas powiadomić Dziennik Zachodni , on ma dość duży zakres w sensie dostępności i poczytność . Może dało by się u nich zamieścić apel z fotkami psiaków , bo kurcze nawet nie wiadomo skąd One są :-(...a może ktoś szuka

Posted

Tamtym z worka nie mozna zrobic zdjec. Sa oszalale ze strachu. Gryza, uciekaja, chowaja sie. A te duze, nowe sa w jednym boksie i klebia sie tam.W ogole duzo nowych psow. A jesli chodzi o media to pomyslalam o tym, tylko ja nie moge nic zrobic bez porozumienia z zarzadca schronu. Bedzie zebranie juz wkrotce, na ktorym mam nadzieje byc, to wtedy przekaze sugestie.Troche tych zdjec jeszcze mam to wkleje. A wschronie nie bede w tym tygodniu. Boje sie o moja chora sunie. Nie chce niczego stamtad przywlec.

Posted

monika55 napisał(a):
Tamtym z worka nie mozna zrobic zdjec. Sa oszalale ze strachu. Gryza, uciekaja, chowaja sie. A te duze, nowe sa w jednym boksie i klebia sie tam.W ogole duzo nowych psow. A jesli chodzi o media to pomyslalam o tym, tylko ja nie moge nic zrobic bez porozumienia z zarzadca schronu. Bedzie zebranie juz wkrotce, na ktorym mam nadzieje byc, to wtedy przekaze sugestie.Troche tych zdjec jeszcze mam to wkleje. A wschronie nie bede w tym tygodniu. Boje sie o moja chora sunie. Nie chce niczego stamtad przywlec.

Moniko,to może warto dać informację z w miarę szczegółowym opisem...jakieś cechy charakterystyczne! Jeśli ktoś szuka tych piesków ,to może zwróci uwagę i choć zechce sprawdzić!

bosze...te pieski nadal w takim stresie?:shake:

Posted

Pieski z worka byly male. A te pojawiaja sie osobno. Trudno uzyskac jakies informacje, nie zrozumcie zle, ale trudno sie rozmawia.Niestety nie mam dostepu do informacji. A przeciez nie chce robic sensacji. Chce jakos pomoc tym psom.

Posted

Rozumiemy Moniko ze nie chcesz znow wywolac niepotrzebnych nieporozumien, ale najwiecej informycji powinna dostarczyc osoba ktora jest codziennie w schronisku, bo napewno nie jest to wetka ani kierownik.:shake:

Posted

Moniko czy jestes pewna ze z tych 10 psow z worka, byl pies z Libiaza :crazyeye: Prosze Cie to bardzo wazne, napisz mi na PW kto Cie o tym poinformowal. Gdyby wrsod tych psow byl pies z Libiaza to juz wiemy kto jest sprawca tego czynu. :mad::mad::mad:

Posted

monika55 napisał(a):
Ten bernardyn i mopsik sa wlasnoscia pani, ktora jest w szpitalu. Maz tej pani przychodzi odwiedzac te psy i wyprowadza na spacery. To wiem od pracownicy.

A od wet wiem o psie z Libiaza. Chyba nie byl to pies z worka, ale jakis wiekszy. Nie wiedziala dokladnie ktory.

no to chyba raczej nie są do adopcji ... bidulki ...to chyba pekińczyk bo mopsik raczej nie ;)

Masakra ....to nawet jak komuś psa do was przywiozą to jeśli ma właściciela to ten ma raczej marne szanse na znalezienie psa :cool1:

Posted

Ten bernardyn i mopsik sa wlasnoscia pani, ktora jest w szpitalu. Maz tej pani przychodzi odwiedzac te psy i wyprowadza na spacery. To wiem od pracownicy.

A od wet wiem o psie z Libiaza. Chyba nie byl to pies z worka, ale jakis wiekszy. Nie wiedziala dokladnie ktory.

Posted

I jeszcze nalezy dodac, ze ostatnio nie przywoza nowych psow do schronu. Natomiast wyraznie wzrosla liczba interwencji, czyli przywozenia bezdomnych psow z miasta. Czyzby ktos wypuszczal te psy w miescie?

Posted

monika55 napisał(a):
I jeszcze nalezy dodac, ze ostatnio nie przywoza nowych psow do schronu. Natomiast wyraznie wzrosla liczba interwencji, czyli przywozenia bezdomnych psow z miasta. Czyzby ktos wypuszczal te psy w miescie?

poza tym na mieście jest sporo psów biegajaacych luzem , nie wiadomo czy sezon cieczkowy to robi czy faktycznie psy wywalane z transportów , bo też Nam tak jak i Ty piszesz to przyszło do głowy

Posted

na wiosne to napewno tłumy łazikowców wyłaża na ulice...wiem bo miałam kiedys takiego uciekiniera:shake:...Ale co sie tam dzieje w tym schronie to ja już wiewiem...Wiem tylko że pan.K(wiadomo kto) z JZK ostatnio przywoził psiaki z okolicznych wsi, a teraz juz niby nie...Niewypowiem sie więcej o tym bo mnie tam nie ma teraz za często:sad:...Durne to żeby do 17.00 ze 2 razy w tygodniu nie szło otworzyc schronu!:angryy: