Jump to content
Dogomania

Tragedia - 10 psow w worku podrzuconych do schronu - Jastrzebie Zdr

Recommended Posts

Posted

wilczek007 napisał(a):
no tak Arko ale co z tymi biedami , nie mozna ich zostawić poza schronem...Szef nie przyjmuje ale oni te psy wyrzucaja w czy sie da:placz:...Boze ten świat durnieje...:shake:

Jak bedziesz miala miekki serce to....... ZADNE nowe schroniska nie powstaną!! To problemy gmin a nie nasze problemy. Kazdy niech pilnuje swojego, polepsza swoje a nie rozlglada sie, ze co oni maja zrobic? Oni, maja ten problem od lat i nie rozwiazują jak nalezy!!! A brakuje napewno schronisk w Polsce, to jest problem!!! Jak i problemem sa ludzie. co rozmnazaja czy tez dopuszczaja aby nowe szczeniaczki przyszly na swiat, jednak! Poczytaj dogo to zobaczysz a dopiero "sezon' sie zaczyna!!:angryy:

Z tych nerwow zle rozumialam; no tak czyli hyclowie podrzucaja! Trzeba sprawwdzic tak jak ada robi te uchwaly i umowy i wiadomo bedzie ktorych hycli za doopy brac i gminy!:angryy:

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najgorsze ze urzedasy maja do 30 dni na odpowiedz. A co w tym czasie sie stanie z psami. Zapelniony juz kazdy kąt. A adopcje marnie ida.Za tymi psami nie ida pieniadze. A to znaczy wiele dla tych psow.

Posted

ARKA napisał(a):
Sprawdzilam. JZK jest to jednostka organizacyjna wiec tak naprawde umowe podpisalo samo miasto z innymi gminami:angryy:

Jesli w umowie prowadzący schronisko ma wyraznie zaznaczone,ze tylko opieka nad psami z terenu miasta to pewnie, ze nie powinien przyjmowac:angryy:

no tak Arko ale co z tymi biedami , nie mozna ich zostawić poza schronem...Szef nie przyjmuje ale oni te psy wyrzucaja w czym sie da:placz:...Boze ten świat durnieje...:shake:

Posted

monika55 napisał(a):
Najgorsze ze urzedasy maja do 30 dni na odpowiedz. A co w tym czasie sie stanie z psami. Zapelniony juz kazdy kąt. A adopcje marnie ida.Za tymi psami nie ida pieniadze. A to znaczy wiele dla tych psow.

No tak:shake:

To moga byc ludzi psy i nie wiedza gdzie szukac:placz:Media trzeba wezwac!!! Oglosic psy!! Nawet jakby byla ochrona wokol schroniska to i tak nic nie pomoze bo w miescie gzies wywalą..

Jakby chociaz sie jeden wlasciel znalazl to wiadomo bylo by, ktory to hycel!!!:angryy:

Posted

Ehhh...a potem w Sejmie zastanawiają się czy wprowadzić tą przymusową kastrację czy nie...żałosne. Niech się dalej zastanawiają, tylko żeby im czasem głowy nie zbutwiały od tych ich żałosnych namysłów.

Posted

Kiedy zaczęłam czytać to liczyłam tylko, że pomyliłam adresy to nie są psiaki:-( , no ale mamy kolejny przypadek bestialstwa człowieka brak mi słów...
Arko jeżeli schronisko nie podpisało umowy z tmyi gminami a psy są podrzucane w strasznych warunkach to co robić? (to nie jest ironia ani sarkazm, po prostu pytam z ciekawości)

Posted

[quote name='AdaK']Kiedy zaczęłam czytać to liczyłam tylko, że pomyliłam adresy to nie są psiaki:-( , no ale mamy kolejny przypadek bestialstwa człowieka brak mi słów...
Arko jeżeli schronisko nie podpisało umowy z tmyi gminami a psy są podrzucane w strasznych warunkach to co robić? (to nie jest ironia ani sarkazm, po prostu pytam z ciekawości)

Wiadomo,ze schronisko musi przyjac i powinno ale ja bym naglosnila w mediach sprawe. Poniewaz jest duza szansa na znalezienie sprawcy, czyli hycla, ktory to robi:angryy: HYcel zabiera psy z jakis gmin a te gminy prawdopodobnie nie mają umowy z zadnym schroniskiem:angryy:

Posted

Arko wetka dostarczyla mi umowe jaka zawral p. Lech ze schroniskiem i regulamin. Na podstawie tej umowy p. Lech musi sie odwolac do JZK ktore nie mialo prawa zawierac nowych umow z gminami w b.r. bez jego zgody.:shake: Mysle ze jest okazja zeby dusic JZK o kase na poprawienie dobrostanu zwierzat.

Posted

:mdleje:

brakło mi słów na kolejne "mądre" decyzje JZK i UM .......

nie mogę się angażować w psie sprawy... a jak tu nie myśleć :placz::placz:

FAK!:angryy: myślałam że urzędasy pokazali już na co ich stać... że spauzują... że dość się nahapali kosztem psiego cierpienia.... ale nie ..... po trupach do celu- dosłownie :angryy:

a może pracownicy schronu zapamiętali jakim autem przywieziono te psiaki... i popytać ludzi którzy działali (o ile tacy byli) w Krzeszowicach i Libiążu skojarzą czy takim autem jeździł tam hycel... :roll:

Posted

Moniko regulamin schroniska mam juz u siebie od tygodnia, ze statutu JZK nic nie wynika. Natomiast jest bardzo dobry zapis w regulaminie § 3 pkt.4 ktory mozna wykorzystac natychmiast, ale potrzebne do tego sa wymiary kojcow, i ilosc psow na chwile obecna. Nastepna sprawa to jest kwota jaka JZK przeznaczyl na r.b. na utrzymanie schroniska, bo jezeli np. jest mowa o kwocie 138 tys. zl. a maja podpisane umowy z innymi gminami, to rachunek jest prosty JZK tak naprawde nie przeznacza 138 tys. bo ta sume nalezy pomniejszyc o kwoty placone przez inne gminy. Dlatego prosilam o podanie nazw gmin znajdujacych sie w poblizu a w szczegolnosci te ktore podejrzewacie ze maja umowy zawarte z JZK.

Posted

Tak napisane - ze schron tyle ma przyjac. Nie napisane w jakim czasie. Nie moge sie dodzwonic wiec nie wiem dokladnie jakie gminy. Mysle, ze Mszana, Godow i liczne solectwa.Moze i Pawlowice.
Sa tez podane normy powierzchniowe dla psow. Nic nie jest zgodne. Wiec moze to bedzie punktem zaczepienia.

Posted

Co te psy musiały przejść:placz:przerażenie w ich oczach mówi wszystko:-(.
Co za bydlak je tak potraktował:angryy:

Mam nadzieję,że dziewczyny z J-bia dadzą radę im jakoś pomóc.

Posted

JZK wydalo regulamin i musi go przestrzegac, a wiec tu jest hak na nich, zaraz tez dzwonie do wetki bo to ona ma duzo do powiedzenia w tej kwestii. Wetka dziala, powiatowy juz tez jest powiadomiony.

Posted

monika55 napisał(a):
Tak napisane - ze schron tyle ma przyjac. Nie napisane w jakim czasie. Nie moge sie dodzwonic wiec nie wiem dokladnie jakie gminy. Mysle, ze Mszana, Godow i liczne solectwa.Moze i Pawlowice.
Sa tez podane normy powierzchniowe dla psow. Nic nie jest zgodne. Wiec moze to bedzie punktem zaczepienia.

Mszana i Godów na 100 % Pawłowice chyba nie.... akurat jestem w trakcie remontu a miałam to gdzies w papierach :roll:, ale mysle że Lech Wam powie co i jak .....

Posted

monika55 napisał(a):

To raczej chodzi o roczne przyjmowanie psow bo na tej podstawie wylicza sie budzet roczny tez schroniska.

Posted

Teraz wrocilam od weterynarza. Sunia, ktora wczoraj zabralysmy ze schroniska jest bardzo chora. Wymiotuje straszliwie, bardzo cuchnaca biegunka, jest apatyczna. Weterynarz jest ostrozny w ocenie. Dostala kroplowke, zastrzyki, witaminy. Mamy ja teraz obserwowac. To moze byc zatrucie pokarmowe lub wirusowka. Nie chce siac paniki absolutnie ale jak pomysle co sie stanie z innymi psami gdyby jednak to bylo cos groznego?Ja sie nie znam. Chce byc dobrej mysli. A sunia taka cudowna i cierpliwa.Oby sie to dobrze skonczylo.