Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sterylka aborcyjna?! Jak można zamordować niewinne szczeniaki????
Jestesmy tu po to by pomagac zwierzakom, a nienarodzone szczeniaki to tez zwierzeta !! I jeszcze sterylka aborcyjna, to jest straszne!!!
Gdyby chodziło o kobietę, to juz glosno mówiliby ze zamordowala nienarodzone dziecko, do sadu bylaby wzywana itd a szczeniaki to nic... aborcja najlepsze wyjscie echhh :shake::shake::shake:
I nie mówcie ilu psiaków w schronie czekaja na domkow i nie tylko psy bo ja wiem dobrze ile, ale czy zabijając 5-10 szczeniaków to pomoze?
Nie, bo w tej chwili gdzie indziej tez rodza sie szczenieta i tak w kolo.
Mam wiele do powiedzenia ale nie potrafie, po prostu to okrucienstwo :shake:
wyrejestruje sie z tego waktu, nie przeczytam nic co do mnie napiszecie.

Posted

No cóż szkoda, że się wycofałaś z wątku. Tu od rana wszyscy szukają takiej osoby jak Ty gotowej przegarnąć ciężarną sukę.Zapewnić opiekę jej i szczeniakom. Naprawdę wielka szkoda.

Posted

A wezmiesz je wszystkie?Zagwarantujesz,ze jak dorosna dwa razy do roku nie bedą miały małych?To przeciw sterylce tez pewnie jesteś.Znasz przepełnione schroniska? W ilu byłaś?

Posted

[quote name='Monka-stw']Była wczoraj u mnie 4 godziny bo ja ją znalazłam, ale mój 7,5 mies pies (jeszcze jajeczny) nie dawał jej w ogóle spokoju :( piszczał szczekał, lizał i chciał wsiadać :placz: bo ona ma upławy już i go to strasznie kręciło :placz:

To mnie zaniepokoilo. Jakie suka ciezarna ma uplawy?:shake::shake::shake:

A to wiadomosc od Pani wet,e-mial, z godziny: 17.42.
Naprawde nie wiem co o tym myslec.

Witam!
Niestety suczka nie dotarła na zabieg. umówiona była na godzinę 8.00 nie dotarła.
Pani (?) zadzwoniła później i umówiła się na 16,00 niestety też się nie pojawiła.
W tej sytuacji nie wiem co dalej.
Byłam gotowa wziąść suczkę do siebie do domu do czasu adopcji.
Nie lubię gdy ktoś nie szanuje mojego czasu i nie traktuje mnie poważnie.

niestety czasami tak to już jest

pozdrawiam
beata pawliszyn

Posted

Doda_ napisał(a):

Czy ktos je topi w kuble z wodą, zakopuje zywcem, wyrzuca zywe na smietnik, wali mlotkiem po glowie?? ZASTANOW sie co piszesz!!! Idz do schroniska i zobacz jak psy same sie morduja bo jest ich zaduzo a nie pisz tu ludziom, ktorzy chcą wlasnie je uchronic przed taka smiercia, poniewierką. GODNA SMIERC to HUMANITRNA SMIERC i robi to lekarz weterynarii zgodnie ze swoja wiedza i prawem i srodkami farmakologicznymi do tego przeznaczonymi.

Posted

[quote name='ARKA']To mnie zaniepokoilo. Jakie suka ciezarna ma uplawy?:shake::shake::shake:

Ja to tak roboczo nazwałam, bo jak do USG została odwrócona to widziałam jakąś żółtą naleciałość tam... lekarz nic na to nie powiedział... ale widocznie miała jakiś specyficzny zapach bo nie mógł się opamiętać.... później wishina sprawdzała to nie miała już tego...w nocy też sprawdzałam to też już tego nie było....

A to wiadomosc od Pani wet,e-mial, z godziny: 17.42.
Naprawde nie wiem co o tym myslec.

Witam!
Niestety suczka nie dotarła na zabieg. umówiona była na godzinę 8.00 nie dotarła.
Pani (?) zadzwoniła później i umówiła się na 16,00 niestety też się nie pojawiła.
W tej sytuacji nie wiem co dalej.

niestety czasami tak to już jest

pozdrawiam
beata pawliszyn

Dotarłam do Pani Beaty, przeprosiłam za wszystko i wyjaśniłam całe zamieszanie... znalazł się dobry dom, który weźmie suczynkę i zostawi jej jednego szczeniaka, później dopilnuje żeby i on został wysterylizowany...z tej rodziny nie będzie już dzieci..... to najlepsze co mogłyśmy zrobić, wg. mnie
Dziękujemy za wsparcie i pomoc...
Jeszcze się odezwiemy... musimy odreagować :shake:

Posted

[quote name='ARKA']

nic z tego nie rozumiem....:shake:...najpierw gwałt, ratujcie bo już, a kiedy wszystko dograne.....:shake:...no chyba że suczka zaczęła rodzić....:-(

Posted

Ja już też nie wiem co o tym myśleć. A co jak będą 3? Jak wybrać jednego szczęściarza? Skoro jest osoba co się nią zajmie to może by mogła się też zająć szczeniakami i szukać domu wśród znajomych...Dobrze że to nie ja podejme decyzje bo bym miała później wyrzuty sumienia.
Współczuję i życzę siły.

Posted

Arienka napisał(a):
Ja już też nie wiem co o tym myśleć. A co jak będą 3? Jak wybrać jednego szczęściarza? Skoro jest osoba co się nią zajmie to może by mogła się też zająć szczeniakami i szukać domu wśród znajomych...Dobrze że to nie ja podejme decyzje bo bym miała później wyrzuty sumienia.
Współczuję i życzę siły.

:shake:3 to nie beda,wiecej bedzie. Najwieksze z mniejszego zla(dziwnie to brzwi, wiem) jakie mozna suce zrobic to odbierac jej pozniej szczeniata jak urodzi ale trzeba dalej myslec niz "zycie poczete". Suka nie ma swiadomosci ze jest w ciazy, ze bedzie rodzic, instynktu nabywa jak juz urodzi. Poza tym nikt nie wie kiedy byla kryta i jak duze sa szczenieta, czy juz powinna rodzic, czy za pare dni czy przenoszone sa i jak duze sa i czy da rade urodzic samodzielnie.

Nie liczy sie dobro suki:shake:, 20% statystyczne, samic, ma problemy okoloporodowe prowadzące nawet do smierci.

Jak czytam miau to jakbym byla w innym swiecie, tam sterylki aborcyjne to norma. Nie dziwie sie juz teraz dlaczego mniej kotow jest w schroniskach:shake:

Posted

Doda_ napisał(a):
Jestesmy tu po to by pomagac zwierzakom, a nienarodzone szczeniaki to tez zwierzeta !! I jeszcze sterylka aborcyjna, to jest straszne!!!
Gdyby chodziło o kobietę, to juz glosno mówiliby ze zamordowala nienarodzone dziecko, do sadu bylaby wzywana itd a szczeniaki to nic... aborcja najlepsze wyjscie echhh :shake::shake::shake:
I nie mówcie ilu psiaków w schronie czekaja na domkow i nie tylko psy bo ja wiem dobrze ile, ale czy zabijając 5-10 szczeniaków to pomoze?
Nie, bo w tej chwili gdzie indziej tez rodza sie szczenieta i tak w kolo.
Mam wiele do powiedzenia ale nie potrafie, po prostu to okrucienstwo :shake:
wyrejestruje sie z tego waktu, nie przeczytam nic co do mnie napiszecie.

Doda :crazyeye: Zatkało mnie...
Odkąd jestem na dogo (czytaj około 3 lat) wszystkie suki,które były u mnie i pod moją opieką były sterylizowane,jeśli rodziły - szczenięta usypiane. Czy to znaczy,że jesteśmy mordercami?
To,że w schroniskach na całym świecie masowo usypia się psy nie zauważasz? Lepiej żeby taki szczeniak pożył sobie w schronie jakieś 10 lat, pomęczył się,a potem został uśpiony... Ale przecież dałas mu szanse na życie! Cud,jesteś wielka!
Jeśli każdy będzie myślał tak jak Ty nigdy nie dotrwamy do 'lepszych czasów'..

Co do dziewczyn,zapewniam,że te kilka lat na dogo , codziennosc ze zwierzakami nauczą je czegoś i zmienią nie do poznania... i już nie będą się zastanawiać nad tym,co jest lepszym,a co gorszym złem - będą wybierać to co dobre.
Gdyby to odemnie zależało,mimo tego,że bardzo kocham zwierzęta nie zastanawiałabym się nad tym,czy przeprowadzić aborcję :shake:.

Możecie mnie za to nienawidzić,ale tak jest..

Posted

Marlena:) napisał(a):

Co do dziewczyn,zapewniam,że te kilka lat na dogo , codziennosc ze zwierzakami nauczą je czegoś i zmienią nie do poznania... i już nie będą się zastanawiać nad tym,co jest lepszym,a co gorszym złem - będą wybierać to co dobre.

Spokojna Twoja rozczochrana :evil_lol: ;)

Posted

Marlena:) napisał(a):

Oby tak bylo Marlena, jestes optymistka, sa tzw. "betony":shake:

:roll: W drugim wątku "blizniaczym' nie udalo sie przekonac,jest 8 kluseczkow a i jeszcze mnie wyzwano wlasnie od morderczyn, ze chetnie bym wymordowala wszystkie szczeniaki w Polsce(chyba zmoderowane juz jest).

Chyba musimy zebrac 'sie w koope": grupa myslaca szerzej niz koniec ogona jednego psa.

Posted

ARKA napisał(a):
Oby tak bylo Marlena, jestes optymistka, sa tzw. "betony":shake:

:roll: W drugim wątku "blizniaczym' nie udalo sie przekonac,jest 8 kluseczkow a i jeszcze mnie wyzwano wlasnie od morderczyn, ze chetnie bym wymordowala wszystkie szczeniaki w Polsce(chyba zmoderowane juz jest).

Chyba musimy zebrac 'sie w koope": grupa myslaca szerzej niz koniec ogona jednego psa.

Wkońcu uczyłam się od najlepszych.Ja to ta wychowana na Emirze i Arce :evil_lol: A tak ogólnie mówiąc nie zwykłam być optymistką, czasem się zdarza, ale co do dziewczyn jestem pewna - zbyt często mają pecha mieć ze mną kontakt.Pozatym to naprawde wspaniałe osoby, wiem,że będą tylko coraz lepsze w tym co robią.

Sunia jest bezpieczna,nie martwcie się - jest w dobrych rękach.

P.S.Ja też zawsze rozczochrana:razz: