Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W połowie lutego zadzwonili do mnie Państwo od Brownie (czyli Pralinki z Miedar) że na wycieraczce pod domem ich sąsiadów zamieszkał pies. Biały, kudłaty pies- tamci państwo nie przepadają za psami ale miskę jedzenia mu dali, natomiast niekoniecznie chcą aby psiak u nich został. Państwo poprosili o pomoc - nie wiedzą co z nim zrobić....sobota wieczór, schronisko zamknięte ale też szkoda oddawać. Na dworze mróz......Powiedziałam.... tylko nie schronisko - pojechałam zabrałam do siebie.  Ogłaszałam na FB, zrobiłam olx - nikt przez 14 dni się nie zgłosił. Podejrzewam że ktoś go wymienił na młodszy model. Państwo bardzo zaangażowali się w pomoc i szukanie domu dla niego - za co im serdecznie dziękuję. Dali troszkę karmy, 50 zł na weta i zasponsorowali fryzjera.

Oto Bezik

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg.c052d39657386dc3c160944879b2a348.jpg

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.jpg.b701f6d4684c5beff6441a8126e0fb1c.jpg

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc.jpg.f9bfcf2fdf65a481da33494cb8275376.jpg

Posted

Bezik ma około 6 lat, jest wykastrowany, wczoraj go zaszczepiłam. Zachowuje czystość, nie jest jakimś wyjątkowym przytulakiem, koty i psy go w ogóle nie interesują, chodzi na smyczy.

No i kolejny krok....szukamy mu domu. Państwo od Brownie też intensywnie mu go szukają:) Wczoraj byli Państwo ze swoim psem na zapoznaniu ale nic z tego nie będzie. Suczka od 5 lat u Państwa ( 5 latka wzięta ze schroniska) jest tak nakręcona na inne psy że Państwo jednak dali sobie spokój.

Mam nadzieję że długo miejsca u nas nie zagrzeje :)

Posted

Rozliczenia:

+ 50      - Państwo od Brownie

-  72,50 - szczepienia i transport do weta

--------------------------------------------------------------------------------

-  22,50 - stan na 03.03.2018

+  20  -  Nesiowata

--------------------------------------------------------------------------------

- 2,50 zł      ----         dokładam 2,50 i Bezik wychodzi na 0 zł :)

Posted
55 minut temu, Nesiowata napisał:

Szkoda, że siebie nie wymienili na lepszy model. Podaj nr konta. Biedna psina, niczemu nie winna.

Dzięki Danusiu, zaraz poleci.

20 minut temu, Poker napisał:

Fajny psiuch. Ma już zdjęcia po fryzjerze ?

Dobrzy ludzie z DS Browni

Ma :) Wieczorem wstawię. Musiał niestety zostać znacznie opitolony bo sierść w stanie masakrycznym :(

Też jestem z nich DUMNA.

Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Zaglądam i ja do Bezika. Jeśli zechcesz aneciku, to ogłoszenie mogę zrobić...happy.gif

Oki :) Tylko poczekajmy do wieczora bo Państwo od Brownie "coś"  kombinują :).....z jakąś kuzynką. Dam in się wykazać :D I dopiero wieczoram wstawię zdjęcia. Bardzo dziękuję za pomoc. Tekścik tez jakiś machniesz ?

No i generalnie zapomniałam Was przywitać :) Co teraz czynię.....

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

No jasne!!

To Asiu możesz wstępnie coś machnąć. Rodzina od Państwa Brownie jednak nie będzie go adoptować.

26 minut temu, malagos napisał:

ale fajny kawaler :)

Jakiś taki podrasowiony, nie? :)

tak troszkę. wet mu wpisał west highland white terrier

• Like 1
Posted
6 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

To ja się biorę za pisanie. Jeśli możesz, to wrzuć zdjęcia po SPA.

Proszę

11111.jpg.7d1067f0dece5128437167a9e7c123f1.jpg

222222.jpg.c1fdf761e7af0eb8b3311bfe0f43ab20.jpg

3333333.jpg.3d560d2b6b3deab56f8d221c48276b63.jpg

444444.jpg.81119d2eba396d0331ecffc6ffbacd67.jpg

555555.jpg.9e06d998ba9345b67fcfb0c530d725a9.jpg

Ma około 6 lat, waży 13 kg, grzecznie jeździ samochodem, chodzi na smyczy, zachowuje czystość, do psów i kotów obojętny.

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Za chwilkę wrzucę tekst do akceptacji. Jeśli będzie OK, daję na OLX, dobrze?

ok, na katowice poproszę :)

Posted

Aneciku, takie coś stworzyłam :-)

Bezik - pies w typie West Highland White Terrier czeka na dom!

Bycie rasowym zwykle nieco poprawia komfort życia... Daje lepsze perspektywy na dom, świadomą decyzję... Niestety w przypadku Bezika to raczej nie był żaden atut..
Bezik pewnego dnia pojawił się pod jednym z domkow jednorodzinnych i zamieszkał na wycieraczce.... Zgubił się? Uciekł? Nie, jednak wyrzucili..Dobrzy ludzie dali jeść, ale niestety, nie mogli go zatrzymać.

I choć może Bezik jeszcze o tym nie wie, ale właśnie rozpoczyna się jego nowe życie i szansa na dom - taki prawdziwy, odpowiedzialny i pełen miłości. Taki na jaki zasługuje słodki Bezik.
Bezik ma około 6 lat, jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony, posiada aktualną książeczke zdrowia. Waży 13 kg, grzecznie jeździ samochodem, chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu. Stosunek do do psów i kotów obojętny.Może zamieszkac z innym zwierzakiem.
Może to właśnie Ciebie ujęła ta smutna historia słodkiego Bezika? Jeśli tak, to daj mu prawdziwy dom. Zna już tułaczkę, ból i samotność... Teraz czas na miłość, radość i troskę :)

Obecnie Bezik przebywa w Hotelu dla psów w okolicach Będzina. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy. Dowóz do przyszłego domku za zwrot kosztów. 

Więcej informacji pod podanym numerem telefonu.

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

wow...ale przystojniak się zrobił po fryzjerze. Niezrozumiałe totalnie że nikt za nim nie tęskni..

Widziałam że na fb intensywnie był pokazywany/ udostępniany, myślałam, że jednak wrócił do właścicieli a tu...:(

Dobrze ze sie nim zaopiekowałaś kochana kobieto :)

Jakby co- tez moge ogłoszonka dorobić;) chociaż czuje że miejsca u Ciebie nie  zagrzeje

Posted
8 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Dziękuję. Iryskowi też moge napisać, jesli zechcesz. 

Przeszła mi taka myśl przez głowę, ale nie śmiałam Cię prosić.

Bardzo chętnie skorzystam z propozycji, dziękuję Asiu!!!

Posted
3 minuty temu, Gabi79 napisał:

Przeszła mi taka myśl przez głowę, ale nie śmiałam Cię prosić.

Bardzo chętnie skorzystam z propozycji, dziękuję Asiu!!!

Do usług kochana Gabi. I nie martw, znajdziemy Iryskowi domek szyty na miarę, zobaczysz!!! 

• Upvote 1
Posted
17 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Do usług kochana Gabi. I nie martw, znajdziemy Iryskowi domek szyty na miarę, zobaczysz!!! 

Asiu, nie biorę innej opcji pod uwagę.

Może do trzech razy sztuka.