Jump to content
Dogomania

Saba, Kreska, Mejk i inni -STRACH PRZED I ULGA PO STERYLCE

Recommended Posts

Posted

Wy tu gadu gadu... a to juz wtorek :roll: na 19 idziemy (tym razem wet nigdzie nie wyjezdza, heh), mam nadzieje ze wszystko bedzie spoczko a Fisia dzielna i silna :wink: 3majcie kciuczki o 19-stej.

pozdr.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasienka_, pamiętam, ze jest wtorek i myślę o Was :)

Fajnie masz, że zabieg będzie wieczorem. Pierwsze kilka godzin po zabiegu, suńka zwykle spokojnie przesypia, więc przynajmniej nie będziesz się męczyć w nocy ;)

Kasienka_ napisał(a):
a Fisia dzielna i silna

Te nasze suki znacznie mniej się przejmują tymi zabiegami niż ich świrnięci państwo ;)

Trzymam kciuki! :kciuki:

Posted

no juz zaraz sie szykuje po malu, Morus jest na dzialce i chyba zostawimy go tam na noc, coby Fisi nie przeszkadzal, zobaczymy jeszcze :)

... a Fisiunka beztrosko sobie lezy i nie wie co ja czeka :roll:

jak wrocimy wieczorkiem to dam sprawozdanie :)

pozdr.

Posted

no to jestesmy w domku :D

Fisiunia juz slicznie zasnela, kochana moja malenka dzielna dziewczynka :wink:

no ale dziekuje Bogu, ze nas natchnelo na ta sterylke teraz !! :modla:
Fisia dostawala wczesniej zastrzyki antykoncepcyjne, chyba 3 dostala, i wet powiedzial, ze juz miala macice chora i powiekszona :( i ze mielismy strasznego fuksa, jeszcze pare tyg i moglo sie rozwinac jakies ropomacicze np :-? no, ale juz wszystko wyciete, Fusiunia spi slodko, wszystko bedzie dobrze :D dostala tylko silniejszy antybiotyk, noi przez pare dni bedzie dostawac :-?

nawet nie wiecie jaki kamien z serca mi spadl, jak pomysle, ze za 2 miesiace moglo by juz jej nie byc :cry: naprawde CUD, ze tak trafilismy...

dzieki za trzymane kciuki! :wink:

Posted

Uh, Kasieńko... Niech mi ktos jeszcze kiedys sprobuje powiedziec ze sterylka to zle rozwiazanie.. Przytul Fiśkę odemnie i Bluli mojej :wink:
my juz zaczynamy biegac. chcialam zeby poczatki spokojne byly, ale wez to powiedz tej wariatce :roll: jak tylko spuszcze to juz nawet wracac nie chce.. :wink:

Posted

no ja tez sie ciesze :D nikt by nawet nie pomyslal ze taka mloda suczka moglaby juz zachorowac :-? no ale teraz Fisiunia dalej spi, umoczyla jezyczek w wodze tylko i lula na ububionej podusi panci w lozku :] niech spi do rana moja dzielna dziewczynka :D

ps. Fisia wazy 6,5 kg (zawsze myslalam ze wiecej) :wink:

Posted

hmm.. w sumie w porzadku, spala grzecznie caly czas, teraz tez spi sobie ;p w nocy wyszlam z nia na male siczku, dobrze ze na smyczy, bo chciala prawie biegac :o ciagnela do wszystkich krzaczkow jak glupia ;p
pozniej napila sie troche wody, dalam jej troche kurczaczka(niby nie mozna jeszcze bylo.. ale jadla jak glupia.. toroszke jej dalam tylko :P ) nie wymiotowala ani nic, w sumie wszystko wydaje sie byc w porzadku, zaraz idziemy na siczku male, a pozniej na zastrzyczek :evilbat: Fisiunia to dzielna mala dziewczynka, nawet nie pisnela jeszcze ani razu :wink:

pozdr. :D

Posted

Blue byla jeszcze w miare trzezwa kiedy weci zakladali jej wenflon, ale ona sie tylko na nich patrzyla :wink: Nic, zero reakcji, slodkie otempienie i wgapianie sie w pancie.. w koncu pancia zostala wygoniona bo maluch usnac nie chcial a weci powiedzieli ze to przezemnie :lol:
za to juz po, cala noc popiskiwala. moze bylo jej niewygodnie w kubraczku i tonach kocow? :wink:

Posted

no nie wiem yassue, mozliwe :wink:, a Fisiunia trzyma sie dzielnie, zjadla troche kurczaczka teraz, w sumie caly czas lezy, ale a to pojdzie polezec na balkon, a to pod kolderke, wnerwia ja ten prowizoryczny kubraczek ;] musze dzis jej zrobic jakis porzadny, bo czasem sie obluzowywuje, robilam o 4 w nocy na szybcika 8), ogolnie macha ogonkiem jak ktos wraca do domq albo jak sie wygaduje glupoty piskliwym glosem :D , w sumie zadnych niepokacych oznak nie ma, tyle ze jest spokojna i hmm .. opanowana, pewnie bidulke troszke brzusio boli :(

pozdr.

Posted

Widzę, że wszystko w najlepszym porządeczku ;)

Kasienka_ zrób piękny kubraczek. Mój pierwszy tez był dość kiepski i sukę wkurzał okropnie. A jak już zrobiłam porządny to szybko się przyzwyczaiła i prawie nie zwracała na niego uwagi 8)

Posted

Oj ten kubraczek.. Moja porozgryzala go we wszystkich mozliwych miejscach, juz nawet nie bylo czym dowiazywac wiec ostatecznie z przeodu trzymal sie tylko obrozki :wink:
Blue byla mniej ruchliwa. Wciaz lezala i popiskiwala :wink:

Posted

jak narazie z Fisia wszystko w porzadku, dostaje antybiotyk (juz nie lubi weta za te zastrzyki :wink: ) i jest troszke oslabiona, ale troche podjada, wode pije, i mam nadzieje ze szybko wroci do formy :fadein:

a tu zdjecie juz w nowym kubraczku :wink:

i zblizenie na Fisie 8)

pozdr.

Posted

a ja mialam lada dzien sterylizowac Aze i co? dostala druga cieczke :x jestem dobita...tak chcialam zdarzyc, myslalam, ze moze dostanie ciut pozniej, ale nie Aza musiaal ksiazkowo...kujcie :(
Po skonczeniu tej cieczki musze ile odczekac? Miesiac zeby ciachac?

Posted

A co ile meisięcy sunia ma cieczkę?
Ja czekałam tak jakos do połwy, czyli u ns bylo co jakies 4, 5 miesiecy wiec odczekałam jakies 2 miesiące.

Posted

Kasienka_ napisał(a):
LAZY a to moj Morusek ;P hihi, jeszcze nie widzialas?! :evilbat: to migiem do galerii :D ...gdzies tam daleko jest, musisz poszukac, bo dawno fot nie dawalam :)

Ano biegnę!! Jaki obciach..jak mogłam takeigo ONka przegapic... :oops:

Posted

No właśnie, ja tak patrzę i patrzę i patrzę i kubraczka nie widzę, za to widzę, że Fisia ma... atrybut męskości :o Dopiero po chwili dostrzegłam kruszynkę na poduszce :lol:

Posted

[quote name='asher']No właśnie, ja tak patrzę i patrzę i patrzę i kubraczka nie widzę, za to widzę, że Fisia ma... atrybut męskości :o Dopiero po chwili dostrzegłam kruszynkę na poduszce :lol:

Ty zawsze szukasz tego czego niepotrzeba... :lol:

Kasienka...odświezyłam Twoja galerie! :evilbat: