Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lizka napisał(a):

Hmm...Gnojek mu pomógł z czystej dobroci serca :cool3:

Jesli probe staranowania w pelnym galopie mozna nazwac pomoca z dobroci serca....

Moje qndle na szczescie nie tarzaja sie w swinstwach....

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ksieciunio tylko raz wytarzal sie w gownie...ale to przypadkiem, bo on lubi sie wyczochrac w trawie...bylismy akurat na terenowych zajeciach z higieny pasz....potem byla czesc teoretyczna w sali, ale nasza grupa miala wybitnie skrocona ta czesc :evil_lol:

Posted

dzisiaj cieplutko i milutko na dworq:) bylismy na spacerq z monika i jej psiakami i byly jeszcze 2 rr spoza gliwic.. cekin poczatkowo byl w lekkim szoku,ze bu sie mu troi w oczach;p a pozniej przekonal sie,ze tamte to suki i jak bu nie widzial to sie z nimi bawil;p

otki robione przez Patrycje-wlascicielke suczek rr:) odrazu widac, ze nie ja zdjecia robilam bo o wiele wiele lepsza jakosc:D

Posted

otki robione przez Patrycje-wlascicielke suczek rr:smile: odrazu widac, ze nie ja zdjecia robilam bo o wiele wiele lepsza jakosc:-D
marmara_19 a czy aparat był ten sam?Bo jak ja robię swoim z promocji i potem patrzę na zdjęcia robione przez koleznkę Nikkonem( za 3000zł),to mi się płakać chce.Ostatnio sprawdzałam możliwości swojego badziewiaka i, wykasowałam sobie foty zanim do domu doszłam, przez przypadek oczywiście, o ja durna baba:placz:
A tera foty co robiłam po nieszczęściu co sobie sama fundnęłam

pozycja ustawiana(jak laik może psa ustawić?)

i pozycja byle jaka,no sobie stoi
A tera foty robione przez koleżankę,troszku stare bo z dn 29-05-2006

A tera takich troszku innych tematycznie,ale robione niedawno,przez kolezankę oczywiście

wiewióra

rosa

Posted

hmmm byly roznymi aparatami.. te pierwsze robione moim i to na najmniejszej rozdzielczosci;/ bo wtedy wiecej ich wchodiz bo nie mam karty pamieci kupionej bo aksy mi ciagle skzoda... a te zdjecia ladne i podpisane,ze robila wlascicielka rr to byly robione jej aparatem i to takim suuuper anie badziewiem jak moj;p

Posted

hehe no trzba;p i karte pamieci zeby robic duuze zdjecia;p bo ja robie malutkie zeby bylo duzo;/ehh ta karta pamieci.. zcemu taka droga musi byc?za 100zl to mam prawie worek zarcia dla psow na meiisac..;/

Posted

Nanami napisał(a):
Ja robie "badziewiem" i wcale takie złe nie wychodzą, tylko trzeba miec oko, refleks i wizje :razz: Chociaz do nikkona daleko.

Taaaaaaaaaaa wizje to ja mam,po jednym zagłębokim:razz:,oko tak,jak najbardziej,zawsze coś przegapie(np.wywiadówkę u 17-letniego,prawie,bo skończy w maju 07, syna w liceum),a reflex,kurde,nie mogę wyłapać że cyfrówka ma lekkie opóźnienie i w najciekawszych fotach łapie tył psa, czasami zamazany,i sie zastanawiam co to ku***wa jest.Jak robie na zoomie cyfrowym,to zamazane i pixeloza,jak wielkie i w miare to pamięci brak:lookarou:,czyli analogicznie do marmara_19,tylko mnie jeszcze latorośl maltretuje o kase na,np.miśka dla dziołchy,nowy komp,bo ten to szajs(1,5roku sobie liczy):crazyeye::shake::flaming:jak znasz jakieś ustawienia cyfry, ogniskowa i inne duperele, to chętnie :lol:,bo Twoje foty są extra

Posted

nathaniel napisał(a):
lisica nie mart się. ;)
Trzeba aparat rozpracować.

Na Dgm w offtopicku jest temat fotografia zajrzyj tam , może ktoś Ci pomoże?

Dzięki nathaniel:lol:

Posted

To ja też się pochwalę trochę moją bestią, wybaczcie, że nie czytam wszystkich poprzednich postów ale to poprostu bezsensu, nie mam tyle czasu :P
Oto pierwszy śnieg Rumianka i jego pierwsze "ziomowe" fotki... oczywiście jakoś tak z początku listopada

Posted

To moje najulubieńsze zdjęcie miał jakieś 11 tygodni... :cool1:

a to chyba najbardziej aktualne...

p.s. ile powinien mniej więcej ważyć ok. 5 miesięczny długowłoch?

Posted

Przecietny szczeniol owczarka wazy w tym wieku 20-30 kg a rozbieznosc bierze sie stąd, ze rózny mają wzrost, rózne stadium rozwoju i z cech indywidualnych. Generalnie żebra powinny byc łatwo namacalne, ale nie widoczne gołym okiem.

Posted

Ada89 ile waży Ramzes?Po takich przebojach jak z nim miałaś to będzie waga w dolnej granicy,ok 20kg +/-. Mój a wieku 5-mies waga 28-30kg i nie był zapasiony, był wielki i max jeśli chodzi o budowę kośćca.Ramzes dojdzie,z tego co widze na fotach,to jest ok(biorąc pod uwagę w jakim stanie był przywieziony od hodowcy)

Posted

Ma ponad 5 miechów waży 21,3 kg. Ważymy go systematycznie i pod stałą opieką weta jest. Ma widoczne zgrubienia na łapach, kościec nie jest dokładnie taki jak powinien być ale jestem zadowolona. I tak jestem straszliwe dumna, że udało nam się go do takiego stanu doprowadzić... Dostaje ciągle fosforan wapnia z wit D3 i zeżarł oprócz kilku worków karmy ze 30 kg ryby, bo ryby są po prostu dla niego cudowne... Niedość, że są super bogate w fosfor to jeszcze smakują mu, że nie mogę. Będziemy starali się go dalej tak trzymać i już nawet nie mam kompleksów, że jest za chudy, chociaż jak miał ponad 15 tygodni to ważył 11 kg, ale to było straszne... Wole nie myśleć ile musiał ważyć jak go przywieziono, bo wtedy nie mieliśmy jeszcze wagi...

Posted

ada89 napisał(a):
Ma ponad 5 miechów waży 21,3 kg. Ważymy go systematycznie i pod stałą opieką weta jest. Ma widoczne zgrubienia na łapach, kościec nie jest dokładnie taki jak powinien być ale jestem zadowolona. I tak jestem straszliwe dumna, że udało nam się go do takiego stanu doprowadzić... Dostaje ciągle fosforan wapnia z wit D3 i zeżarł oprócz kilku worków karmy ze 30 kg ryby, bo ryby są po prostu dla niego cudowne... Niedość, że są super bogate w fosfor to jeszcze smakują mu, że nie mogę. Będziemy starali się go dalej tak trzymać i już nawet nie mam kompleksów, że jest za chudy, chociaż jak miał ponad 15 tygodni to ważył 11 kg, ale to było straszne... Wole nie myśleć ile musiał ważyć jak go przywieziono, bo wtedy nie mieliśmy jeszcze wagi...

No to waga b.dobra,pogratulować uporu i wytrwania,niejeden by psa uśpił a tu prosze,jaki piękny chłopak rośnie:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...