Jump to content
Dogomania

Dziadek LOCZEK... 11 LAT W SCHRONIE!!! POJECHAŁ PO NOWE ŻYCIE DO NIEMIEC!

Recommended Posts

Posted

Alez on bossko wygląda :loveu:. Wydaje mi się, ze Loczek jedzie do DT, ale wiadomo jak to w DT. Częśc z tych psiaków zostaje tam na stałe jak np. Magia :cool3:.

Nawet nie wiecie jak ja się cieszę, że dzadeczek dostał szansę. Wszystko dzięki Wam, Filipki.
Cudnie, że przestał byc też zgryźliwy. Widac, że on po prostu czekał na domek.

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Murka']A to miejsce dla Loczka to DT czy DS?
Dziadek Loczek jak juz pisalam wczesniej bedzie mieszkal z Rinia ze 165 oraz Amadeuszem, ktory pojechal ostatnio. Dla Loczka jest do DT z opcja na DS.

Opa Loczek geht nach 33397 Rietberg auf eine Pflegestelle

Musze przyznac, ze dziadunio jest nie do poznania :crazyeye:
Paroweczka kochana :loveu: Szkoda, ze nie doprosilysmy sie takiego strzyzenia w schronisku, maja przeciez maszynke od Sabinki, jak widac mozna psiaka bylo ladnie ostrzyc.

Murko, a moze kupic Loczkowi jakies ubranko? Albo poprosze kierownika, zeby pogrzebal w darach i poszukal ubranka.

Posted

Loczek będzie dostawał vetmedin, podobno super lek, bardzo polecany przez naszego weta głównie przy niewydolności krążenia na tle niedomykalności zastawek. Ogólnie powinien poprawić stan zdrowia Loczka.

W poniedziałek dostaniemy ten lek, bo dopiero trzeba go sprowadzić.

Nie chcę zapeszyć, ale... przez całą noc Loczek nic nie nabrudził w łazience, a rano ładnie wysiusiał się na spacerku :cool3:

O ubranku myślałam, zobaczę czy da się coś wykrzesać z kaftanika, który kiedyś zakupiliśmy dla Melona :roll:

Posted

[quote name='Murka']Nie chcę zapeszyć, ale... przez całą noc Loczek nic nie nabrudził w łazience, a rano ładnie wysiusiał się na spacerku :cool3:

O ubranku myślałam, zobaczę czy da się coś wykrzesać z kaftanika, który kiedyś zakupiliśmy dla Melona :roll:
No to wielkie brawa dla Loczka za zachowanie czystosci :klacz: Normalnie sie psisko wyrabia jak nie wiem co :multi:

Ubranka dla malego psa nie ma kierownik w schronisku :roll:

Loczek praktycznie przestał już być zgryźliwy

Super, po tylu latach psiak wreszcie moze bys spokojny i zachowywac jak normalny piesek.

Posted

Murko, jakbys znalazla chwile, to napisz prosze jakie leki otrzymuje Loczek.

Temat: AW: Opa Loczek
Od: "Anja Sierocki"
Data: Cz Marca 26 2009, 12:03 pm
Do: 'Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu'

Wie suessssssss. Bekommt er Herzmedikamente, Aga?

Posted

Jak się czuje "odnowiony" Loczek? Następnego po nim podrzucilibyśmy Murce Filippa. To na usilną prośbę naszego syna Filipa:cool3:. On mieszkał z Magią w 39, a potem w 35 lub 37. Myślę , że po ponad roku w schronisku trzeba mu dać szansę. To ładny, czarny kudłaczek.

Posted

Ulka18 napisał(a):
T

Ffrubka, Loczek pojedzie do Niemiec do Pani Melissy, ktora ma juz 2 piesy z Mielca :multi:

bAAAAAAAArdzo się cieszę!! Komu jak komu, ale jemu się to po prostu należy :p

Ulka, a powiedz mi jeszcze proszę do jakiego miasta malutki dziadunio pojedzie? Pytam, bo mamy u nas bidulkę, która mogłaby w Niemczech domek znaleźć, ale brak nam tarnsportu :-(

Posted

Opa Loczek geht nach 33397 Rietberg auf eine Pflegestelle

Ffrubka, pisalam juz powyzej, powtorze :lol:
My zawozimy psiaki do Zgorzelca, stamtad sa odbierane przez Fundacje.
Mysle, ze domek niemiecki powinien sie dogadac z Fundacja i poprosic o tranposrt Twojego psiaka. Z tego co wiem, najdalsze miasto na polnocy, do ktorego jezdza auta Fundacji, to Hanower.

Posted

Z Loczkiem w domu nie ma problemu, ani nie szczeka, ani nie hałasuje, większość czasu śpi. Tylko z czystością jest niestety problem, ale zaczyna się załatwiać na każdym spacerku więc może coś z tego będzie.
On dużo sika, bo furosemid to lek moczopędny, więc powinien bardzo często wychodzić. Ale jest ostrzyżony i troche się boimy go wietrzyć. Zwłaszcza, że ma te resztki zapalenia płuc.

Leki jakie bierze to furosemid (furosemidum) i vetmedin, który dopiero dostaniemy.

Czyli rozumiem, że mamy Loczka zapaszportować i zaczipować?? A wirusówki musi mieć??

Posted

Czyli rozumiem, że mamy Loczka zapaszportować i zaczipować?? A wirusówki musi mieć??

Tak, Loczek pojedzie w koncu kwietnia :p
Murko, gdybys mogla go zaszczepic takim kombajnem na 6 chorob na raz, to byloby najlepiej, to podobno drozsza szczepionka, kosztuje ok. 45 zl, ale mialby Loczek z glowy wszystko. I data bylaby jedna w paszporcie.

Posted

Myślę, że końcem kwietnia może być już za ciepło na ubranko, trzeba się nad tym zastanowić.Loczek opuści hotelik najszybciej z "naszych" psów. Fafik i Węgielek byli około 3 miesięcy, Magia ponad 4, a Loczek pewnie tylko ponad miesiąc, a myśmy przygotowani byli nawet na dożywocie u Murki. Patrząc teraz na Loczka i działalność Ulki , Reno , Halci , wierzę, że jeszcze inne bidy z końcowych stron galerii znajdą domki. To super sprawa, jak tacy weterani opuszczają schron.

Posted

Ulka, ja nie wiem czy się Loczek w to ubranko zmieści :lol:
Już się fajnie ciepło zrobiło i nawet na spacerach późnym wieczorem Loczkowi nie jest zimno. Ma ciepłą skórę.

Muszę go pochwalić, że super chodzi na smyczy :crazyeye:
Mi ciężko to zrozumieć mając na uwadze, że jest niewidomy i prawie całe życie spędził w schronisku... Ale jemu się po prostu bardzo spodobały spacery. Błyskawicznie załapał, że grzebanie przy obroży niczym nie grozi a wprost przeciwnie - zaraz będzie się coś ciekawego działo.
No kochany jest po prostu jak tak sobie drepta :loveu:

Posted

Muszę go pochwalić, że super chodzi na smyczy

No to mamy zdolnego dziadunka :fadein: Naprawde szybko sie nauczyl.

Murko, Fundacja pyta jak tam Loczkowe zęby, czy nie ma w nich jakis stanow zapalnych itp., nic nie napisalam, bo nie wiem czy np. wet od RTG czy ten drugi czy Wy mieliscie mozliwosc zajrzenia Loczkowi do paszczy.