Jump to content
Dogomania

Gwiazdka zostaje w swoim DS ! Gwiazda zamieszkala w ŚWIERADOWIE ZDROJU ! Gwiazdka, mała, starsza Gwiazdeczka wyszla ze schronu ! Nadal zbieramy na jej utrzymanie !

Recommended Posts

Posted

Wczoraj ustalilam z Panem Pawłem, ze zadzwonię za kilka dni, by spytać jak Gwiazdka się aklimatyzuje w nowym domu.  Ale nie wytrzymałam i zadzwoniłam już dzisiaj. 

Gwiazdka wczoraj czuła się trochę niepewnie. Noc przespała u Państwa w pokoju na kocu i poduszce (bo jeszcze nie przyszlo kojko). O 3 w nocy piskala i Pan ją wypuścił na dwór. Ale strasznie wiało, popatrzyła i wróciła do domu. Dzisiaj sio i kopa na dworze. W domu nie brudzi i nie niszczy. W stosunku do wczoraj dziś suczka chodzi już pewniej po mieszkaniu. W pokoju położono jej kocyk, a na nim podusie i tak sobie na tym leży. Państwo zapewniają jej swoje towarzystwo, często glaskają. Pan w tym tygodniu został w domu, by Gwiazdka nie czuła się samotnie, i by ją nauczyć wychodzenia, powrotów, powoli spacerow.

Dostałam zdjęcie na podusi. Poryczalam się jak głupia....choć wiem, ze przecież u Kasi tez miała spanko na podusi.

Posted

O Boże jakie dobre wieści. Agnieszko cieszę się z całego serca.

Spytaj jednak Pana co to znaczy ,że ją wypuścił w nocy na dwór? Nauka wychodzenia i powrotów ze spacerów?

Agnieszko dopytaj o co chodzi bo ja się zaniepokoiłam.

Posted

Dobre wieści :) Dawaj zdjątko Gwiazdeczki na podusi :)

A mnie zaintrygowało to, że:

Cytat

Pan w tym tygodniu został w domu, by Gwiazdka nie czuła się samotnie, i by ją nauczyć wychodzenia, powrotów,

Czy to znaczy, że wypuszczają sunię samą?

Posted

Dziewczyny nie ma powodów do niepokoju. Sunia spała z Państwem w pokoju, w tym samym pokoju. 

Co do wychodzenia i powrotów oraz przyzwyczajenia, to chodzi o to, ze u kikou jest klapka w drzwiach. Psiaki wchodzą/wychodza przez klapke. Teraz Gwiazdka nie ma zadnej klapki. Musi się nauczyć, że jak chce to trzeba dac głos lub inaczej pokazać, ze się coś chce.

A co do spacerów, to Pan Paweł mówił, ze chcą dac Gwiazdeczke czas, by się nauczyła co i jak, przyzwyczaiła do nich. Spacery chcą rozpocząć za tydzień. Nie chcą Gwiazdki stresować.

To tyle.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Brzmi dobrze. Czy Gwiazdka dostała do domku coś jej znanego?

Nie dopytywalam. Ale wiem, ze Gwiazdka cieszy się na swoich ludzi, a to dobrze świadczy. 

Posted
7 minut temu, MALWA napisał:

Musi się nauczyć, że jak chce to trzeba dac głos lub inaczej pokazać, ze się coś chce.

A not o sprawa jasna :) Ale tak napisałaś, że się co nieco przestraszyłam :)

Posted
8 minut temu, MALWA napisał:

Ze wstawieniem zdjęcia to słabo...

Znowu można z dysku na wątek, ale jeśli miałabyś kłopot, to prześlij do mnie.

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Mam dwa wyróżnione ogłoszenia Gwiazdki. Może chociaż jedno wykorzystać i podmienić na innego psa, jak myślicie?

Tysiu,  czy  mogłabym Cie prosić o zamianę na Lunę???

Posted
17 minut temu, elik napisał:

Znowu można z dysku na wątek, ale jeśli miałabyś kłopot, to prześlij do mnie.

To spróbuję wieczorem zrzucić zdjęcie z tel na pulpit. Jeśli mi się uda, to ok. Jeśli nie, to wówczas poproszę o pomoc. 

Posted
5 godzin temu, elik napisał:

Tysiu,  czy  mogłabym Cie prosić o zamianę na Lunę???

Mówisz masz :)

W ogłoszeniu po-gwiazdkowym prezentuje się jako Lusia. Dałam ogłoszenie na Poznań. Opis na razie roboczy, ale nie chciałam aby wyróżnienie przepadło.<<tutaj ogłoszenie po-gwiazdkowe>> Mogę go oczywiście zmienić.

Nie wiem czy drugie ogłoszenie też zamienić na jakiegoś psiaka czy na razie się wstrzymać? Drugie ogłoszenie również wyróżnione jest do 14 marca. Proszę o odpowiedź. Lunce kolejnego ogłoszenia nie zrobię, bo znowu brak zdjęć... :(

Posted
43 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Cudnie, czekam na zdjęcia.
MALWA, mam jeszcze jedno wyróżnienie do wykorzystania - niby tylko na tydzień, ale na kogo podmienić?

Moze na Ajke. Nikt o nia nie pyta....

Posted

Dzwoniłam do DS Gwiazdki:

Gwiazdka chodzi krok w krok za Panem Pawłem.  Teraz Pan jest w domu, a Pani wraca do domu po pracy po 17.00. Sunia lubi posiedzieć w pokoju. Rzadziej wybiera kuchnię czy przedpokój. Rodzina jest z niej bardzo zadowolona. Sunia jest straszną przylepą. Codziennie widzą, ze bardziej się otwiera. Lubi podejść i się nagle przytulić do kolan czy zaczepić łapką, by ją pogłaskać. Nadal nie niszczy, nie siusia i wszystkie sprawy fizjologiczne  załatwia na dworze.

Pan Paweł przesłał mi zdjęcie z pierwszego spaceru, który odbył się znacznie wcześniej, bo Pan planował trochę Gwiazdkę przyzwyczaić do rodziny i pójść po raz pierwszy na spacer za tydzień.  Oczywiście nie umiem wkleić  ...

Na spacerze Gwiazdka bardzo grzeczna. Wprawdzie nie bardzo podobało się  niuni, ze ma zakładane szelki i smycz, ale posłusznie szła. Przynajmniej po jakimś czasie załapie, ze szelki i smycz muszą być przy wyjściu na zewnątrz.

Tak sobie pogadaliśmy o Gwiazdce i psich sprawach ponad 40 minut.

Pan Paweł powiedział mi, ze jest bardzo zadowolony, ze wypatrzył Gwiazdkę, bo to bardzo grzeczna i łagodna sunia. Poza tym wnosi radość, i już nie smucą się tak bardzo po starcie poprzedniej suni.

Pan obiecał podsyłać zdjęcia Gwiazdki.

• Like 3
Posted
1 godzinę temu, seramarias napisał:

Miło się czyta takie wieści, oby jak najwięcej było dobrych informacji na drogo.

Mnie tez jest miło, bo to naprawdę dobry dom, tak czuję...

Czuje, ze Gwiazdka ma tam dobrze, i ich lubi, bo garnie się do swoich ludzi coraz bardziej.

Posted

Kochani napisałam na pw do wszystkich deklarowiczów Gwiazdki prośbę o przeniesienie deklaracji stałej z Gwiazdki na Ajkę.

Ajka wprawdzie ma deklaracje, choć one się wykruszą, i starczy na hotel. Ale brakuje już na opłacenie karmy, badań weterynaryjnych i leków. Ajka ma chore serce i gronkowca, który zaatakował skórę wokół oczu.

Nie napisałam jedynie do Pana Mateusza, bo nie wiem gdzie mam do tego Pana napisać.

To chyba nie jest osoba z dogo, a jedynie znajomy elik.

Eliczku - czy możesz moją prośbę przekazać dalej ?