jaguska Posted June 22, 2019 Posted June 22, 2019 7 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Jagusko, powiedziałam że spotkań musi być kilka i oni to rozumieją Ufffff....:)))) Współczuję braku deszczu, u nas solidnie podlało, tak że dzisiaj tylko doniczki wieczorem podleję, to co w gruncie ładnie trzyma wilgoć. Dla potrzebujących :) Quote
Nesiowata Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 No niestety - o deszczu to marzę dalej. Z pewnością są to marzenia ściętej głowy. Jedynie poranek mamy wspaniały - jest chłodno, wietrzyk czuć nawet w mieszkaniu. A jak rudzielce - nadal pilnują się na każdym kroku? Quote
Nesiowata Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Przywitam się u Mimi w poniedziałek początkujący upiorny tydzień. Teraz jeszcze jest względnie, ale prognozy porażają. Jak nasza lisiczka? Trzymajcie się cienistych miejsc i nie wychylajcie zbytnio z domu. Quote
jaguska Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 I my się witamy z Tobą Nesiu U nas dzisiaj całkiem przyjemnie ma być 25st i deszcz, mam nadzieję że tak będzie :), dopiero jutro prognozy pokazują 29st i w górę. U nas wszystko w porządeczku, jest jak było, czas spokojnie płynie. Dobrego dnia. Quote
Nesiowata Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 57 minut temu, jaguska napisał: U nas wszystko w porządeczku, jest jak było, czas spokojnie płynie. Dobrego dnia. I oby tak dalej było. Szkoda, że u mnie nawet nie zapowiadają kropli deszczu. Zaklęty rewir! Quote
b-b Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Napiszę coś i ja żeby nie było ,że mnie nie ma jak jestem ;) Jestem, czytam na bieżąco a,że nic nie mam do powiedzenia to nie piszę :) Quote
jaguska Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 eeeee tam, zawsze jest co napisać, czy pokazać...o....z czwartkowej wycieczki genealogicznej....były różne olbrzymy, ale przy tym mnie zatchnęło z wrażenia... Quote
Tyśka) Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 Dnia 16.06.2019 o 15:22, Tyś(ka) napisał: Na bazarku zebraliśmy 412,50zł na rzecz Mimi! DZIĘKUJĘ! Kwota wystarczy nie tylko na opłacenie hotelu, ale i zostanie parę złotych na inne potrzeby. Dlatego po opłaceniu faktury (zrobię to ze swojego konta), podeślę skarbniczce Mimi, elficzkowa resztę :). Dzisiaj otrzymałam fakturę z hotelu na koszt 370zł: I od razu wpłaciłam należność 370zł hotelikowi: Pozostałą kwotę pozyskaną na bzarku (42,50zł) zaokrągliłam do 43zł i wpłaciłam do skarbnika Mimi, elficzkowa. Niniejszym, pieniążki z bazarku rozdysponowane :) Proszę elficzkowa o potwierdzenie jak pieniążki dotrą na konto. Quote
Tyśka) Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 Zapomniałam: dziękuję za Wasze kciuki, modlitwy i wiarę :) Pierwszy etap studiów za mną, w sierpniu jedynie odebrać dyplom i koniec, uff :) W sprawie Mimi miałam wczoraj jeszcze jedno zapytanie, ale takie, że szkoda pisać. Jutro siadam do ogłoszeń :) 2 Quote
elficzkowa Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 6 minut temu, Tyś(ka) napisał: Zapomniałam: dziękuję za Wasze kciuki, modlitwy i wiarę :) Pierwszy etap studiów za mną, w sierpniu jedynie odebrać dyplom i koniec, uff :) Quote
Poker Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 GRATULACJE !!!! Brawo !!! I co dalej z nauką? Gdzie jest link do ogłoszenia Mimi ? Quote
elik Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 51 minut temu, Tyś(ka) napisał: Zapomniałam: dziękuję za Wasze kciuki, modlitwy i wiarę :) Pierwszy etap studiów za mną, w sierpniu jedynie odebrać dyplom i koniec, uff :) Gratuluję Tysiu :) Quote
Tyśka) Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 3 godziny temu, elficzkowa napisał: 3 godziny temu, jaguska napisał: Gratulacje TYsiu 3 godziny temu, Olena84 napisał: Brawo! 2 godziny temu, elik napisał: Gratuluję Tysiu :) 2 godziny temu, b-b napisał: 54 minuty temu, Nesiowata napisał: Brawo Tyśka! Dziękuję :) Jeszcze nie dotarło, dziękuję :) 2 godziny temu, Poker napisał: GRATULACJE !!!! Brawo !!! I co dalej z nauką? Gdzie jest link do ogłoszenia Mimi ? Dalej to przeprowadzka do Poznania i tam kontynuacja nauki ;) Na razie końca tej nauki nie widać, ale chociaż tutaj zakończę edukację. Wszystkie ogłoszenia staram się wrzucać w trzecim poście na pierwszej stronie: Dnia 24.11.2017 o 17:18, Tyś(ka) napisał: *** Ogłoszenia Mimi *** https://www.olx.pl/oferta/ulotny-motylek-tylko-dla-kociarza-i-znawcy-roz-CID103-IDyqrP6.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/smieszka-pociesza-podszyta-strachem-CID103-IDwnsSH.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/radosna-wrazliwa-delikatna-i-nieduza-sunia-CID103-IDtIAoL.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/mimiska-lisiczka-gdy-milosc-podszyta-jest-strachem-CID103-IDthcjw.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/cudna-nieduza-ksiezniczka-dla-pan-CID103-IDwEQW3.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/delikatna-lobuzica-do-pokochania-CID103-IDwiEdB.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/mala-mimi-czeka-na-dom-CID103-IDwF0QX.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/kruszynka-mimi-do-adopcji-CID103-IDutB4R.html Quote
elficzkowa Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 9 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Dzisiaj otrzymałam fakturę z hotelu na koszt 370zł: I od razu wpłaciłam należność 370zł hotelikowi: Pozostałą kwotę pozyskaną na bzarku (42,50zł) zaokrągliłam do 43zł i wpłaciłam do skarbnika Mimi, elficzkowa. Niniejszym, pieniążki z bazarku rozdysponowane :) Proszę elficzkowa o potwierdzenie jak pieniążki dotrą na konto. Pieniążki już na koncie. Jest również wpłata od Tyś(ka) - stała za czerwiec 10 zł. Mimi dziękuje. Quote
Tyśka) Posted June 24, 2019 Author Posted June 24, 2019 elficzkowa, jesteś błyskawiczna :) Dziękuję za potwierdzenie. Quote
Radek Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 9 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Pierwszy etap studiów za mną, w sierpniu jedynie odebrać dyplom i koniec, uff :) Też dołączę do festiwalu gratulacji;) A teraz czas na kolejny etap, trzeba iść za ciosem. 1 Quote
Nesiowata Posted June 25, 2019 Posted June 25, 2019 Mimiśka - siedź spokojnie w domu, zażywaj koszyczka i czekaj na jakieś ochłodzenie. 1 Quote
Tyśka) Posted June 25, 2019 Author Posted June 25, 2019 17 godzin temu, Radek napisał: Też dołączę do festiwalu gratulacji;) A teraz czas na kolejny etap, trzeba iść za ciosem. Dziękuję :) Niestety, w tym roku nie otworzyli kierunku, jaki chciałam, więc obecnie wybieram pomiędzy czteroma;) Zaglądam do Mimi. Mam nadzieję, że nie boi się burzy, a jej relacje z Kitusiem się polepszyły - że znów się bawią. 1 Quote
Tyśka) Posted June 25, 2019 Author Posted June 25, 2019 Dnia 22.06.2019 o 10:09, Tyś(ka) napisał: Dzień dobry, dzisiaj dostałam sympatyczne zapytanie od Pani Gosi z Wrocławia. Jest na etapie rozmów z mężem: niedługo mają się przeprowadzać do większego mieszkania z ogródkiem i myślą o powiększeniu rodziny. Miał to być ich pierwszy pies... ale mają dwa kotki brytyjskie i są otwarci, naprawdę otwarci na moje sugestie i propozycje. Wolę niedoświadczone osoby, które słuchają niż takich "miałem całe życie psa i wiem lepiej niż pani". Mam im podesłać mailem filmiki. Mówiłam, żeby z decyzją się nie spieszyli. Mają 12letnią córkę wrażliwą na zwierzaki. Mówiłam, że Mimi to raczej psiak pani, jednej osoby, a nie rodziny i że najpierw należy spotkać się z Mimi. Nie wiem czy coś z tego wyniknie dla Mimi, ale domek na razie wydaje się być wart uwagi i jak nie Mimi, to inny psiak może się załapie. Pani przysłała mi zdjęcia swoich kotków, są naprawdę piękne i zadbane:) Ta historia ma ciąg dalszy :) Pani zdołała przez weekend dokształcić się, zwłaszcza w sprawie dopsienia do kotów i pierwszych chwil w nowym domu, podzwonić po schroniskach, organizacjach prozwierzęcych i... wróciła do Mimi. Zadzwoniła do mnie dzisiaj. Długo, naprawdę długo z nią rozmawiałam. Pani widziała już filmiki i uchwyciła na nich parę rzeczy, które ją zastanowiły bądź zaniepokoiły - zapytała. Rozmawiała też na temat takiego psiaka ze swoim zaufanym lek. weterynarii. Powiedziała szczerze, że nie wie, co wyniknie ze spotkań z Mimi, ale chcą dać jej szansę... rozmowy z mężem jeszcze trwają, ale jak już dogadają się w sprawie przyjazu w gości do Mimi to zadzwonią do mnie, a ja wtedy do jaguski. Państwo mają 2tyg. urlopu, bo w tym tygodniu się przeprowadzają, mieliby więc - parę dni wolnego dla Mimi, jeżeli udałoby się doprowadzić adopcję w ciągu pierwszych 2. tygodni lipca. No i córa byłaby w domu przez wakacje (ale Pani od razu powiedziała, że będzie spokojniejsza jak pierwsze chwile córka nie zostanie sama z sunią, ale ktoś dorosły będzie i będzie podpowiadał jak postępować). Na razie ustalenia są takie: Państwo jeszcze raz się naradzają, potem dzwonią do mnie w celu umówienia się na spotkanie, przyjeżdżają do Mimi dwukrotnie, raz do wesołego domu Jaguska, a raz do bloku, aby zobaczyć jak Mimi zachowuje się sama (i to drugie spotkanie byłoby ze spacerem), a jak zaiskrzy to odbędzie się u nich wizyta (tutaj będę prosić Poker o pomoc w wizycie: ufam bardziej Poker niż sobie). Pani ma największe obawy o koty: jak zaakceptują psiego domownika i czy Mimi nie będzie ich męczyć. Bo koty to typowe brytki, 20 razy zastanowią się zanim coś zrobią. Jednak naprawdę jest świadoma pracy. Wspomniałam o możliwej potrzebie konsultacji z behawiorystą i zoopsychologiem, Pani nie widzi w tym problemu.Już teraz dopytywała innych o kocie feromony na początek - dla swoich kiciusiów. Brzmi naprawdę... dobrze. Jestem pełna obaw odnośnie spotkania, bo Mimi to nie jest dusza towarzystwa (wiedzą to, ale wiedzieć a widzieć to różnica), no ale może jednak...? 1 Quote
Nesiowata Posted June 25, 2019 Posted June 25, 2019 No to szykuje się mała rewolucja dla "biednej " lisiczki. Quote
Tyśka) Posted June 25, 2019 Author Posted June 25, 2019 23 minuty temu, Nesiowata napisał: No to szykuje się mała rewolucja dla "biednej " lisiczki. :) Chciałabym, aby była to rewolucja bezkrwawa i z happy endem. 2 Quote
Recommended Posts