Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

[quote name='salibinka']Pipi, czytam sobie Twój wątek od dawna, nie pisuję- pamiętam to "jedno serce nie da rady" z banerka - zostało... Serce masz przepastne...
Nietypowe i niemodne w dzisiejszym świecie. Nie pasujące acz piękne. Przykro mi, że niewiele mogę pomóc w tym, co najbardziej potrzebne. Psów na dt jeszcze jakiś czas brać nie mogę i nie będę (mój dom to wciąż je[SIZE=4][SIZE=3]szcze budowa),[/SIZE] [/SIZE][SIZE=5][B][SIZE=4]ale królisia mogłabym przyjąć. Tyle, że to Kraków. Gdyby ktoś jechał - przy okazji może. Jeśli w jakiś - choć niewielki sposób - by Cię to odciążyło, to jest taka możliwość[/SIZE] z [SIZE=4]dt[/SIZE]. [/B][/SIZE]
[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy i już szukamy Fredowi transportu:loveu:

Posted

Transport dla królika Freda już jest, tylko kwestia jeszcze terminu.

Z ogłoszeń zapytań na razie dużo nie ma, ale generalnie duży zastój jest, to się dopiero rozkręci, najwięcej o Puckę pytają, ale większość bez sensu. Trzymam kciuki za dzisiejszą pa dla Pucki.

Posted

a Mietek jest do adopcji?
Mietek to koza, prawda? i czy ew transport jest możliwy do zorganizowania też w okolice krakowa?
w życiu kozy nie przewoziłam :oops:

Posted

A jest coś dla Mietka? Myślę, że byłoby fajnie, żeby Mietek znalazł swoja przystań i transport też pewnie da się zorganizować.
Ja też w życiu kozy nie przewoziłam:lol:

Posted

[quote name='salibinka']
Chętnie też wykupię pakiety ogłoszeniowe dla psiaków na bazarku - tylko musiałybyście wrzucić na podany przeze mnie link - te, które uważacie, albo tutaj - lub wskazać, które i gdzie znaleźć opisy, a ja wstawię, bo ja nie znam danych Twoich psiaków.
Życzę Ci zdrowia i siły, Pipi.[/QUOTE]

w moim podpisie jest link do wątku z psami u Pipi
na pierwszej stronie są wpisane psy, najbardziej do adopcji, ze zdjęciami i informacjami o psach

Posted

Meldujemy się na wątku. Wczoraj byłyśmy u Pipi i zabrałyśmy do siebie Beja. Może nie powinnam tego pisać, bo nie o pochwały chodzi i podziękowania, ale wcale nie powinnyśmy brać trzynastego psa do domu, jednak Pipi trzeba pomóc. Do tej pory Irena pomagała innym a teraz sama wymaga pomocy. Irena wyadoptowała setki psów, zawsze zjawiała się tam gdzie jakiś pies lub człowiek potrzebował pomocy. Dziś jej trzeba pomóc, więc jeśli nawet nie macie gdzie albo branie następnego psa wydaje się Wam kompletnym bezsensem weźcie psa na tymczas. Irena obiecuje i wiem że słowa dotrzyma że psy oddaje na tymczas do chwili adopcji lub jej wyzdrowienia. Weźcie psa nie wiem do garażu, na podwórko. Jedna miseczka więcej przez jakiś czas, jeden kocyk położony w jakimś zacisznym miejscu, jedne ręce do pogłaskania choćby raz dziennie, na "chwilę" da się przeżyć. Ja musiałam ugadadać domowników, moja chora ciocia wcale nie jest zadowolona z następnego psa, ale myślę że Irenie trzeba pomóc i że ta pomoc od Dogomanii jej się należy

Posted

[quote name='Randa']Transport dla królika Freda już jest, tylko kwestia jeszcze terminu.[/QUOTE]

Dobrze, czekam wobec tego na terminy i będziemy działać. Podam też mój numer tel.: 509 166 430. Prosiłabym też -jak znajdziecie chwilę - o podstawowe informacje o Fredzie - jaki stan zdrowia, ew. przebyte choroby, czy szczepienia, wiek, czy był kastrowany, jaką dietę miał u Pipi, itp. - wszystko, co wiesz, Pipi, żebym mogła odpowiednio zorganizować mu opiekę. (Jeśli te info były gdzieś na wątku wcześniej, to przepraszam, mogłam pominąć, bo nie czytam regularnie).

[quote name='Patmol']w moim podpisie jest link do wątku z psami u Pipi
na pierwszej stronie są wpisane psy, najbardziej do adopcji, ze zdjęciami i informacjami o psach[/QUOTE]

Dziękuję za info :).

Posted

[quote name='mala_czarna']Zrobiłam wizytę dla Pucki, własnie wróciłam z Targówka. Zaraz na pw napiszę do mestudio. Moim zdaniem dom jest ok.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za dobre wiadomości:-)

Posted

[quote name='joi']Meldujemy się na wątku. Wczoraj byłyśmy u Pipi i zabrałyśmy do siebie Beja. Może nie powinnam tego pisać, bo nie o pochwały chodzi i podziękowania, ale wcale nie powinnyśmy brać trzynastego psa do domu, jednak Pipi trzeba pomóc. Do tej pory Irena pomagała innym a teraz sama wymaga pomocy. Irena wyadoptowała setki psów, zawsze zjawiała się tam gdzie jakiś pies lub człowiek potrzebował pomocy. Dziś jej trzeba pomóc, więc jeśli nawet nie macie gdzie albo branie następnego psa wydaje się Wam kompletnym bezsensem weźcie psa na tymczas. Irena obiecuje i wiem że słowa dotrzyma że psy oddaje na tymczas do chwili adopcji lub jej wyzdrowienia. Weźcie psa nie wiem do garażu, na podwórko. Jedna miseczka więcej przez jakiś czas, jeden kocyk położony w jakimś zacisznym miejscu, jedne ręce do pogłaskania choćby raz dziennie, na "chwilę" da się przeżyć. Ja musiałam ugadadać domowników, moja chora ciocia wcale nie jest zadowolona z następnego psa, ale myślę że Irenie trzeba pomóc i że ta pomoc od Dogomanii jej się należy[/QUOTE]

Masz rację w 100%.
Jestem za daleko,mogę wspomóc finansowo osobę,która weźmie psa czy kota od Pipi. Ciebie też.

Posted

Domek dla Pucki.

Rodzinka 3-osobowa:babcia, mama i siedmioletni chłopczyk.
Wizyta pa wypadła dobrze, nie ma żadnych zastrzeżeń.
Sąsiedzi to rodzina, która rok temu zabrała od nas sunię i bardzo o nią dbają, sunia z sąsiadką były też na wizycie pa:-).
Właśnie oni zadzwonili do mnie abym znalazła pieska więc wybrałam kilka bied z dogomanii i wysłałam zdjęcia z opisami.
Proszę zadecydujcie czy sunia może przyjechać do Warszawy. Bardzo bym chciała dać jakąś odpowiedź państwu.

Posted

[quote name='3 x']a macie coś duże puchate zrównoważone i nadające się do dzieci ?[/QUOTE]

3x podaję link do wątku psów u Pipi do adopcji [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/219022-Pipi-i-psy-do-adopcji-POM%C3%93%C5%BBCIE-OG%C5%81ASZA%C4%86-ponad-30-ps%C3%B3w[/url]

Posted

[quote name='joi']Meldujemy się na wątku. Wczoraj byłyśmy u Pipi i zabrałyśmy do siebie Beja. Może nie powinnam tego pisać, bo nie o pochwały chodzi i podziękowania, ale wcale nie powinnyśmy brać trzynastego psa do domu, jednak Pipi trzeba pomóc. Do tej pory Irena pomagała innym a teraz sama wymaga pomocy. Irena wyadoptowała setki psów, zawsze zjawiała się tam gdzie jakiś pies lub człowiek potrzebował pomocy. Dziś jej trzeba pomóc, więc jeśli nawet nie macie gdzie albo branie następnego psa wydaje się Wam kompletnym bezsensem weźcie psa na tymczas. Irena obiecuje i wiem że słowa dotrzyma że psy oddaje na tymczas do chwili adopcji lub jej wyzdrowienia. Weźcie psa nie wiem do garażu, na podwórko. Jedna miseczka więcej przez jakiś czas, jeden kocyk położony w jakimś zacisznym miejscu, jedne ręce do pogłaskania choćby raz dziennie, na "chwilę" da się przeżyć. Ja musiałam ugadadać domowników, moja chora ciocia wcale nie jest zadowolona z następnego psa, ale [B][SIZE=5]myślę że Irenie trzeba pomóc i że ta pomoc od Dogomanii jej się należy[/SIZE][/B][/QUOTE]

też sobie tak myślę:loveu:fajnie, że jesteście

3x masz zapchaną skrzynkę, Mietek jak najbardziej do adopcji, ma 10 lat, jedna tylną nogę ma częściowo amputowaną, bo pogryzła go taka jedna

jutro zadzwonię do tej pani z Opola i powiem, że Pucia znalazła dom bliżej, spróbuję zaproponować jej Tuptusia, mestudio i mała-czarna dzięki wielkie:lol:

TZ już wrócił, chwila oddechu...

Posted

Czyli mogę jutro zadzwonić do pani i powiedzieć,że Pucka do nich przyjedzie?
Dziś się dopytywała, ale jedyne co powiedziałam to,to, że wizyta wypadła dobrze i czekam na decyzję na wątku.

Posted

[quote name='mestudio']Czyli mogę jutro zadzwonić do pani i powiedzieć,że Pucka do nich przyjedzie?
Dziś się dopytywała, ale jedyne co powiedziałam to,to, że wizyta wypadła dobrze i czekam na decyzję na wątku.[/QUOTE]

właśnie napisałam pw:lol:
tylko uprzedź panią, że transport nie będzie z dnia na dzień
a w ogóle gdzie to jest i czy ktoś nie wybiera sie w tamtym kierunku w najbliższym czasie?

Posted

[quote name='Randa']właśnie napisałam pw:lol:
tylko uprzedź panią, że transport nie będzie z dnia na dzień
a w ogóle gdzie to jest i czy ktoś nie wybiera sie w tamtym kierunku w najbliższym czasie?[/QUOTE]

a pani nie może podjechać?
jak Pućka w aucie się zachowuje?

Posted (edited)

[quote name='Randa']Pucka wstępnie przyjedzie do W-wy w sobotę albo w niedzielę, ale pewnie późnym wieczorem, szykuje się duuży transport;)[/QUOTE]

To dobrze, że zbiorczy transport.

Rozmawiałam przed chwilą z panią i bardzo się ucieszyła z wiadomości. Czekają bardzo na psiaka:-).

Edited by mestudio
Posted

[quote name='Randa']też sobie tak myślę:loveu:fajnie, że jesteście[/QUOTE]
[QUOTE][COLOR=#000000]Masz rację w 100%.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Jestem za daleko,mogę wspomóc finansowo osobę,która weźmie psa czy kota od Pipi. Ciebie też.[/COLOR][/QUOTE]

nam też bardzo miło. Wczorajszy dzień upłynął pod znakiem Beja. Myślę że dziś czuje się już o wiele swobodniej. Jesteśmy w trakcie robienia mu zdjęć.
Utworzyłam wydarzenie na Fejsie

[URL]http://www.facebook.com/events/140637629432425/?context=create[/URL]

Posted

[quote name='mestudio']To dobrze, że zbiorczy transport.

Rozmawiałam przed chwilą z panią i[B] bardzo się ucieszyła z wiadomości[/B]. Czekają bardzo na psiaka:-).[/QUOTE]

A pani może mam sąsiada/znajomych/rodzinę, którzy też chcą pieska?.....