Patmol Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='sylwia1982']trzeba zacząć intensywnie ogłaszać psy i koty, ciekawe jak z tym wątkiem psów do adopcji, który miała poprowadzić Patmol? :roll:, już pisałam dobry neurolog jest w Bielsku Podlaskim[/QUOTE] Patmol mieszka na Dolnym Śląsku -czyli ponad 700 km od Irenki jak nie dostanie informacji jakie psy są do adopcji (imię, wiek psa pleć i charakterystyka I zdjęcia) to może sobie to najwyżej zmyślić Irenka jest chora Jak wiesz które psy są jeszcze do adopcji -z tych na wątku -to napisz na końcu tego wątki i ja zaktualizuję przestałam watek aktualizować w marcu - bo nie mam mocy magicznych żeby bez pomocy osób tam na miejscu wiedzieć co mam pisać o tych psach Quote
sylwia1982 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='Patmol']Patmol mieszka na Dolnym Śląsku -czyli ponad 700 km od Irenki jak nie dostanie informacji jakie psy są do adopcji (imię, wiek psa pleć i charakterystyka I zdjęcia) to może sobie to najwyżej zmyślić Irenka jest chora Jak wiesz które psy są jeszcze do adopcji -z tych na wątku -to napisz na końcu tego wątki i ja zaktualizuję przestałam watek aktualizować w marcu - bo nie mam mocy magicznych żeby bez pomocy osób tam na miejscu wiedzieć co mam pisać o tych psach[/QUOTE] doskonale wiem, że Irena jest chora, na temat psów wiem tylko tyle, że Gwiazda,Psota i Kanis są już w DS, ja do Ireny mam 30km i nie jestem zmotoryzowana by samodzielnie pojechać do Ireny i zrobić rozeznanie które psy i koty są do adopcji, ktoś by musiał mnie tam zawieźć Quote
malagos Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 A kto jest tam, w domu, kto zajmuje sie psami? Dzis randa, ale jutro? Pojutrze? Quote
Randa Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Tak na szybko, to dzisiaj rano trzeba było Pipi odebrać z izby przyjęć - rwa kulszowa i musi boleć, potrakotowanie makabryczne- nabrała tyle psów i ciągać musi, to co się dziwi....Pipi przytomnie powiedziała, że przecież od siedzenia za biurkiem ludzie tak samo chorują...K..a, żebym miała czas to bym i na lalunię-sanitariuszkę z pogotowia i na lekarza z izby przyjęć skargi bym napisała. Plus jest taki, że Pipi dostała jakieś leki przeciwzapalne(oprócz przeciwbólowych), kroplówki i póki co jest lżej. Prawda jest taka, że teraz musi być odciążona i potrzebna pomoc na miejscu.W środę jest umówiona wizyta u dobrego neurologa. Pomaga cały czas soniamalutka, ja mogę tylko dorywczo, raz lub dwa przenocuje Pipki brat(bo jest cały czas w trasach), mąż nie może przyjechać, bo nie dali urlopu, a przecież roboty teraz nie rzuci, Ireny rodzice mają ok. 90-ki. Zwierzaki są super, ale trzeba przy nich dużo pracy. Pewnie doprowadzenie Ireny do formy zajmie trochę czasu. Niezależnie od tego pilnie trzeba wyadoptować albo przerzucić na DT szczeniaki - najmniejszych ok. 5-miesięcznych jest 5 sztuk, będą docelowo wielkości mniej więcej postawnego boksera - Spoko,Pluto, Hati, Heti i Herę.BARDZO,BARDZO PROSIMY O DT Jest mnóstwo adopcyjnych młodych psów - w pierwszej kolejności - Albin, Mela, Pietrek, Pucia, Beza, poza tym Sawa, Alma,Siwa, Bemaz-Pako(ten potrzebuje doświadczenia i cierpliwości, bo jest nieufny i potrafi kłapnąć), Taka biała sunia, co zapomniałam jak się nazywa. Także owczarek Szaman(choć starszy 8 lat)-przepiękny,Nikita, Cytra, Nutka, Kropka, Kajtek, Misiek, Jamnisia, trzy Manie (dla doświadczonych domów), pewnie nie wszystkie w tej chwili pamiętam. Wyobraźcie sobie, że Nora i Saba dały się pogłaskać, przybiegły same. Quote
Patmol Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 (edited) Chciałabym zrobić taką listę psów do adopcji -które sa u Pipi w tym wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/219022-Pipi-i-psy-do-adopcji-POMÓŻCIE-ZAKTUALIZOWAĆ?p=18148191#post18148191 Pipi jest chora mieszkam za daleko (ponad 700 km) żeby podjechać i sama zebrać informację o psach Pomóżcie uaktualnić listę psów MOŻe ktoś wie gdzie na którym wątku jest informacja o tych psach, zdjęcie -proszę o wskazówki. może ktoś ogłaszał któregoś i ma zdjęcia może ktoś wie cos o którym psie -tyle, żeby dało się ogłaszać ja tez będę szukać na wątkach Na razie jest taka lista 1. Siwa - średniej wielkości; przyjacielska, zapatrzona w człowieka,jasna,w typie psa północy,dla aktywnego właściciela, nie lubi kotów, poluje na kury -opisana, można ogłaszać (zdjęcia stare, ale Siwa nadal tak wygląda mniej więcej) 2. Albin 3. MELA 4. PIETREK 5. PUCIA 6. BEZA 7. Alma młoda dwuletnia sunia -bardzo przyjazna psom, kotom, ludziom.ok 15 kg opisana, można ogłaszać, ale zdjęcia są stare, jak miała ok roku 8 SAWA 9. Bemaz (Pako) 10. Taka biała sunia, 11.- 13 trzy Manie (dla doświadczonych domów) 14. 15. Kropka, 16 Kajtek, 17 Misiek, 18. Jamnisia, 19 20 przepiękny Nikita ma swój wątek, wezmę stamtąd wiadomości i zdjęcia i postaram sie jeszcze dzisiaj uzupełnić tutaj .NIKITA suka w typie onka bardzo ruchliwa 21 22 23.24. Cytra i Nuta/Nutka suczki w typie onka z Wólki Zaleskiej opisane, można ogłaszać, ale zdjęcia są stare i tekst stary Edited January 21, 2013 by Patmol Quote
beka Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Dziewczyny a może ten wątek z psami do adopcji nazwac inaczej? żeby w tytule pojawiłą sie informacja że Pipi jest chora? że pilnie pomoc potrzebna? Quote
Patmol Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 można nazwać inaczej ale żeby tam nie pisać o Pipi i o lekarzach i nie kłócić się tylko żeby były konkretne wiadomości o psach do ogłoszeń Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 (edited) Spis psów do adopcji ( na czerwono najpilniejsze, bo to najmłodsze towarzystwo) 1. 2. 3.- trzy Manie 4. Pietrek 5. Beza 6.Nikita 7.Kajtek 8.Misiek 9.Kropka 10.Szaman. 11.Cytra 12.Nuta 13.Sawa 14. Alma 15. Bemaz-Pako 16. Iga 17. Pucka 18.Mela 19. Jamnisia 20.Punia 21.Siwa 22. Żulik 23. Bej 24. Albin 25. Jogi i dodać do tego 5 szczeniaków - Spoko, Pluto, Hati, Heti, Hera Psów ogółem jest 40 , proszę odciążmy Pipi, pomóżmy jej wrócić do formy, ona dalej chce pomagać i jest bardzo dzielna. ostatnio zrobiłam trochę fotek, ale nie są najfajniejsze, postaram się w tych dniach coś powrzucać na forum i napisać o psiakach. zdjęcia były robione latem - posty 337, 338 , duża część jest aktualna i nadaje sie do wrzucenia na uaktualniany watek POTRZEBNE DT I OGŁOSZENIA PSIAKÓW!!!! Edited January 21, 2013 by Randa Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Spoko bardzo milusiński, spokojny, około 5-miesięcy, tak jak pozostałe będzie wielkości postawnego boksera Za tym czerwonym tłem kryje się unieruchomiona w fotelu ciocia Pipi;) Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Pluto - największy ze szczeniaków, odważny, energiczny Quote
takasobieagatka Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Jesli chodzi o takie zdj psów z czerwona pelargonią to ztr 337 bodajrze,albo obok Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Pucka - mikropies, waży ok. 5 kg, drobniutka, milutka, uwielbia człowieka, przytulak, młodziutka Quote
sylwia1982 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Randa czy issey32 z miau ma konto na dogo? Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Szaman - prześliczny, zrównoważony, grzeczny, proludzki pies , wiek 6-8 lat, ideał, wykastrowany, ktoś go wyrzucił, pewnie zmienił na nowszy model Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Bemaz - około 2-letni psiak, nieduży trochę ponad pół łydki w kłębie, powinien pójść do ludzi, którzy mieli już kontakt z psami, nieufny w pierwszym kontakcie, wzięty jako szczeniak do nieodpowiedzialnego domu i stąd trzeba trochę go do siebie przekonać, boi się nowego człowieka i potrzebuje spokoju Quote
bea_m Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 (edited) A coś więcej o Puci? Jak w stosunku do innych psów? Mam na oku dla mikropsa dom z ogrodem ale jest już tam duży,dorosły pies domowy no i dziecko dwuletnie. Czy jest wysterylizowana? Jak mlodziutka? Edited January 21, 2013 by bea_m Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 (edited) Nikita zimą ( ma ładne zdjęcia letnie) miała robione badania i nic nie wykazały, żywiołowa, aktywna, posłuszna, lubi człowieka, lubi pilnować podwórka , no i dość często gania za swoim ogonem Edited January 21, 2013 by Randa Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='bea_m']A coś więcej o Puci? Jak w stosunku do innych psów? Mam na oku dla mikropsa dom z ogrodem ale jest już tam duży,dorosły pies domowy no i dziecko dwuletnie. Czy jest wysterylizowana?[/QUOTE] Pucia z psami i kotami bardzo zgodna, jest wysterylizowana jak wszystkie pozostałe psy u Pipi, z dziećmi trudno coś powiedzieć, ale to łagodna, grzeczna sunia Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 (edited) Mela - około 2-letnia suczka, bardzo łagodna, grzeczna, drobniutka waga ok. 8 kg Edited January 21, 2013 by Randa Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Manie trzy - 2-3 letnie suczki, drobne, nieduże do pół łydki, nieufne, ciężko zrobić im zdjęcia indywidualne ,jak nikt nie przytrzyma, ale są letnie zdjęcia, potrzebują domów, które znają trochę psychikę psów i wykażą cierpliwość na początek , łagodne, zgodne z innymi zwierzakami, boją się smyczy, najlepiej do domu z ogrodem Quote
Randa Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='sylwia1982']Randa czy issey32 z miau ma konto na dogo?[/QUOTE] zdaje się, że ma:lol: Quote
sylwia1982 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Randa']zdaje się, że ma:lol:[/QUOTE] no to potrzebne teksty do ogłoszeń i ruszamy z ogłoszeniami :lol: Quote
Recommended Posts